Westík nebo Jorkšír?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1511
21.3.14 15:43

@CarrieJT ano jediné civavu. Teriéry bych nechtela. Dělají naschvaly a vsude chcijou a hrabou a no proste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
21.3.14 15:44

Já bych šla do westíka.
Jorkšír - všude, kam s podíváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
21.3.14 15:47

Westíček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
21.3.14 15:47

A co třeba grifonek? nemá ho každý a povahu má úplně úžasnou..a je v chlupatější i krátkosrsté verzi http://kolin.olx.cz/…id-171746282#…
po dlouhatánském rozmýšlený a průzkumu všech různých ras jsme se rozhodli pro něj, a nelitujeme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
21.3.14 15:51

Hlasuju pro westíka. Zdá se mi, že nejsou tak nervózní jako yorkšíři. Ale je to jen můj dojem z těch psů, které znám z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
21.3.14 15:56

Z této nabídky Jork :palec: Naše je krásná, milá, hodná :*

• Citovat
  • Upravit
24797
21.3.14 16:00

Z výběru asi záleží, co se Vám více líbí vzhledově. Myslím, že povahou jsou vhodná obě dvě plemena. Ale taky doporučuju psa s PP a pokud se líbí jorkšír, ale nechcete ho, že je jich moc, tak zkuste Australského silky teriéra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
21.3.14 16:02

Já se přimlouvám za směs z útulku, jsou plné i štěňat :-) a navíc kříženci jsou chytrý a vděční. Máte překvápko co z toho vyroste a ještě k tomu dobrý pocit, že jste pomohli alespoň jednomu pejskovi. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.3.14 16:03

Oba jsou to teriéři, jak už bylo řečeno. Westík mohutnější a silnější stavba těla, se srstí, která by se správně měla upravovat trimování. Yorkšír drobnější a mrštnější. Yorkšír je bohužel v naší společnosti nyní až „zdémonizovaný“…většina lidí je zná jako uštěkané kapesní pejsky, kterým chybí vychování a jsou věčně vláčeni na flexi vodítku. V tomto tedy má Westík výhodu, zatím nedošlo k takovému zpopularizování plemene u nás. Sama vlastním Pudla a dva Yorky. Pudlík je oproti yorkům, kteří se chovají jako teriéři, univerzální pes. Lehce cvičitelný a dlouhověký (nyní 15 let). Ve vašem případě, kdy volíte mezi teriéry není zde takový povahový rozdíl. S oběma Yorky chodím na cvičák, běháme agility a absolvují s námi i všechny ostatní aktivity, ale stejně tak vidím i westíky, jak se všem těmto aktivitám věnují. Ve vašem případě tedy budete volit spíše na základě vzhledových než povahových rozdílů :) Tak či tak budete mít doma ztřeštěného teriéra :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
21.3.14 16:13

Taky jsme zvažovali, já nechci yorkšíra, ale na westíkovi jsme se shodli, že se nám líbí…

Akorát jsem z ověřeného (odzkoušeného) zdroje slyšela o starostech se srstí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26093
21.3.14 16:16
@Boudová píše:
Já se přimlouvám za směs z útulku, jsou plné i štěňat :-) a navíc kříženci jsou chytrý a vděční. Máte překvápko co z toho vyroste a ještě k tomu dobrý pocit, že jste pomohli alespoň jednomu pejskovi. :andel:

Tak zrovna k malejm dětem bych překvápka asi nezkoušela… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
21.3.14 16:20

Tak z tedlech dvou urcite westika. Nekompromisne. :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
21.3.14 16:22
No tak ono u štěněte poznáš, jestli z toho nebude třeba doga atd… Normálně se daj pořídit pejsci typu york, čivava, jack russel a proto sem psala štěňátko, aby si na děti zvyklo. Jasně že bych k dětem nepořídila rotvíka, kterýho doma někdo třeba týral. Ale nikomu nevnucuji, jen pokud lidi nechtějí pejska na výstavy s PP, tak mi štěně z útulku příjde jako ideální volba. Ale nikomu nevnucuji :mavam:
@kate02 píše:
Tak zrovna k malejm dětem bych překvápka asi nezkoušela… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
21.3.14 16:24

Jinak teda k tématu pokud opravdu jednoho z těch dvou, tak já jsem taky pro westíka. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.3.14 16:25
@Boudová píše:
No tak ono u štěněte poznáš, jestli z toho nebude třeba doga atd… Normálně se daj pořídit pejsci typu york, čivava, jack russel a proto sem psala štěňátko, aby si na děti zvyklo. Jasně že bych k dětem nepořídila rotvíka, kterýho doma někdo třeba týral. Ale nikomu nevnucuji, jen pokud lidi nechtějí pejska na výstavy s PP, tak mi štěně z útulku příjde jako ideální volba. Ale nikomu nevnucuji :mavam:

Nevím no, povahově to štěně z útulku stejně nemusíš odhadnout… :think: :nevim: Já osobně bych k dětem koupila jen psa s PP z nějaké rozumné CHS… :nevim: A spíš asi westíka, přijde mi festovnější… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný