Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pro mě byl největší úlet výroba domácích hraček, já, co vezmu jehlu a jsem schopná si vypíchnout oko
naštěstí učitelky pochopily, že se to oe mě očekávat nedá
ale jo, akcí je dost, ale jednou dvakrát měsíčně jsme to zvládli na střídačku s manželem. Mně ta školka vyhovovala, krom ale posledního roku. Nevím jak v cizině, ale u nás nedali extra prostor předškolákům. U nás byly věkově smíšené třídy, což jako může nýt fajn pro mladší, nejevilo se mi to fajn pak pro ty straší. Litovala jsem, že dcera nešla do školní přípravky. Tak to se vás ale netýká. Jinak oproti běžné školce byla fajn. Druhorozená tam půjde zase.
@marmelada78 píše:
No právě ta „nutnost“ spolupracovat se školkou mi je dost proti srsti.. nemám na to prostě čas. Další věc třeba již zmiňované hračky, že si třeba hrají jen s „přírodními“ hračkami, nebo jak to vyjádřit.. moje děcko vyrůstá na farmě, jsme od rána do večera venku, hraje si furt jenom s klackama a bahnem, tak by mi třeba nevadilo aby si občas hrálo s něčím „normálním“Samozřejmě přeháním, doma máme normální hračky, ale tak nějak pořád váhám no..
No to je přesně ono. Nejvíc lesních školek a obchodů s biopotravinami na počet obyvatel najdeš v Praze. Proč? Protože mají špatné svědomí a špatný pocit z nezdravého městského prostředí. A u těchto alternativních směrů to bude podobné. U nás na vesnici máme školku, celkem 16 dětí ve třech třídách, všichni se znají a i rodiče mezi sebou, děcka jsou věcně venku, na podzim pomáhají lovit rybník, chodí se dívat na práci včelařů atd. atd. Pro vesnické děti je to podle mého nadbytečné, chodit někam do „alternativní“ školky.
@Ali-Ali taky jsem v zahranici, malej chodi od 2let do steinerschule-waldorf v nemecky mluvicich zemich do.tzv.hraci skupiny, ted bude od zari chodit 3krat tydne…jsem nadsena, malej, ackoli totalne bojkotuje nemcinu, tam chodi strasne rad, je jich 6 ve skupine, pecou housticky, delaj na zahrade s naradim jak pro dospelaky, je to ve starem statku, kouzelny…pristup ucitelek uzasnej…na zakladku ho dam taky tam, znam zensky, co tam maj deti a nebudu se dale rozepisovat, cely ten jejich koncept me oslovuje moc…ta spoluprace se skolou, z toho taky nehorim nadsenim ![]()
@kacz a to mas teda naprostej recht, podle toho, jak to popisujes
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj,
nas syn ted rok chodil do skolky s prvky waldorfske pedagogiky. Trochu mi vadil pristup: „Co se ma stat, se stane samo“, coz zpusobovalo takovy laxnejsi pristup. Nevim, jestli to bylo jen u nas nebo to jde ruku v ruce s waldorfskym smyslenim.
Jinak s pedagogickym pristupem jsem byla moc spokojena. 12 deti ve tride, vekove smisena skupina, velmi pratelsky a dite respektujici pristup.
Syn tam nastoupil ve 2,5 letech, takze mi toho o obsahu dne moc nerekl, ale meli plan prace zalozeny hodne na rocnim obdobi a svatcich, ktere se zrovna slavili. I pohadky vzdy cetli k danemu obdobi. Vyrabeli temer pouze z prirodnich materialu (hodne se tam dbalo na umelecke a vytvarne citeni deti). Hracky byli pouze drevene. Tety detem hooodne zpivaly.
V nasi skolce k tomu take jedli bio a protoze tam meli kuchyni, deti pomahaly varit a pect (samozrejme bezpecne).
Příspěvek upraven 04.08.14 v 13:54