Westík nebo Jorkšír?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6100
21.3.14 16:30
A já myslím že můžeš :mrgreen: a hotovo :mrgreen: když neumíš psa vychovat může mít předky u anglický královny a stejně to bude magor :cert: :cert: :cert:
@kate02 píše:
Nevím no, povahově to štěně z útulku stejně nemusíš odhadnout… :think: :nevim: Já osobně bych k dětem koupila jen psa s PP z nějaké rozumné CHS… :nevim: A spíš asi westíka, přijde mi festovnější… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
21.3.14 16:35

Já jsem pro jorkšíra. Jsou to senzační pejskové pokud si je člověk vychová. Hodně je „ničí“ lidi tím, že místo aby je naučili jako velkého psa, tak je radši vemou do ruky apod.

Mám jorka a je to moc chytrý pes. Hledala jsem pro sebe dobrého parťáka a né psa kterého má málo lidí, páč dle mého názoru na tom vůbec nesejde i když jak koukám je to pro mnoho lidí opravdu důležité ;).

Každopádně i já doporučuji psa s PP! Když se člověk podívá např. na bazoš, tak pes s PP stojí kolikrát i stejně nebo míň než bez PP. Člověk má jistotu co z toho vyroste ;).

Tak ať najdete toho pravého ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
21.3.14 16:40

Poslední příspěvek pak přestanu s orodování za „útulkáře“. Známý maj NO za x desítek tisíc s pp. Diví se, že toho umí míň než náš z útulku a to za mnohem kratší dobu. Asi jim moc nedochází, že cvičit s ním je opravdu potřeba denně, že sám se to nenaučí. Tak ať vám dělá pejsek radost, ať už bude odkudkoli :) :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
21.3.14 16:44

@Boudová 8o Měli pocit, že pes který je z útulku se musí učit a pes s PP je naprogramovaný nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
21.3.14 16:51
@Misi-nnka píše:
@CarrieJT ano jediné civavu. Teriéry bych nechtela. Dělají naschvaly a vsude chcijou a hrabou a no proste…

To jsou zase moudra zkušeného kynologa :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
21.3.14 17:00

My jsme měli doma 14 let westíka a byla naprosto zlatá. Je to ale o naučení toho pejska (fenečky). A starost o srst nějak v pohodě, chodila na trimování k psí kadeřnici (jednou za čas) a jinak jsme jí doma vyčesávali, ale nebylo to nijak extra náročné ani jsme nikde nesbírali chuchvalce chlupů nebo tak něco.
Takže bych se asi rozhodovala spíš podle toho, co se vám za pejska víc líbí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
21.3.14 17:04

@Balatonek

no mně právě sestřenka líčila péči o srstt, taky se rozhodvala a kvůli té náročnosti šla do jiného pejska :think:

A naopak spolupracovnice zas vykládala, že v rodině mají snad 10let pejska, co ho netrimují ale furt stříhají, takže péče odpadla :think:

• Citovat
  • Upravit
1332
21.3.14 17:08

@ivik21 ono to vůbec nebylo náročné. POkud si to dobře pamatuju, tak jsme ji nejdřív několik let na radu chovatelky nechávali trimovat, pak nám doporučili ať jí stříháme, že je to pro ni stejně příjemnejší, tak se pak posledních pár let stříhala, ale fakt to nebylo nic náročného.
Jediný problém byl, když se proběhla v nějakých bodlácích nebo v nějaké blbé trávě, tak to pak byl boj jí to vyčesat, ale to asi u každého pejska, když má delší chlupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
21.3.14 17:09

@ivik21 ale ještě asi dobrý zmínit, že my jsme ji neměli na výstavy, byl to domácí mazlíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
21.3.14 17:18

Jo tak to nevím, jestli chodí někdo z těch uvedených příkladů na výstavu :oops:

• Citovat
  • Upravit
Tattiana
21.3.14 17:20

@Balatonek

děkuji za vysvětlení, takhle asi paní zakladatelka chtěla vést diskusi, s někým, kdo má zkušenosti

A ne, takové ty výkřiky, že pes je makový a takový :cert:

• Citovat
  • Upravit
Hr4sek22
21.3.14 18:13

Westíka :palec:

• Citovat
  • Upravit
1332
21.3.14 18:26

@ivik21 tak každému se líbí jiná rasa a já bych taky chtěla vědět nějaké zkušenosti a ne jen, že se někomu něco líbí, to je totiž hodně subjektivní. Ono to je i s papírovýma pejskama trochu jinak. Nám tenkrát rodiče koupili pejska s papírama za spoustu peněz, že jim to někdo poradil (neměli žádnou zkušenost) a že když budeme chtít tak s ní můžeme jezdit na výstavy a pak jsme zjistili, že má křivé zuby a na westíka „špatnou“ srst, měla jí moc jemnou na to aby prošla správným hodnocením na výstavách, ale byl to spíš domácí mazlíček a u těch pejsků je to fakt hodně o výchově nebo nevýchově :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
21.3.14 18:29

@Balatonek

taky si myslím, že vyýchova udělá hodně, někdo tu zmiňoval rotvajlera a kolega v práci mi líčí pravidelně, že ta jejich je totální mazlík, že snad ani štěkat a kousat neumí, mají už druhou v bytě a obě hodné :lol:

a právě to vaše vysvětlování ohledně westíka se mi líbí, to právě chválím…

• Citovat
  • Upravit
1332
21.3.14 18:33

@ivik21 děkuji :-)
Jinak kamarád měl taky rotvajlera nebo tomu podobné bojové plemeno a byl to taky mazlíček a než pejsek odešel, tak se jim stihla narodit holčička a pejsek jí střežil jak oko v hlavě a pořád byl u ní.
Pes potřebuje trochu vedení a mazlíček může být i doga :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný