Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky potřebuju radu,mám doma skoro 4 měsíčního chlapečka a odedneška s mě tak steká ![]()
Dokáže sebou šít i v lehátku,pokavad není po jeho…Potřebuju rady skušenných maminek
jelikož mám dcerku a tady s tím nemám vůbec skušennosti…a nerada bych to nechala přerůst přez hlavu …případě kam bych se měla obrátit ???
děkuji…
ps:dost se mu věnuji,hrajem si všechno,ale občas potřebuju aby byl chviličku sám a to se mu nelíbí ![]()
Ahoj moc te nepotesim mam to same mala uz ma 7mesicu a nevydrzi si sama hrat na dece ani chvilicku hned se vzteka rve nekdy ji nacham ale bez odezvy stale rve svoji ted uz jsem zapojila i choditko aby mohla byt semnou kdyz neco delam nebo se venuji starsimu kdyby tu naka maminka mela radu tak se rada priucim u prvniho to bylo jine to bylo tak hodne mimi ktere lezelo hralo si s hracka a toto pravy opak a jeste co dela mala v choditku chodi zamnou a pisti abych ji vzla na ruce neni naucena nikdy to nedelala poslednich 14dni katastrofa zeby zoubky ![]()
odedneška? tak to má možná jen blbej den ne? Jako každý dítě je jiný.. a co si tu chvílku udělat když je tatínek doma a miminku se pověnuje?
J8 nevím kdžy se malej vztekátka ho jednuše pochovám a když potřebuju něco udělat prostě to počká ž bude mít dobrou náladu a tu chvilku sám vydrží a kdžy ne tak tak ho dám do postýlky a starší na něj dělá kukuč a to je oba na chvíli zabaví ![]()
Ivunka87 píše:
Ahoj moc te nepotesim mam to same mala uz ma 7mesicu a nevydrzi si sama hrat na dece ani chvilicku hned se vzteka rve nekdy ji nacham ale bez odezvy stale rve svoji ted uz jsem zapojila i choditko aby mohla byt semnou kdyz neco delam nebo se venuji starsimu kdyby tu naka maminka mela radu tak se rada priucim u prvniho to bylo jine to bylo tak hodne mimi ktere lezelo hralo si s hracka a toto pravy opak a jeste co dela mala v choditku chodi zamnou a pisti abych ji vzla na ruce neni naucena nikdy to nedelala poslednich 14dni katastrofa zeby zoubky
každé dítě je jiné, člověk se to musí naučit brát. Třeba to přejde, ale možná ne
Alisek to jsem rada ze vtom nejsme sami jeto hrozne a navic se mala naucila prevracet a nez usne musim ji x krat pretocit bylo to do nedavna zlate mimi polozila jsem zavrela dvere a spinkala snad to bude jen nake obdobi a prejde jeto ale u maleho si tohle fakt nevybavuj bylto pohodar a zato ted ![]()
Jj to znám to pevracení to mi dělal taky ted to dělá hlavně když chodí spát v poledne taky tam musím xkrát.Se přetočí a pak se vzteka.Jo a v noci už jsem ho načapala několikrát jak chrupe na břichu nebo na boku ty pozice má asi po mě
Já bych hlavně potřebovala změnit,aby si hrál sám dříve jsem stíhala všechno ted vůbec nic honím to po večerech
Je nejhorší,že ted se převalí na břicho a snaží se líst jenže když mu to nejde řev a dám ho na záda jsem u něho a pořád řev vůbec nechce ležet.Když ho zvedám do sedu za ručičky tak on ne sedět rovnou se staví chce být pořád na nohách což není dobrý takže jsem vytáhla choditko a vždy ho tam asponna 20min.vrznu.Tohle chování jsem vůbec u holky neměla a ted jsem z toho už vyřízená ![]()
AngelinaBalerina píše:
odedneška? tak to má možná jen blbej den ne? Jako každý dítě je jiný.. a co si tu chvílku udělat když je tatínek doma a miminku se pověnuje?
jj oddedneška
nikdy se nevstekal,poznám vztekající se dítě…:-( hlavně jak se dokáže vzpřčit,a co dělá těma nohama a rukama
jinak mi se mu doma věnujeme maximálně…Niky byl takovej že dokázal celé dopoledne ležet v postýlce,lehátku,a bud si hrát s chrastítky nebo koukal na pohádky
a dneska???no ja jsem sama zvědavá co bude zítra dopolende!ono to možná bude tím že jsem s ním byla ted 8dní zavřená v nemocnici:-( a tím pádem je na mě ještě více fixovanej tam mě měl jen pro sebe no …ale nevím jak se chovat k takovému dítěti..a je dost malej na tohle ale…
obduvuju maminky s takovýma ratolestma je to opravdu bezmoc .-( člověk se bojí že uděláněco špatně aby se to ještě nezhoršilo,já patřím mezi ty tvrdšímaminky ale s tímhle si nedokážu teda poradit,
a hlavně je to mimi a zvyšování hlasu je to jedinné co mi asi zbývá.....
Alisku mala se pretaci xkrat nez usne kdyz tam jdu naposledy dam ji na zada ona lehne na bok a podle toho poznam ze uz konecne bude spat prijdu za 10minut a ona lezi na brisku a spinka nekdo mi radil pytel na spani zeto pomaha nam teda ne jedine zeby tam Sabi mela cihlu aby se nepretocila…nase mala se hrozne kroutila jak byla mensi a porad se vzpirala na nozicky kdyz jsem to rikala doktorce tak nechapala mala mi chodi za ruce cca 14dni a chodi jako cap jinak v choditku toje peknej cert kdyz nezavru kos hned je unej jeto prvni k cemu fici jak ji dam do choditka pak ruzne veci na zidlych hlavne supliky otvira nastesti se tam nehrabe jen ho otevre a jede pryc potvurka dneska se skousela lez zatim se jen lezoplazi nebo jakto nazvat do nedavna to byla placka ![]()
Já už ho taky dala do pytle jenže ho má větší a k ničemu to nebylo.Když spí na bříšku nechám ho jsem klidná mám monitor dechu aspon tím se uklidnuju.Můj jezdí v chodítku jen do zadu ted zečel i do stran zatím ho zajíma stůl a vše co je na něm a hrazdička,která když má pod ní ležet ho nezajíma.Jsou to uličníci a dávajíé nám pěkně zabrat
AAlisek píše:
Já už ho taky dala do pytle jenže ho má větší a k ničemu to nebylo.Když spí na bříšku nechám ho jsem klidná mám monitor dechu aspon tím se uklidnuju.Můj jezdí v chodítku jen do zadu ted zečel i do stran zatím ho zajíma stůl a vše co je na něm a hrazdička,která když má pod ní ležet ho nezajíma.Jsou to uličníci a dávajíé nám pěkně zabrat
ilcipina26 píše:AngelinaBalerina píše:jj oddedneška
odedneška? tak to má možná jen blbej den ne? Jako každý dítě je jiný.. a co si tu chvílku udělat když je tatínek doma a miminku se pověnuje?nikdy se nevstekal,poznám vztekající se dítě…:-( hlavně jak se dokáže vzpřčit,a co dělá těma nohama a rukama
jinak mi se mu doma věnujeme maximálně…Niky byl takovej že dokázal celé dopoledne ležet v postýlce,lehátku,a bud si hrát s chrastítky nebo koukal na pohádky
a dneska???no ja jsem sama zvědavá co bude zítra dopolende!ono to možná bude tím že jsem s ním byla ted 8dní zavřená v nemocnici:-( a tím pádem je na mě ještě více fixovanej tam mě měl jen pro sebe no …ale nevím jak se chovat k takovému dítěti..a je dost malej na tohle ale…
![]()
obduvuju maminky s takovýma ratolestma je to opravdu bezmoc .-( člověk se bojí že uděláněco špatně aby se to ještě nezhoršilo,já patřím mezi ty tvrdšímaminky ale s tímhle si nedokážu teda poradit,
tak já myslím že to nemusí být pravidlem že se začne ted vztekat, navíc zvyšování hlasu u tak malého miminka bude asi k ničemu a nechat ho koukat na televizi spíš ke škodě.. já se snažím činnosti střídat, takže si pohrajeme, pak si hraje na dece, jí, přbalujeme, spí a tak dokola
AngelinaBalerina píše:ilcipina26 píše:tak já myslím že to nemusí být pravidlem že se začne ted vztekat, navíc zvyšování hlasu u tak malého miminka bude asi k ničemu a nechat ho koukat na televizi spíš ke škodě.. já se snažím činnosti střídat, takže si pohrajeme, pak si hraje na dece, jí, přbalujeme, spí a tak dokolaAngelinaBalerina píše:jj oddedneška
odedneška? tak to má možná jen blbej den ne? Jako každý dítě je jiný.. a co si tu chvílku udělat když je tatínek doma a miminku se pověnuje?nikdy se nevstekal,poznám vztekající se dítě…:-( hlavně jak se dokáže vzpřčit,a co dělá těma nohama a rukama
![]()
Já to dělám stejně,opravdu se dosti věnuju jenže mám 7 letou dcerku a mám povinnosti škola atd…snažím se najít vždy čas až když spinká ale ne vždy to vyjde.....ale asi byl jen den D…dnes byl zlatej a sám my celí den usínal v postýlce
což koukám,no až na včer,kdy jsme museli uspat,byli jsme na očkování a máme dost velký teplotky tak jsme ho uspinkali
děkuji za rady
beru k srdci ![]()
no vidíš tak snad to bude zas dobrý, taky mám dvě děti a je to náročnější ale zvládnem to ![]()