Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky ja skušenost se žabou mam mam 18 měsični holčičku a to to nedavno dostala je to infekčni nemoc ktera je doprovazena vysokymi horečkami a puchyřky v pusince take jse mohou oběvit na chodidlech a na dlanich lekařka mi na to dala fialovou vodičku kamistad a bekompelx a panadol na sniženi horečky, horečky mohou byt doprovazeny 4 dny
@blaznivka30 píše:… tak pokud se puchýřky objeví i na dlaních a ploskách nohou, tak je to jiná nemoc - říká se jí nohy, ruce, ústa (MHF)… málokterá doktorka to pozná… už to měly obě moje děti - na nohy a ruce se maže betadina
Ahojky ja skušenost se žabou mam mam 18 měsični holčičku a to to nedavno dostala je to infekčni nemoc ktera je doprovazena vysokymi horečkami a puchyřky v pusince take jse mohou oběvit na chodidlech a na dlanich lekařka mi na to dala fialovou vodičku kamistad a bekompelx a panadol na sniženi horečky, horečky mohou byt doprovazeny 4 dny
@Anonymni píše:
Díky, za odpověď.
Jen moje malá (2letá) právě že do pusy nic nestrká.Myslím si, že hygienu dodržujem dostatečnou, nejsme žádné špindíry a Klárka už má žábu po třetí během půl roku. Doktorka mi řekla, že se to přenáší vzduchem jak chřipka. Ale komu řeknu, že máme žábu, každý se na nás divně dívá, že kde to sebrala. Tak nevím a jsem už zoufalá. Nevím jak se to řekne nějak odborněji a hledali jsme i různě po netu, ale nic nenašli.
Kdyby se někdo ještě objevil s nějakýma informacema, budu moc ráda. Díky. Andrea
Vím, že už je.to dávno, ale když jsem dnes hledala info o „žábě“, narazila jsem na tuto diskusi. Třeba to někomu pomůže do budoucna. Odborně se dle doktorky, u které jsme byli dnes na pohotovosti, „žába“ nazývá Stomatitis aftosa. Máme to v lístku z pohotovosti i napsáno, ale. mně řekla, že je to „žába“. Taky říkala, že je nesmysl, co se říká o tom, že to mají děti z.toho, jak všechno ozuzlavaji, že se to mylně mezi lidmi šíří…je to dle ní virové onemocnění přenášené vzduchem…inkub.doba 2-3dny.
My to teda bohužel nechali dojít daleko, malá je na ATB, pořád jsem si myslela, že jí lezou zuby. Došlo mi to až dnes ráno… ![]()
Ahoj maminky, jsme novopečení rodiče a naší malé, které je 6 dnů se udělala asi žaba
. Vypadá to jak malé bílé flíčky a velmi rychle se to rozrůstá, teplotu ani rýmu nemá. Chytla jsem to dnes ráno a než jsem zareagovala doktorka už měla zavřeno. Zítra si k ní mám jít pro fialovou vodičku
, ale přiznám se, že mě daleko víc zaujala možnost homeopatik. Jsme docela přírodní a nerada používám chemické věci. Může mi prosím některá z vás poradit jaké konkrétně ty homeopatika mám použít
. Mám doma kokosový olej která sama velmi ráda používám snad na všechno, ale nevím jestli ho tak brzy může i malá.
Moc děkuji za radu
.
Zdravím jedna se o afty nebo žábu? Děsně to bolí a pomalu se nenajim díky za odpovědi. U lékaře jsem byla ale s jiným problém a když koukal do pusy tak se nad ničím nepozastavil.
zdravím
vypadá to jako herpetický výsev
jestli to i fest bolí, tak to asi herpes i bude
žasnu nad termínem žába/žaba
v životě, nikdy jsem to neslyšela, co se člověk nedoví… ![]()
@mamoch píše: Žába? Co je žába - nevím, nechápu.
Tak se lidově říká moučnivce. Ale moc často se to nepoužívá.