Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahojte,
chtěla bych se zeptat do kdy je možnévozit dítko v korbičce kočárku x lander xa???máme termín v červenci a nevím zda ho budu moc přes zimu vozit v korbičce nebo už budu muset do sporťáčku…raději bych v korbičce…máte s tím některá zkušenosti??děkuji za odpověď
![]()
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XAS tímto kočárkem zkušenost nemám, ale hodně záleží, jak bude dítě velké. Anežka měla v roce tuším 72cm, takže by se vešla (je květnová). Známé syn se do korbičky Xlanderu nevešel už před 6.měsícem, tak musel do sporťáku, a to je lednový, takže se nevešel i bez fusaku. Když jsem vybírala kočárek teď, tak mi pán v prodejně říkal, že pokud se má miminko narodit v únoru, že by takhle malé korbičky měly stačit, ale pokud bych měla „letní“ miminko, tak by mi je ani nenabízel. Nakonec jsem se rozhodla pro kočár s korbičkou 80cm a jsem ráda. Anežku jsem vozila v hluboké verzi víc jak rok a nemůžu si to vynachválit. Další otázka je, jestli miminko v hluboké korbě bude chtít po tom půlroce jezdit.
Maty je narozený na konci listopadu, v únoru už musel do sporťáku
![]()
Je potřeba volit taky správný fusak, nejlepší je prý asi ten originální, zabírá v korbičce nejmíň místa.
Oni ty korbičky dělají čím dál tím menší ![]()
Vazne zalezi na velikosti mimca, ale obecne se vetsinou pulrocni mimco s fusakem do te korbicky nevejde. Synovec je na konci cervence a myslim, ze od ledna jezdi segra uz se sportakem.
Ahoj, měli jsme ho
Malá se narodila v červenci, do sporťáku šla na konci února, bo byla a je strašně dlouhá. Ale myslím, že by to zvládla i další měsíc.
Ahoj,
taky máme X lander a červencové dítě. V korbičce byl do 9-ti měsíců, pak už se tam nudil (vešel by tam i dýl, ale je drobnější).
Fusak máme Emitex a jsem s ním moc spokojená (jak do korby,tak do sporťáku).
Takže za mě X lander klidně ![]()
Ahoj, máme prcka na konci července a z korbičky jsme „vyskočili“ v březnu
Měl v 8 měsících 69cm a necelých 7kg. Holky z diskuze co měli větší chlapáky přesedávaly tak leden - únor…
Tomík je červnový, v 8.m měl 76cm, do korbičky se s fusakem nevešel v 5m
Pokud nebyla velká zima, tak jsem se snažila vecpat ho tam v Emitex zavinovačce, ale jak byla větší zima, musel do sporťáku , i když neseděl.
Korba má 80cm, ale i tak tam nemže být dítě na knop, fusak nepočítaje.
TAkže shrnuto, je to hodně o tom, jestli bude dítko cvalík, nebo spíš drobek ![]()
MAtusko sa donho zmestil do polroka a to tam bol ako sardinka.. bolo koniec leta..cize ani fusak nemal a to sa narodil ako malinky…
ale ak si zozenies fusak emitex..a das na to nanoznik z Xlanderu.. tak tam bude drobec zakukleny az az..fakt som bola milo prekvapena, ako sa tam dalo dobre zababusit a aby nanho aj nefukalo ![]()
pawlino, máme dle tabulek dlouhého syna, narozen na konci dubna, v korbičce vydržel do konce prosince ovšem s pokrčenýma nohama:( (nechtěla jsem, aby šel do sporťáku, když ještě nesedí…) V téhle době už sám seděl, tak přešel do sporťáku, ten je podle mě výborný:)
HOja,
tak nevim kde jste vzali 80cm u Xlanderi korbicky, ale ja mam pocit, ze i sam vyrobce pise mam pocit 77 - i to se mi zda „divne“ - Nase Klarka ma v 10 mesicich 68 a s fusakem od Emitexu se tam uz dlouho nevleze a s origos fusakem uz taky ne - a to tam vydrzela do 8a1/2m… je to ovalne vajicko a neorigos fusak se ti v nohach „zmuchla“ a prijdes o prostor… s origos fusakem (je tenky, takze v nem musela byt v kombineze) se sice vlezla tip top, ale dost nepohodle, ruce u tela, nozicky musela mit taky uplne u sebe… no… vydrzela tam jen spat, nic jineho, v momente, kdy se vzbudila tak rev… ve starem kocaru u nasich mi vydzela v leze koukat na stromy, bez problemu… v Xlanderu ne…
Za me, mala korbicka mi tak moc nevadila, jako to, ze na zimu presedlam do sportaku a ma ji od sebe - nevidim na ni a vsechen studeny vzduch ji jde do te korbicky… Je spousta kocarku, co jsou vizualne jako XA, ale korbicka je vetsi a sportak jde dat k sobe, jsou odpruzene -je tvrdy a jeste neco mi vadilo… jo, uz vim, princip zvedani zad sportaku - je to na pasku… i kdyz je Klarka „lehka“ userFriendly to neni
No uz koncim, pokud Te neodradim, fakt si myslim, ze pro cervencove miminko je to risk… tak si rozhodne nekupuj X-car sedacku a kup radsi komplet s MaxiCosi, jo a na sportak mam plastenku nejakou no name za 160 kc a je paradi…
Ahoj, malý se narodil na konci března a na sporťák jme přesedlali asi v sedmi měsících. Za prvé se tam v zimním fusaku už nevlezl a za druhé ho už nebavilo ležet protože nic neviděl. Nedávala jsem ho ale ještě do úplného sedu, ale tak aby napůl ležel a napůl seděl. Tak mu to vyhovovalo, mohl pozorovat a byl spokojený. ![]()