Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@Týna K. Jak já byla nešťastná
Zítra mám termín porodu a moc moc doufám, že druhé dítko bude hodnější a klidnější.
@cizova Nebyl, schválně jsem ho oblíkla aby mu nebylo vedro, protože se mi docela dost potí… asi tomu budem muset dát čas a zvykat postupně… je to malej paličák ![]()
@avm3 No náš byl právě první dva týdny úplně zlatej, až se všichni divili, že neni možný že máme tak hodný mimčo… tak jsme se namlsali, já si zvykla že i s miminem všechno hezky stíhám…no a pak se to zlomilo, začal se vztekat a vyžaduje nošení… jediný za co jsem fakt ráda je, že mi krásně spí v noci a před velkym spaním večer i sám usne, s tím není problém… tak až povyroste, ono to bude lepší
přece jen zabavit tak malý mimi moc nejde
Tak ti přeju hladkej porod a hodný mimčo
říká se, že když jedno zlobí, tak bude druhý hodný
tak snad ti to vyjde ![]()
@terulína píše:
@Týna K. to je dobře
Vzpomněla jsem si, že jsem nosila až od 6 kg a bez nov. vložky. To byly dceři 4 měsíce a chodila jsem nejvíc venku, doma jen občas.
Nojo, no, nějak zcela zapomínám, že moje téměř šestikilové šestinedělní dítko nebylo zrovna standardem ![]()
Tak mého prvního syna kdybych strčila do čehokoli tak by ječel jak pavián(až teď ve 3letech je ochotný i mi na zkoušku vlézt do šátku)…mladšího od malička musím pevně zavinovat na spaní a v šátku nemá rád když vytáhne ruky ven…musí je mít uvázané uvnitř a být co nejvíce stáhnutý jinak nevydrží dlouho a začne mu to vadit
ale hlavně že je spokojený a krásně spinká ![]()
Ja jsem novorozeneckou vlozku vubec nemohla pouzivat, pac se prave postavil a stal tam. Takze jsem ho pak po tom sestinedeli davala normalne…jde o zvyk, snad si zvykne, zkus to bez ni
nebo pak satek ![]()
Manduca je pro děti větší, až tak kolem 4. měsíce myslím doporučují… já se nedivím, že řve ![]()
Dcera byla taky hodně chovací a v Manduce se jí líbilo až tak kolem půl roku, kdy začla okukovat okolí. Jinak řev, usnutí a probuzení zase s řevem. A sice Manduca má novorozeneckou vložku a je psaná od narození, nedávala bych hned takhle na stojáka asi. Teď na mimi, co čekám plánuju pro začátek šátek a manducu až na později.
Moje děti nošení oslovuje kolem 4-5m, takhle mrňaví na doma absolutně nezájem, leda na evn a pěkně svižně, nemůžu moc postávat. Postupem času si zvykne.
6týdenního prcka bych zkusila zavinout a pustit nějaký zdroj šumu, třeba fén, lux, ukojit a jakmile zaklapne víka, tak už s ním nemanipulovat a zdejchnout se.
Dceri hodne zabralo houpaci kresilko, videla na me a nevztekala se.
A kdyz uz bylo nejhur tak jsem mela baby vak od Haipa Daipa a ten zabral pokazde.
V sesti tydnech je asi na Manducu jeste maly ![]()
Tak hlásim druhej pokus s Manducou… Mareček se vzbudil s překvapivě dobrou náladou, takže jsme nakrmili, přebalili a pomazlili a pak jsem ho šoupla do Manducy… neplakal, nevztekal se, koukal na mě a dudal, párkrát si zívnul… došli jsme k sestře, která bydlí naproti, chvilku jsme pobyli a pak zase domů, kde jsem ho vyndala… netroufám si říct, že by tam byl nějak extra šťastnej, na to je asi ještě brzo… ale nevypadal, že by mu pobyt v nosítku nějak vadil… mám ale tendenci pořád ho přidržovat pod zadečkem, měly jste to ze začátku taky?? Mám teda jednu špatnou a jednu dobrou reakci, tak to budem dál zkoušet a uvidíme, hrotit to nebudu ![]()
@Týna K. i u třetího nošence v řadě mám tendence dítě objímat, přidržovat, ruku z něj dvám vlastně jen když ji fakt potřebuju. Myslím, že je to normální
Dcera v manduce taky rvala, tak jsem se chvili pohupovala nebo jsem sla ven a v manduce za chvili - tj. Tak do 10minut vzdycky usnula, taky se ji tam ale dlouho nelibilo, libi se ji tak od 7. Mes jak pisou holky, ale jak se zastavi m tak se ji tam moc nelibi dodnes
Starší syn si na nošení nikdy nezvykl. Prostě se vztekal a řval a řval. Tak jsme to vzdali a kocarkovali. Mladší dcera to zas milovala od narození… Myslím, ze nás syn byl prostě to dítko, co nemá rádo moc kontakt. Když brecel, pomohl jen dudlik a nechat být. Hlavně nechovat… No, než jsme ma to přišli…
no a naše mladší dcera je zas ultra mazliva. Takže to může byt i v povaze dítěte…hod mne štěstí. Manduca je jinak fakt moc super, hlavně nošení na zádech u starších…