Za měsíc nastupuji do práce

1013
27.1.14 10:14

Za měsíc nastupuji do práce

Zdravím všechny maminky,
asi za měsíc nastupuji opět do zaměstnání po mateřské a mám strach, jak to budu vše stíhat.
Ani nepotřebuji radu jen zkušenosti, jak je to náročné a jestli jste si bez problému zvykli na nový režim. Mám tři děti, jeden je už dospělý, ale chodí na VŠ takže nějaký ten servis ještě potřebuje potom desetiletá cácora a tří letý klučina. Do toho pes a barák a manžel do večera v práci. I teď někdy padám na hubu :) tak jsem zvědavá jak to bude u nás vypadat za ten měsíc. Mám ráda pořádek a proto neustále, když mám chvilku uklízím. Když chodíte do práce uklízíte jen v sobotu nebo to zvládáte i přes týden.
Možná jsem to napsala zmateně, ale jsem starší osoba a začínám být z toho nervozní, každopádně se do práce moc těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
27.1.14 10:18

@renule 13 pořádně zapoj omladinu, 10 a 20 let? By u mě doma měli celkem režim, protože už jsou dost velký na to, aby zvládli úklid a vše kolem.. :think: Jinak místo úklidu, bych se po práci věnovala tomu malému svišťovi, úklid na víkend - a se zapojením celé rodiny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
27.1.14 10:21

@martina.se to oni i teď pomáhají, ale budou muset asi víc no. Budeme muset asi nastavit nějaký režim týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.1.14 10:22
@renule 13 píše:
@martina.se to oni i teď pomáhají, ale budou muset asi víc no. Budeme muset asi nastavit nějaký režim týdne.

tak, tak ;) Ono se to poddá. Nejhorší je si zvyknout na nový režim. Ale uvidíš, že to půjde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
27.1.14 10:22

Velký úklid o víkendu, v týdnu uklízím jen provozní bordel. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
27.1.14 10:39

@renule 13

záleží, kde bydlíte, jestli v bytě nebo v rodinném domě…

Z „velkého úklidu“ dělaného téměř celý víkend mám hrůzu ještě teď v dospělosti, protože takhle jsme to měli doma, když jsem byla malá…katastrofa - moje máti pořád v montérkách a v podstatě od pátku, jak přišla z práce až do neděle dopoledne furt uklízela - halt velká vila, no…Zařekla jsem se, že až se vdám, tak první, co zruším, budou tyhle galeje ;)…Byla věčně uštvaná, nic „nestíhala“ a nic z toho neměla…

Však taky jo :D - bydlím zas v domku, ale malém. Mám v tom systém - máme koberce a „objeté“ to mám 2× do týdne během 25 minut + vytřu chodbu a záchod. Koupelnu jako „přepečlivě“ rozhodně každý týden taky nedělám - prostě jak to vyjde - stejně jsme všichni přes týdne pryč…Pak např. záclony nebo závěsy (oboje vlastníme na oknech) - tak to třeba dělám na jaře tak, že to šoupnu do pračky v sobotu ráno a mezitím vařím…Prostě v zásadě nedělám ty „generální úklidy“. U nás je spíš problém, že je potřeba neustále dělat pořádek a přerovnávat různé poličky, skříňky (pořádek v hračkách..) a co miluju (v pravém slova smyslu) je dělat pořádek v sezónním oblečení - miluju vyhazovat, co už nikdo nechce a nenosí tisíc let a hezky si tam narovnat to pěkné, nové… ;)

Stejný systém mám i ve vaření - vařím „ve velkém“ v sobotu a neděli dopoledne tak, aby zbylo i do týdne (manžel obědy nemá), případně v týdnu rychlovky. Večeře jsou z 99% studené, cthěla jsem zavést občas teplou večeři, ale nikdo na to neměl večer chuť se naprat něčím teplým…

Však to bude v pohodě, neboj. :palec:
Nejdůležitější je, že se máš po rodičovské kam vrátit a že ti - případně - nebudou dělat problémy s ošetřovačkama na malého…i když možná ten nejstarší sourozenec by už v těch 20ti letech mohl pohlídat celý den…

ještě k tomu úklidu - píšeš, že „jak máš chvilku, tak uklízíš“ - co to konkrétně znamená?? Znamená to, že pořád vytíráš, luxuješ, utíráš prach?? Nebo že jenom něco přerovnáš, šoupneš na jiné místo, vyhodíš??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
27.1.14 10:50

Mám uklízečku, chodí každý pátek a je to ten nejlepší nápad, který jsem kdy měla. Udělá velký úklid, já pak během týdne dělám jen udržovací mini úklid - srovnání rozházených věcí atd.

Jinak každý den se vracím až v kolem 18 hodin, někdy i déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
27.1.14 10:52
@Loll píše:
Velký úklid o víkendu, v týdnu uklízím jen provozní bordel. ;)

:mrgreen: :lol: :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
27.1.14 10:55

@renule 13 já nastupuji za týden a vůbec se mi nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
27.1.14 11:05

@Gerberka bydlím v rodinném domě 5+1 nic velkého, zahrada nějaké bylinky a zelenina, jahody také nic velkého, ale baví mě to. Psa máme velkého doma v chodbě a kuchyni, takže denně vytírám i 2krát mám takový dobrý mop, takže je to hotové za 5min. Momentálně vařím denně, takže to také už nebudu. Co uklízím? Různé blbosti, prach, žehlím, peru, někdy jsem tak blbá, že uklízím i děckám v pokojíčkách a i sklep a garáž, které samozřejmě nemusím. Jako s malým si také hraju převážně dopoledne se mu věnuji hodně. Potom příjde holka a pomáhám ji s úkoly, kroužky 4krát denně. Syn zase by pořád jedl :mrgreen: Já doufám, že to zvládnu.

Jste zlaté děkuji za podporu, jen se chci ještě zeptat za jak dlouho jste si zvykli vy a vyše rodina na ten jiný režim a fungovalo to hned bez problémů.
Já jsem hrozná perfekcionistka a nemám ráda chaos a řev mám ráda řád no už se bohužel nezměním, potřebovala bych být více flegmatik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
27.1.14 11:06

@Sidsel to by taky šlo jenže já bych asi uklizečku po baráku nesnesla. :think: zkusím jak to půjde a budu o tom přemýšlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
27.1.14 11:07

@Anabellka tak mě se chce, ale mám nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
27.1.14 11:08

@Loll doufám, že stihnu aspoň ten provozní bordel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
27.1.14 11:27

Přála bych si, aby můj nástup do práce nijak nenarušil tu pohodovou atmosféru, která u nás tady doma už několik let, co jsem s mým druhým manželem, je. Se staršíma dětma jsme si zažili stresů dost a dost, proto si teď vážím té domácí pohody. Tak mi držte pěsti ať to zvládneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
27.1.14 13:37

@renule 13 já si budu muset hlavně zvyknout na vaření na druhý den. Nejstarší nechodí ve škole na obědy, protože by nestihl autobus, tak aby měl oběd doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová