Z nemléčné kaše mléčná?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Z nemléčné kaše mléčná?
Zdravím,
stále nemůžu najít slušnou kaši (bez cukru, maltodextrinu, vanilinu, aromat a podobných sra…). Líbí se mi jen ovesná s jablky od hippu a to se nedá jíst pořád
Pro obměnu jsem vybírala, až jsem přebrala a místo mléčné jsem koupila nemléčnou
moje blbá otázka zní - co když ji smíchám s UM (ještě v sypkém stavu - jsem lenoch na míchání), případně jaký poměr?
A když už jsme u kaší…někdo tip na mléčnou kaši, která by byla bez příchuti? Nejradši bych doslazovala domácími přesnídávkami.
Jo a nekamenujte mě, že jsem úzkostlivá matka, to by zas byla jiná diskuze…svoje dítě krmím lahodama, jen se mi moc nezda krmit ho nějakýma hrůzama, když nemusím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nemlecne kase jsou urcene k tomu, aby se michaly s UM, pripadne s normalnim mlekem. Normalne si udelej beznou davku UM podle davkovani na obalu (jako bys delala diteti na piti) a do toho namichej nemlecnou kasi do pozadovane hustoty. Ja pouzivam kase Nominal ze zdrave vyzivy, od asi deseti mesicu syna, ted ma 2,5 roku a chutnaji mu doted. Kdyz byl maly, michala jsem je s UM, ted je delam s kravskym mlekem a ochucuju kakaem, pripadne ovocem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co nepoužívat instantní kaše? Kupovala jsem kukuřičnou, rýžovoum, mlela jsem si vločky… ve zdravé výživě májí určitou obilovinu už namletou a připravenou na kaši, stačí doplnit mlékem nebo vodou, já teda dělala mléčné. Vlastně je dělám dodnes, ale skončili jsme u kukuřičné, vločkové a krupičkové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uvarit ovesne vlocky v UM a pote smichat s jakymkoliv ovocem ci presnidavkou. V tom mlece muzes uvarit cokoliv, ryzi, krupici, jahly, a pak to smichat s tou presnidavkou. Pak staci rozmixovat a mas to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupovala jsem nemléčné kaše nominal a míchala s UM nebo potom později i s KM
http://www.nominal.cz/…s-detmi.html
dělají dost příchutí, dávala jsem do toho i med, ovoce a tak dále, aby to pořád nebylo to samé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupuji ve zdravé výživě kaše od Nominy. Jsou též instantní, bez cukru, zkrátka jen čistá obilovina a nic víc, mají jich spoustu. Dělávám je hlavně do UM. Poměr uděláš takový, jako bys dělala UM - zkrátka na každých 30ml vody odměrku UM a pak to zahustím kaší. Nic víc v tom nehledej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normalne si udelam mliko z um a pak pridam kasi do pozadovane konzistence. Dopredu bych nemichala, to neodhadnes, kazda kase tuhne jinak. Pokud chces jo bez sragor, var si svoje, mivaji k tomu veci ve zdravych vyzivach, ale nebude to hned jako instantni..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak jich mám pár i od nás z malé sámošky - jáhlovou, pohankovou. Dodavatel New Remys: http://www.newremys.com/ Obyčejný průhledný pytlík, cena kolem 30 KČ. Vždycky si to vysypu do piksle od UM. Je to též už instatní, příprava naprosto stejná jako s těmi kojeneckými kašemi typu Hami, Nestlé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola Ve zdravé se též koupí instatní. Nasypu, zamíchám a je to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka ja jsem davala od nutrilonu bez prichute by mela byt bez cukru..ale zas tak dopodrobna to nezkoumam… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG píše:
A co nepoužívat instantní kaše? Kupovala jsem kukuřičnou, rýžovoum, mlela jsem si vločky… ve zdravé výživě májí určitou obilovinu už namletou a připravenou na kaši, stačí doplnit mlékem nebo vodou, já teda dělala mléčné. Vlastně je dělám dodnes, ale skončili jsme u kukuřičné, vločkové a krupičkové.
vařím polední příkrmy, svačiny, dítě kojené, nemusím být zas taková supermatka, zkrátka si chci alespoň večer ulehčit práci s nějakým vyvařováním
přiznávám, jsem pohodlná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veronika6913 píše:
@marrlinka ja jsem davala od nutrilonu bez prichute by mela byt bez cukru..ale zas tak dopodrobna to nezkoumam…
tu jsem snad nikde neviděla
pohledám v obchodě, dík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fima píše:
Kupuji ve zdravé výživě kaše od Nominy. Jsou též instantní, bez cukru, zkrátka jen čistá obilovina a nic víc, mají jich spoustu. Dělávám je hlavně do UM. Poměr uděláš takový, jako bys dělala UM - zkrátka na každých 30ml vody odměrku UM a pak to zahustím kaší. Nic víc v tom nehledej.
nooo asi máš recht…já se přípravě UM vyhýbám, možná i proto mám dítě kojené
ale tak asi máš recht
vyzkouším
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja davam bez prichute a cukru 8 zrnou od Nestle (ale neziju v cr) ale je tam teda ten vanilin. A nemlecna.. Ale ja.to zas tak. nehrotim. Ale maji tu jako vas nutrilon osmizrnou, ale tam cukr teda byl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobr123 píše:
Uvarit ovesne vlocky v UM a pote smichat s jakymkoliv ovocem ci presnidavkou. V tom mlece muzes uvarit cokoliv, ryzi, krupici, jahly, a pak to smichat s tou presnidavkou. Pak staci rozmixovat a mas to.
Uvařit v UM??Tak to je pak to mléko ale k ničemu, vařením stratí všechny vitamíny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit