Xanax účinek

Anonymní
28.10.20 10:33

Xanax účinek

Ahoj,
dostala jsem od mé psychiatričky, kde jsem byla poprvé, Xanax 0,25mg na úzkostné stavy a špatné usínání s tím spojené, že když to přijde, mám si vzít tabletku.
Včera zabral krásně, hodně mě uklidnil a já po dlouhé době cítila takový „klid v duši“, usnula jsem hned a spala po dlouhé době celou noc a kvalitně. Ale dnes je mi tak zvláštně. Nálada pod psa, depka a přijdu si taková trošku mimo, všechno mi dlouho trvá a i pověsit prádlo pro mě byl nadliský výkon. Máte s tím někdo zkušenosti? Myslíte, že to může být oo tom Xanaxu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4507
28.10.20 10:45

Nemyslím si, užívala jsem ho skoro půl roku, z toho první 4 měsíce ráno a večer a pak už jen večer a fungovala jsem úplně normálně. Měla jsem poporodni depresi, takže jsem se starala o malé miminko a domacnost a fakt mě to nijak neovlivnovalo. Možná nezvyk? Bude lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.20 10:53

Ahaa, tak děkuji, to bude pravděpodobně asi jen nezvyk. Bylo to poprvé co jsem měla nějakou tabletku „na hlavu“. Tak to už bude snad příště lepší

• Citovat
  • Upravit
10073
28.10.20 11:09
@Anonymní píše:
Ahoj,
dostala jsem od mé psychiatričky, kde jsem byla poprvé, Xanax 0,25mg na úzkostné stavy a špatné usínání s tím spojené, že když to přijde, mám si vzít tabletku.
Včera zabral krásně, hodně mě uklidnil a já po dlouhé době cítila takový „klid v duši“, usnula jsem hned a spala po dlouhé době celou noc a kvalitně. Ale dnes je mi tak zvláštně. Nálada pod psa, depka a přijdu si taková trošku mimo, všechno mi dlouho trvá a i pověsit prádlo pro mě byl nadliský výkon. Máte s tím někdo zkušenosti? Myslíte, že to může být oo tom Xanaxu?

Ahojka :) mno..pokud si nikdy tady ty věci nebrala tak tělo si teprv zvyká.. xanaxu je celá řada a myslím, že Ti předepsala ten s krátkodobým účinkem který pokryje potřebu spánku..ráno jeho účinek vyprchal a ty si najela na svůj mód..neboj, ono se to srovná až si tělo zvykne..máš ho brát jen při úzkostlivých stavech nebo vždy před spaním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.20 11:17
@Skaiqy píše:
Ahojka :) mno..pokud si nikdy tady ty věci nebrala tak tělo si teprv zvyká.. xanaxu je celá řada a myslím, že Ti předepsala ten s krátkodobým účinkem který pokryje potřebu spánku..ráno jeho účinek vyprchal a ty si najela na svůj mód..neboj, ono se to srovná až si tělo zvykne..máš ho brát jen při úzkostlivých stavech nebo vždy před spaním?

ahoj, děkuji, to je možné, že jsem asi zpátky v moji klasický náladě.
Mám ho brát zatím vždy, když mě chytne úzkostný zachvat. A právě když to mám večer, nejsem schopná usnout. Tak prý zatím jen při potížích, pravidelne večer ne.

• Citovat
  • Upravit
10073
28.10.20 11:53
@Anonymní píše:
ahoj, děkuji, to je možné, že jsem asi zpátky v moji klasický náladě.
Mám ho brát zatím vždy, když mě chytne úzkostný zachvat. A právě když to mám večer, nejsem schopná usnout. Tak prý zatím jen při potížích, pravidelne večer ne.

Jojo, tak to je ten s krátkodobým účinkem..tělo si na to zvykne, neboj..kdyby bylo nejhůř tak doktorka změní léčbu :) drzim palce, úzkostlivé stavy jsou sviňa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.20 12:06
@Skaiqy píše:
Jojo, tak to je ten s krátkodobým účinkem..tělo si na to zvykne, neboj..kdyby bylo nejhůř tak doktorka změní léčbu :) drzim palce, úzkostlivé stavy jsou sviňa..

Díky moc! :) teď ještě najít psycholožku, jak mi dr doporučila. Což je v této době celkem nadlidský výkon :roll:

• Citovat
  • Upravit
133
28.10.20 19:09

Ahoj,
Xanax jsem brala chvíli ze začátku (pak se přešlo na jiné léky) a měla jsem to co popisuješ, ale rychle to odeznělo. Tělo si musí jenom zvyknout. Držím palce, ať je brzy líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.24 17:50

Prosím má někdo zkušenosti s Xanaxem na spaní? Mám dlouhodobé psychické potíže spojené s velkou nespavostí. Beru Trittico a Derin a stejně mě to Triticco na spaní prostě nijako na spaní nezabírá. Dostala jsem od psychiatričky ted na pár týdnů Xanax. Jednu tabletu k večeru cca 19-20h a jednu ještě k tomu navíc až už budu v posteli.

udajně v kombinaci s tím Tritticem a Derinem by to mělo pomoci s psychozou a vyloženě ta druhá tabletka je na spaní - prý.

Zajímá mě zda je reálné, že to zabere vyloženě na spaní? Jde mě hlavně o usnutí.

Co jsem četla je to prý dobré na uzkost, ale nikde jsem nečetla, že je to dobré na spaní.

• Citovat
  • Upravit
9175
18.11.24 18:02
@Anonymní píše: Více

Ahoj, já když mám období nespavosti, tak si beru taky večer Neurol (to samé, co Xanax, účinná látka alprazolam), většinou 1 mg. Někdy ale neusnu ani po něm. Derin k tomu večer beru také, ale úplně mi na spaní nefunguje a Trittico jsem brala kdysi a to mi nefungovalo vůbec. Jako lék na spaní Xanax není, je to anxiolytikum, ale může pomoci večer zklidnit a lépe usnout u někoho. Když ti to Dr. doporučila, tak to vyzkoušej, akorát Xanax je návykový, takže je doporučeno ho když už brát pravidelně, tak max několik týdnů, ale to píšeš. Držím palce, ať se vyspíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.24 18:42
@Lollitka píše: Více

No co me zabralo je vylozene prasek na spani (vylozene hypnogen) ale je to pry horsi jak ten Xanax.
Dostala jsem to ted na 6 tydnu, ze me to vyklidni a pak usnu a nebudu ve stredu z toho, ze jsem ve stresu, ze zase nebudu spat… jestli to dava smysl :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.24 11:22

No tak hlásím:

včera jsem si doma vzala 0,5 a nic se nějak nedělo. Dle instrukcí od psychiatričky jsem si až už jsem byla v pyžamu cca 21h jsem si dala dalších 0,5 a absolutně se nic nedělo:/

Takže jsem si nějako po 22:30h dala další 2 tabletky tedy ještě 1,0mg a nějak okolo 1 ráno jsem usnula, ale nemyslím si, že to bylo tím. Každopádně ráno jsem měla budíka na 8:15 a sotva jsem vstala a byla jsem úplně mimo…jak psychicky tak fyzicky, taková jakoby vláčná a psychicky taková jakoby ne ospalá ale trochu mimo. Ted se nemůžu té psychiatričce dovolat abych se s ní poradila :(

Mám doma ještě asi 5 tabletek hypnogenu na spaní, ale ty jo doufala jsem, že se to vyřeší dočasně tím xanaxem no :(

kdo má problémy se spaním, tak ví :roll:

• Citovat
  • Upravit
9175
19.11.24 13:29
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

tak to mě mrzí, že ses nevyspala. Určitě se poraď s psychiatričkou, až se jí dovoláš. Já vždycky brala minimálně 1 mg naráz, ale někdy jsem neusnula ani po 4 mg. Jako Xanax není řešení nespavosti, možná právě jen dočasné u nespavosti s úzkostmi. Hypnogen jsem taky brala, ale měla jsem po něm zrakové halucinace a neusnula jsem stejně.

Jak dlouho máš problémy s nespavostí? Ještě mě napadá kdyžtak se obrátit na spánkovou laboratoř, já tam v roce 2019 spala, ale tehdy jsem naopak měla nadměrnou denní spavost. Byla jsem v NÚDZ Klecany a byli tam všichni moc milí. A mají i spánkovou ambulanci.

Jinak mě ještě napadá večer nějaká relaxace (například autogenní trénink). Ale pokud máš nespavost silnou a dlouhodobou, tak to asi jen tak nepomůže, ale i tak se to třeba dá trénovat.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.24 16:45
@Lollitka píše: Více

no beru ráno AD, odpolední AD, Derrin a ještě něco na podezření z psychozy a nějaký „lehčí druh“ bipolární poruchy. Musím říct, že co se té psychiky týče určitě je to lepší.

Celý život na ho*no spím a poslední rok se to zhoršuje tak, že některé dny nespím vůbec nebo usnu okolo 1 ráno a vzbudím se ve 3 a nezaberu. Druhý den to ale není lepší, že bych nebyla vyspalá a usnula…prostě takto třeba spím 2 hodiny denně třeba 3-4 dny. Pak nevydržím a lupnu tam prášek na spaní. Cca půl roku zpět jsem dostala Trittico a jsem na maximální dávce 300mg Prolong cca 17h a hodku před spaním dalších 300mg s okamžitým uvolněním. Na psychiku asi dobrý, ale prostě nespím.

No a poslední cca 3 měsíce nemám uzkosti jako takové, ale mám jakoby uzkost a stres, že už prostě vím, že zase nebudu spát. Tak mě právě ted dala ten Xanax, že mě ta první tableta jakoby oblbne a vyklidní a a druhá už uspí a ja se prostě za těch 6 týdnů naučím nebýt ve stresu z toho, že budu ve stresu z toho, že nebudu spát atd.

Spánkovou hygienu dodržuji, i různé pomocné přípravky jako medunkový čaj, nečumění do mobilu atd. Ale prostě to nemá vliv :?

• Citovat
  • Upravit
10
9.5.26 07:26

Ja ho mám predpísaný tiež ale ja ho beriem vecsinou na spanie keď nemôžem spávať lebo utlmuje dosť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí