Kočárek Concord Fusion

3588
8.4.10 19:37

Concord Fusion

Ahojky holky přemýšlím o nákupu kočárku Concord Fusion moc se mi líbi desing, ale má plastová kolečka a slyšela jsem , že to pro děti není moc dobré a táke, že prý šisuje. Máte s tím zkušenosti? Nebo mi poraďte jiný kočárek. Chtěla bych čtyřkolku, nejlépe nafukovací kola a desing podobný jako fusion. S kočárkem budu jezdit ve městě ,ale miminko čekám v srpnu tak bych ráda, aby byla korbička větší , abych s ní odjezdila zimu.

díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Concord Fusion?

Přidejte zkušenost s Concord Fusion
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13672
8.4.10 20:08

Ahojky tuhle diskusi jsem nedávno zakládala,podívej se sem
 https://www.emimino.cz/…usion-35486/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
9.4.10 10:20

hmm, tak v první fázi mě napadl Jané Unlimit (nástupce nomada,ale design je skoro stejný jako u C. Fusion.). s concordem je to jedna firma.. ale bohužel má taky plastová kola (stejně jako měl nomad). jednu výhodu oroti Fusionu má - otočnou sedačku.
nový slalom reverse si čerstvé majitelky hodně chválí, tak snad to bude stejné i s unlimit.
už teď přijímají obchody obejdnávky,ale kočár fyzicky by měl být v čr v květnu.
jen transporter korba je prý malá (ne větší, jak všude píšou) - resp. já ji viděla na výstavě a přišla mi jak pro panenky, ale blíže jsem jí nezkoumala.. lepší je asi použít kol 09 jané nebo rovnou concord (mají dva typy, scout je skládací).

http://www.detskydum.cz/…2010-554101/

stejný design plus nafukovačky mě momentně nic nenapadá,případně písnu, až mě napadne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
9.4.10 11:10

Ahojky,
já jsem si ho včera koupila, tak snad budu spokojená.
Písnu ti aspoň nějaký info, třeba ti to pomůže.
Od prosince jsem čekala na novou kolekci Jané. Sice jsem měla vybranej Slalom, což je tříkolka, ale má nafukovací kola a ruční brzdu, jenže když jsem ho teď vyděla na živo, tak jsem se docela zhrozila. Mají šíleně malý korbičky:-( a protože jí taky budu potřebovat hlavně v zimě, tak radši jsem zvolila Concord.
Jak píšeš sice nemá nafukovací kola, ale uvadějí, že každé kolečko má samostatně odpružené. Corbička je velikostně přijatelná a sporťák je suprovej - velikostně i vzhledově:-)
No uvidíš jestli se pro něj rozhodneš:-) Já jsem z toho výběru už byla docela hotová. Prostě neexistuje asi žadnej ideální kočárek, kterej by prostě měl všechno co chceš a aby se ti taky líbil:-) Jestli ale preferueješ nafukovačky, tak hodně kamarádky chválej Mutsy, ale ty zas nesjsou nic moc:-(
Ještě k tomu Concordu - nánožník je pouze složenej v rukojeti - takovej hadrovej, takže doporučuji koupit si univezrální od Jané, ale z kolekce 2009, ten na to pasuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
9.4.10 15:32

moc děkuju za vaše názory, dneska jsme se na něj byli znovu podívat a měli tam i nový jane 2010 a je dost drahej a jak pišeš tak ta korba je dost malá a jane 2009 se mi zas tak nelibi. No ideální kočárek není žádnej ,ale mutsy má prej moc malou korbičku a je dost drahej a těžkej, já si myslim, že si asi koupim concord dá se sehnat za 15 tis. což je slušná cena. Prý má concord dostatečně velkou korbu tak to s ní odjezdim doufam. Jojo díky tak ten nánožník budu muset koupit ,ale je fajn, že je to s jane kompatibilní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.4.10 12:41

jen pro upřenění - dá se volně kombinovat mezi concordem a jané a jednotlivými kolkcemi, a to i včetně autosedaček.
takže kupříkladu - líbí se mi jané 2010 ale nechci korbu. koupím sporťák jané, k tomu korbu concord nebo korbu 2009 (ty jsou podle mne i hezčí..). pasovat by měla ještě i nurse.
nová strata 2010 by měla být větší a hlavně je bezpečnější tuším, než concord, už má i isofixovou základnu (concord ne).
jinak korby u komb. kočárů jsou obecně dost malé :( moje quinny namne teď zpětně působí jako pro panenky, mutsy je stejně velký, xlander jakbysmet. transporter pidi (stará kol, je nepatrně větší). Peg perego má navettu XL která je menší než loňská navveta.
nechápu, jestli se nám zmenšují děti :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tričko
29.5.10 13:47

concord fusion

souhlasím s názorem, taky pátrám , ketrý kočárek je nej, ale žadný nebude 100%, a je fakt čekám mimiv srpnu, takže kočár potřebuji hlavně na zimu a concord, je tak prostornej a opravdu kvalitní, lehkej, žádné adaptery jen mačkaš čudlík a přendaváš a fusaky se tam vejdou s přehledem i beranek :mrgreen: a pak hold koupím golfky, ale taky třeba to odjezdíme, mám kolem sebe už info. od kamarádek, že s ek němu vracejí i když děti jsou větší, protože je stále lehkej a děti tam ve sportáku užijou prostoru a skaldný do auta 1 fakt lehce… :palec: jen jsme tedy musela hold slevit z přehazovací rukojeti anafuk, koleček, ale dřív s to taky bez toho obešlo :lol:

• Citovat
  • Upravit
3588
29.5.10 19:54

třičko: já taky čekám mimi na konci srpna , taky proto jsem si concord koupila ma super prostornou korbu a pěkně s nim tu zimu odjezdime. to jsem si taky říkala, že možna ani golfky nekoupim, že to s nim odjezdim , měla jsem ho doma chvilku zkoušeli jsme ho skladat a prehozovat a super, jojo ale kolečka jdou zadni koupit nafukovaci tak kdyby to nebylo ono tak je dokoupim :) uz se tesim jak s nim budu jezdit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tričko
30.5.10 08:34

ty kolečka nafukovací jdou prý jen na concord ion, tak nevím, ještě chci volat na jejich servis a můžu se ještě zeptat, jakou máte autosedačku dělají tu ion a osofix a já vůbec nevím , kterou?ten rozdíl mezi nimi je jen to, že isofix má tu funkci na přicvaknutí do auta, jestli dobře chápu, ale nevím :lol:

• Citovat
  • Upravit
3588
30.5.10 11:13

už tu byla nějaká diskuze a jedna paní taky psala , že ty kolečka tam jdou sice tam maj napsanej ion ,ale nekde v poznamce bylo ,že jdou i na concord a když se na to podivas tak ty kola jsou uplne stejny. mi mame ion a jinou ani nedelaj, isofix je ta zakladna kterou das do auta a nacvaknes na to tu autosedacku ,ale nevim jestli ji na concord prodavaj , protoze to vetsinou stoji jako cela autosedacka ,ale myslim, že ne. na netu nic takovyho nemaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tričko
30.5.10 12:20

http://superbaby.mimishop.cz/detail.php?…
tady pravě mají obě nabídky…, ale asi opravdu v tom rozdíl nebude jen v cenně 8-o jinak já chci ten klasický , kvůli terenu, je fakt, že ten ion má i přehazovací rukojet, ale nedokážu si předatvit,jak se pak jezdilo obraceně :think:

• Citovat
  • Upravit
10482
30.5.10 17:01

tričko,

dívala sjem se na ten odkaz a pro mě je to novinka.

concord Ion je autosedačka concordu.
nafukovací kola jsem vždycky viděla pouze na Concord Neo, kompatibilitu s Fusion bych pak radila ověřit.

tento nový concord z odkazu vypaná, že korporace nějak promíchala autosedačky. pravděpodobně chtěli zvednout fusionu prodeje. a nalákat i ty, kteří chtějí isofix a bezpečnější seačku, kterou strata bezpochyby je. nicméně, v rámci opatrnosti bych si údaje o autosedačce velmi ověřila, co je to vlastně zač, na stránkách výrobce nebo tak, protože opravdu, vidím to prvně..(nehledě na fakt, že na propagační fotce vypadají jako jedna a tatáž sedačka.. :nevim: )
nicméně, pořád nevidím, asi špatně hledám, ion, přehazovací rukojeť apod. byl by prosím odkaz? nebo se jedná o Neo? kde je ale zase otočná sedačka sportovní verze..

Isofixová základna není jen o tom, že se sedačka „cvakne“ do auta. přispívá velkou měrou k její větší bezpečnosti. v sekci autosedaček jednou Steeve udával procenta autoseaček, které jsou v autě špatně poutané pásem, to číslo si nepamatuju, aby bylo hrozně veliké, to špatné připotání pak bohiužel může znamenat její selhání ve chvíli, kdy dítě potřebuje tu ochranu.. isofix vlastně špatně připoutat nelze. je to základna se dvěmna úchyty a fixační nohou, která se pevně připoutá k autu. drží jako přikovaná, sedačka se pak ani nehne.
ano, je stejně drahá jako sedačka,a le podle mého to stojí za to. ne ani kvůli pohodlí, ale kvůli bezpečnosti. stačí se podívat na výsledky testů ADAC…
kromě ceny je nevýhodou i fakt, že na isofix musí být vybavené auto. za zadních sedadlech jsou takové značky, musí to být v návodu, podle typu auta možno zjistit na internetu.. nebo stačí napsat steevovi (má i sekci tady v poradně). nová auta isofix mít musejí, u starších aut je potřeba si to zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tričko
30.5.10 19:02

já to spletla byl to fusion neo, ztěch autosedaček jsme fakt zmatena, ta Intense je na isofix,my ho ted v autě máme a ta ion, je prý na klasicke poutání pásy…tu přehazovačku má jen neo aty kola nafukovací, pasují taky jen k němu, tojsme okoukla v obchodu, jinak ještě ty autosedačky ta starší kolekce má ten držák jakoby kovový , ted 2010 černý a ta intense světlý odkaz jsem dávala a je fakt, že každý obchod, to jakoby namíchává s tím co má, nebo , aby to prodali, proto se prodejce ještě opatm, jinak kočárek mi sedi a hlavně tím prostorem a lehkostí, je škoda, že nejsou jen 3 typy a dost, člověk by pak tolik neřešil a vyloženě nepřebíral, jako já:) i když by asi byly jen ty tři typy koupila bych je všechny :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10482
30.5.10 22:35

podle stránek výrobce je concord intense jejich nová autosedačka, s isofixem (takže budou mít dvě, concord ion a concord intense). pokud je něco na isofix, brala bych spíše to.. nejen vzhledem k jednoduchosti používání, ale hlavně pro bezpečnost dítěte :srdce: i přes to, že ještě nebyla v bezpečnostních testech, pokud je skutečně fakticky jako Jané strata, ta byla.. a dopadla skvěle.. bohužel, cena je taky odpovídající..
http://www.concord.de/en/news/
http://www.concord.de/en/#…
ovšem pokud bude dostupná ve chvíli, kdy jí budeš potřebovat - viz níže..

když jsem si zkusila vygooglit intense, chápu tvojí zmatenost.. jsem z toho taky. vzhledem k faktu, že třeba i v malvíkovi inzerují jako fusion něco, co je podle fotografie jen a jen neo.. nechápu.. resp. přijde mi, že je to kvůli nafocení barvy, že prostě nemají třeba fusion v dané barvě nebo tak něco..

pochopila jsem, že existuje od výrobce nakonfigurovaný travel set (proton korba/ion sedačka/sporťák fusion nebo neo) a pak mobility set (scout korba/ion sedačka/sportovní kočár). intense je novinka a v setu jí výrobce neinzeruje, má jí zatím pouze v novinkách, ani ne na stránkách mezi autosedačkama.. takže tady je otázkou, kdy vlastně fakticky přijde do prodeje.. (viz slalomy reverse apod.)

no, třeba to pomohlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tričko
31.5.10 08:35

Dobré rano, no pěkně zamotané:) lae ještě další věc k tomu, že mají i rozdílné ty konstrukce u sportaku, ty levnější za 17000a ty , jak jsou jen černé, i konstrukce a autosedačka isofix tak jsou dražší 22,500, ted má malvík slevu na ně 20250 což asi jde autosedačka isofix a ta konstrukce černá, tak myslíte, že tímto setem neudělám chybu? moc Vám děkuji za rady a info :huban: :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4