Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, tak jsem se vrátila od tý naší vykutálený pediatričky. Já už s pravidelností každý měsíc chodím odtamtud nasr.jako prase
![]()
Prevenar si samozřejmě zaplatíme v plné palbě, protože jsem odmítla hexu a prevenar dohromady, a kdybychom za 14 dní píchli prevenar tak se to stihne do doby, kdy to platí pojišťovna. Nééé, ona to prostě píchat nebudeee
AŤ si to prej zaplatíme.
No nic, proto nepíšu(ale teda vylejt se potřebuju, ta mě tááák točííí
)
Proč takhle diskuse? Jsme mimo tabulky s obvodem hlavičky. O nějaký dva cm, bo co to mlela. No, vtipný na tom je, že jsme mimo tabulku už od narození, malá měla velkou hlavičku už když se narodila, a jen prostě roste na její velikost úplně normálně.
Malá(jo 4 měsíce a týden jsou nám) je úplně v pořádku, vyvíjí se perfektně, občas je líná ale jinak je moc šikovná, i jí musim brzdit(sedá si mi…pořád vopice jedna
) žádný potíže(klepu…zatim), ale prej proto že je pořád mimo tabulku, tak musíme až do Prahy(cca50km) na ultrazvuk hlavičky asi jestli nemám retarda nebo co ![]()
Jsem jí řekla, že aby se jí do tabulek začala trefovat, musela bych jí na hlavu nainstalovat kruh, aby jí tak měsíc nerostla. ![]()
Vypsali žádanku a musíme tam.
Nechci tam…proč?!!!!!!!!! Můj chlap měl o hooodně větší hlavu celej život a je úplně normální, jen má prostě větší hlavu.
Moc děkuju a opět sorry za román. Se úplně klepu vzteky. ![]()
Nejsem žádná hysterka, jsem normální mamina, který vadí přístup doktora „budete poslouchat na slovo, nebo cálujte“ ![]()
A dodatek č.2, malá je velká, ta hlavička je k její váze podle mě. Má ve 4měsících 7,5kg
![]()
Smankote Miru, uz bych volala jinymu pediatrovi
Fakt. To uz snad kazdy lepsi nez ona… i kdybych mela kousek dojizdet. My jezdime pres celou Prahu…
Takze ja bych sehnala jinyho, s nim to probrala na na uzv jela pripadne pokud by to videl stejne… ale ta genetika no, ja bych se na to asi vykaslala rovnou. ![]()
Prodigy, utz je jeste dobry… znama ma obe deti mimo „normy“ a s dcerou uz byla dvakrat
na magneticke rezonanci. Budou ji tri. Az ted se teda doktori domluvili, ze je to rodove a uz s ni nemusi litat po doktorech.
Kolik mate obvod hlavicky?
Asi jsem trochu OT, ale tohle mne vzdycky vytoci.
Miruš, jako chápu, že to rozčílí, ale zase na druhou stranu, pokud je doktorka až moc pasívní, tak to taky naštve, ne? Třeba nechce nic zanedbat, protože pokud by se nedejbože časem přišlo na nějaký větší problém, tak by ji mohly maminky žalovat za to,že vlasně nic nepoznala a nic pro to neudělala. Nikdo tě nenutí, aby si k ní chodila, pokud s ní nejsi spokojená. A taky nemusíš chodit na vyšetření, kam tě posílá.
predpokladam, ze snad uz i v CR dosli tak daleko, ze se muzes svobodne rozhodnout. ale kazdopadne pospichej rychle k jinemu pediatrovi, at se nemusis rozcilovat pri kazde prohlidce ![]()
Samozřejmě, že nemusíš, když nechceš. Problém s hlavičkou je jiná věc, syn mé kamarádky byl před měsícem na operaci lebky. Takže to bych nechala na odbornících. Pokud ti nevyhovuje přístup pediatra, nevidím důvod, proč ho nezměnit. Jistě od holek seženeš nějaké reference na někoho lepšího ![]()
ahoj, podle mě je to na tobě jak se k tomu postavíš, pokud nejsi s pediatrem spokojená, je jednoduché řešení najít jiného, na to máš přece taky nárok.
Co se týče toho sona, tak jsem na něj objednaná právě příští týden ale z důvodu nějakých neurologických potíží u dcery. Jsem ochotná jít kamkoliv jen at mám jistotu. Zrovna včera mi sestřička na neurologii vyprávěla že toto nějaká maminka odmítla a dítě je dneska v nemocnici a tak proto ted na tvojí diskuzi reaguji, hned jsem si vzpomněla. Já mám naopak dr které věřím ale přesto u 3měs prohlídky neudělala co měla a kdybych si sama nevšimla tak kdoví jak to časem dopadlo. Takže asi lepší aktivnější dr než naopak, já bych tam jela ale rozhodnutí je opravdu na tobě.
Anielkha píše:
Prodigy, utz je jeste dobry… znama ma obe deti mimo „normy“ a s dcerou uz byla dvakratna magneticke rezonanci. Budou ji tri. Az ted se teda doktori domluvili, ze je to rodove a uz s ni nemusi litat po doktorech.
Kolik mate obvod hlavicky?
Asi jsem trochu OT, ale tohle mne vzdycky vytoci.
44cm
říjňátka2010 mají 43-dva, ostatní 42,41.
Malá měla při narození 37
prostě byla vždycky o cenťák, dva jinde než ostatní.
Mě prostě přijde zbytečný plahočit se takovu dálku, malou tejrat(protože nenávidí cizí lidi a vyšetření k ničemu nebude protože bude ječet a mlít sebou).
Kdyby měla třeba 46, nebo víc, jela bych už dnes a na detailní vyšetření ale já vim že jí nic neni.
nemusíš tam jít já jsem s malou byla, ale bylo to opodstatněné (potřebovala se něco vyloučit) dopladlo to dobře a nic to není dají dítěti gel na hlavu a vlastně je to stejné jako ultrazvuk v těhu držíž mimi v náručí a doktro mu přejede párkrát hlavu, to píšu jen abys věděla v případě,že se rozhodneš tam jít jak to probíhá nakonec mi řekl, že kromně mozku tam nic není.
To je věc jiná, kdyby měla malá nějaký neurologický problém, tak si snad okamžitě objednávám tryskáč a letim s ní na všechny vyšetření i ty co nejsou na to ![]()
Ale malý nic neni, jen se jim nevešla cca o cenťák do tabulek ![]()
Tvojí malé přeju ať to dopadne dobře!!!!!!!!!!!!!
![]()
MirušeProdigy píše:
To je věc jiná, kdyby měla malá nějaký neurologický problém, tak si snad okamžitě objednávám tryskáč a letim s ní na všechny vyšetření i ty co nejsou na to![]()
Ale malý nic neni, jen se jim nevešla cca o cenťák do tabulek
Tvojí malé přeju ať to dopadne dobře!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
díky, no jako to měření je kvůli růstu mozku, asi chtěla mít dr jistotu, já jsem plašan tak bych šla.. ale jinak pokud ti nesedí tak bych ji fakt změnila
Teď mi kamoš napsal že kdyby mě tam neposlala, a malé něco bylo, tahala bych jí po soudech. Uznávám asi fakt nehce nic zanedbat. Klopím uši co se týče posílání na utz s jen lehce nadprůměrným obvodem hlavy.
Ale když já jí mám fakt od té doby co mě s tim očkováním zahnala do kouta(obojí najednou nebo cáluj), plný zuby. Měnim pediatra. ![]()
Progy,ja osobne bych se podivala po jinem doktorovi. My jsme v roce byli o 1cm méně než jsou tabulky, paní doktorka mi vysvetlila, že ma hlavicku ok, jen mu pomaleji roste a proste vse dohoni nemam si delat starosti. Jinak ja chodim k doktorovi do Rican, pani doktorka je skvela a hlavne vzdy mi poradi jak usetrit, kdyz potrebuji napsat nejake spec mazani pro Kubika a s ockovanim nema problem, doporuci a muzes se rozhodnout jak chces.