Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vždycky když mám pěkný sen, tak se strachuji, že se z něj brzy probudím. A když se tak stane, pak jsem po celý den velmi bručivý.
Můj kolega měl fobii z žížal. Když pršelo, odmítal chodit pěšky. Taky tvrdil, že žížaly hrozně smrdí. Ale jinak byl úplně normální…
@Janli píše:
Můj kolega měl fobii z žížal. Když pršelo, odmítal chodit pěšky. Taky tvrdil, že žížaly hrozně smrdí. Ale jinak byl úplně normální…
já ten smrad z žížal taky nesnáším. A myslím to smrtelně vázně
@ivašot. píše:
já ten smrad z žížal taky nesnáším. A myslím to smrtelně vázně
Myslíš tu vůni po dešti? Čichala jsi někdy k žížale?
Smrad z žížal po dešti taky nesnáším, ale do mých 30-ti mi to nevadilo. Jako každý rodič mám strach o své děti. Jinak mě nic nerozhodí.
Ja strasne nesnasim, kdyz si nekdo tak jako usmrkne, takovy ty dobytci, jak si zacpou jednu dirku a vyfrknou to na ulici. To je pro me neco tak silenyho, ze se zacnu davit. A mam z toho uz i uplne fobii, ze to nekdo udela
@tini píše:
Ja strasne nesnasim, kdyz si nekdo tak jako usmrkne, takovy ty dobytci, jak si zacpou jednu dirku a vyfrknou to na ulici. To je pro me neco tak silenyho, ze se zacnu davit. A mam z toho uz i uplne fobii, ze to nekdo udela
To dělají běžně sportovci.
Já nezvládám cizí zvracení..dětské blitky musel vždycky uklízet manžel. Jakmile na ulici vidím ten známé koláč, přestávám dýchat a zuřivě se dívám jinam.
Jednou jsem viděla nějakého ožralu v metru, co poblil paní celý kabát…představa, že se to stane mně, tam asi omdlim..
Já mám hrozný úzkosti z hotelovýho ložního prádla a matrací. Prostě když vím, že tam někdy někdo spal přede mnou a třeba tam ti lidé měli nějaký úniky moči/ sex/ menzes… Trochu mě uklidňuje, když je tam taková ta ochrana matrace, ale jak tam neni, tak je to konec
fakt cvok. Manžel se bojí strašidla třeba v hluboký vodě nebo v jeskyni
Jinak jsme asi docela normální, žížaly z chodníku odnášíme do bezpečí ![]()
Já mám strach ze schodů. Objevilo se mi to po porodu. Mám strach, že z nich spadnu a zabiju se a moje dítě bude bez péče, než mě někdo najde. V životě jsem ze schodů nespadla
jo a máme doma schody a jo, pokaždý se pro jistotu přidržuju zábradlí. ![]()
@Janli píše:
Tyjo tak zapáchající žížaly jsou pro mě stejný otazník jako třeba v případě zrzků. Asi nevím co mám cítit. Ale spousta lidí mi tvrdí, že bych něco cítit měla. ![]()
@Čičorečka píše:
Já mám strach ze schodů. Objevilo se mi to po porodu. Mám strach, že z nich spadnu a zabiju se a moje dítě bude bez péče, než mě někdo najde. V životě jsem ze schodů nespadlajo a máme doma schody a jo, pokaždý se pro jistotu přidržuju zábradlí.
To mám něco podobného. Ne že bych měla strach, ale když vidím dlouhý schody, tak si hned říkám, co všechno bych si zlomila kdybych z nich spadla. Občas svému mozku fakt nerozumím.
![]()
Bojím se žab. Že na mě nějaká skočí… Taky z hluboké vody. Sice umím plavat dobře, ale bojím se, že to neudycham nebo že se neco vynoří a sežere mě. A ryb se teda taky bojím.
Z řízení auta jak si sednu za volat panická ataka. Nejde to.
jako obecně auta nějak moc nemusím.. jezdím autem jen pokud to je nutné (jako spolujezdec) raději používám MHD ideálně vlak. Nemám ráda silnice clekově.
Ahoj
Mám tu debatu na odlehčení na čtvrteční večer.
Z jaké neobvyklé věci máte strach (nebo přímo fobii)?
Já vykopávám - nerada bývám na večer nebo přes noc sama doma, protože mi mozek pořád vsugerovává, že je někde v bytě zloděj. Poslouchám každé prasknutí a lupnutí (a kočky tomu vůůůbec nepomáhají). Přece logicky, to musí být kroky zloděje ve vedlejší místnosti…
Dřív jsem dokázala usnout pouze s nějakých zvukovým podkresem (televize, noťas etc.) a s rozsvíceným světlem. Dnes už to jakš takš zvládám, ale občas i tak chodím spát s rozsvícenou lampičkou, člověk nikdy neví.