Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Předpokládám, že celkem velké procento těch všude čůrajících psů jsou „Krásná štěňátka po rodičích s PP, moc šikovná, už se umí venčit na podložku“ a následně s nulovou výchovou… To by se stejně choval i německý ovčák třeba, kdyby ho odmalinka nutili čůrat si „do pelechu“.
@Pipet To jsem nikdy nepochopila, proč lidé učí záměrně chcát psy doma, je to absolutně nechutné ![]()
Jedna moje známá to tak měla se třemi jorky - všude po bytě pochcané jednorázové podložky ![]()
Westík
jsou to svělí psi!!A s tou srstí to taky není tak dramatické, my westiky chováme ale netrimujeme! Pekne se ostrihaj, a vycesou! A je to.
A taky co se Westiku tyče je v ČR jen jedna chovná stanice kterou bych doporučila! Zbytek je jakási množirna peněz! A zdravotnímu stavu psa to a absolutne neodpovídá! Ale zase je tu spoustu chovatelů kteří ps sice mají bez Pp, jako oba rodiče jsou Pp ale nechodili na výstavy, a za ty štěňátka bych dala ruku do ohne!:-)
Pokud by jsi potřebovala nejake bližší info zakladatelko, tak napis do zpráv.:-)
Jen jsem precetla posledni 2 prispevky a musim se zapojit. To je zase odbornik ![]()
Za me westik.
Doporucila bych vice chs v cr, spousta chovatelu miluje sve psy a rozhodne to neni vydelecny podnik. Ono kryti psem neco stoji, cipy stenatum, rodokmeny, holt ta cena je vyssi. Ale je to pak opravdu westik a ne krizenec s bolonakem apod.
Westik se musi trimovat, strihanim se mu nici kuze. Srst je takova, ze stara vypadava a nova dorusta. Trimovani je uvolnovani stare srsti. Strihanim se zahusti, nedycha a muzou byt plisne.
Super popsane to je na westieinfo strankach. Tusim ze. com.
Yorkove jsou ublafani a neni jista velikost v dospelosti.
@Amber píše:
Jen jsem precetla posledni 2 prispevky a musim se zapojit. To je zase odbornik
Za me westik.
Doporucila bych vice chs v cr, spousta chovatelu miluje sve psy a rozhodne to neni vydelecny podnik. Ono kryti psem neco stoji, cipy stenatum, rodokmeny, holt ta cena je vyssi. Ale je to pak opravdu westik a ne krizenec s bolonakem apod.
Westik se musi trimovat, strihanim se mu nici kuze. Srst je takova, ze stara vypadava a nova dorusta. Trimovani je uvolnovani stare srsti. Strihanim se zahusti, nedycha a muzou byt plisne.
Super popsane to je na westieinfo strankach. Tusim ze. com.
Yorkove jsou ublafani a neni jista velikost v dospelosti.
Tak ja musím říct ze s trimovanim jsme jako rodina měli opravdu problém, hlavne u trh štěňat které zkratka nebyli zvyklé, bolelo je to. U nás se trimovalo jen co šlo na výstavy! A s plísněmi jsme teda nikdy problém nemeli, pravda je ze to je na tom pejskovi poznat:-) ta srst se jakoby stočí. A jinak tedy nevím odkud mate stěně, nebo odkud jste, ale ja bych si stěně teda nevzala od jinud než z Prahy a nejlépe z Prostějova. Třeba ta chovná stanice co je v Ostravě je opravdu NECHUTNÁ a je mi tech fen lito.Tot můj názor.
@Amber Jj, s tím trimováním souhlasím, ségra s Jess chodí pravidelně a vypadá úžasně…
Nemáte prosím tip na nějakou chovnou stanici?
Příspěvek upraven 26.03.14 v 10:50
Nevzpomenu si jak se ta ženská jmenuje (majitelka stanice),abych řekla pravdu tak jsem raději zapomněla. To Vám řeknou myslím všichni solidní chovatelé v Republice, že od tamtud fakt ne! Výborné a hlavně zdravé pejsky vždy měla Paní Šimková, Prostějov, ulice lidická 33,netuším jestli má nějaké stránky! Ale ta teď štěnátka měla, takže druhá fenečka zase až začátkem příštího roku, a tak to má být
!!Má ty pejsky takový jemnější, oproti třeba Ořechovce v Praze, ty jsou hrubouncí.
Vite ja mela chovnou stanici westu, takze znam hodne chovatelu osobne. Spousta jich je solidnich a sve psy miluji nade vse. V cele republice jsou dobre chs.
Mala bezvyznamna, ale znam i 2 tam u vas, pokud jste z Ostravska. Nevim kdo co dela, ale kazda chs se ridi prisnymi pravidly a je uvedeno, kolik vrhu muze byt na rok atd. Nevim, proc by si chovatel, ktery do svych psu (vystavy, vyziva, zdravi, kryti) da hodne penez nicil psy i jmeno tim, ze by delal neco co se nema. Psi bez pp nepocitam mezi chovatele, to nikdo nehlida. A verte, ze mezi chovateli se vi o vsem, takze kdyby nekdo delal neco spatneho, roznesou ho.
@Amber Neni jista velikost v dospelosti? Co to je za nesmysl? Existuje snad nejaky standart. Samozrejme i pes s PP se muze od standartu odchylit, ale k tomu je prece stejna pravdepodobnost jak u westiku tak u jorksiru… Zadni jorksiri mini, medium nebo maxi neexistuji. Kdyz pak vidim u nas na sidlisti ty 6ti kilove jorky a panicky, co tvrdi, ze maji doma cistokrevneho jorksira, ktery prerostl, protoze ho moc krmili, chce se mo brecet, jak se tohle krasne plemeno przni. Co se tyce ustekanosti, tam bych videla problem ve dvou vecech. 1. vyber chovatele - v jakych podminkach stene travilo prvni tydny zivota, jaka byla matka, v kolila tydnech slo od chovatele, jestli bylo spravne socializovano uz od chovatele… 2. neschopnost noveho majitele. Znam hodne malo nejak vedenych jorksiru. Je to sice prcek, ale o to je vychytralejsi a behem nekolika mesicu preroste pres hlavu. K tomu spatna socializace, hysterceni panicka a zvedani do naruci pred kazdym psem a mame tady rozmazlenou, ustekanou a nesebevedomou potvoru.
@katty89 Jsou tím myšleni psi bez PP, ne? Bezpapíroví YT často jsou ve velikosti kokršpaněla ![]()
@Fjodorka Mne prave prislo, ze Amber pise o papirovych psech. Resp. psala o westicich s PP, tak jsem predpokladala, ze ten dovetek o jorcich se tyka psu s PP. Protoze psat, ze u psu bPP neni jista velikost v dospelosti mi prijde skoro zbytecny. To je preci jasny. Kdyz je to s velkou pravdepodobnosti nejaky krizenec. ![]()