Začátek druhého trimestru

Anonymní
10.2.11 09:15

začátek druhého trimestru

Dobrý den, jsem těhu 14 + 3 a moc ráda bych se podělila o Vaše pocity. Od začátku těhu jsem trpěla velkými nevolnostmi se zvracením, zhubla jsem 5 kilo, bolela mě hlava, zimnice, divná únava, no prostě žádná sláva…čekala jsem, že vstupem do dalšího trimestru to bude dobré, jak mě spousta lidí ubezpečovala, ale zatím není. Nevolnosti asi trochu ustupují, ale pocit žaludku na vodě mám pořád,hlavně mě natahují všechny pachy, otevřít ledničku nebo odpadkový koš je pro mě nadlidský výkon :-) některé dny jsou lepší, některé horší, třeba jako včera, kdy jsem zvracela a celkově mi bylo mizerně. Měla jsem své návaly, motání…no nic moc…dneska lepší, ale žaludel pořád tlačí. U lékařky mám vše ok, jen mi teď naměřila hraniční tlak 130/81, což mě trochu vyděsilo. Ale je pravda, že my jsme se před tím nepohodli s manželem, bylo to už později odpoledne, tak by to mohlo souviset. potřebuji se tu vypovídat a asi slyšet Vaše zkušenosti a vědět, že je vše v pohodě a normální. Prostě mám strach. Díky za vaše rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102677
10.2.11 09:31

ahojky, co se týká nevolností, neporadím, jen co se týká toho tlaku, mám 130/80 stále od začátku těhotenství, byla jsem i dvakrát na interně, kde mi doktor řekl, že do 130/90 se považuje tlak za normální a už jedu třetí trimestr a stále mám pořád at vlezu kam vlezu 130/80, nijak se to nehorší a snad tedy ani nebude. držím palce, at je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
10.2.11 09:54

Jsem ve stejném týdnu jako ty. Nevolnosti byly šílené a myslela jsem, že to nikdy neskončí. Teď už je to celkem dobré. Ale taky mi ty nevolnosti ustupovaly strašně pomalu. Přesně jak píšeš. Jeden den lepší, pak zase pár dní strašné. Ty pachy mi doteď nedělají dobře. Vydrž, bude se to lepšit. Pomalu ale jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.2.11 09:54

Mě začalo být skvěle někdy v 16.týdnu. Ale vůbec jsem neovlnostma netrpěla, maximálně žaludkem na vodě, takže zvracení se mi vyhnulo. Ten tlak. Já byla vždycky ukázkový případ nízkého tlaku a co jsem těhotná, tak mě ho naměří vždycky nahoře. Na začátku to bylo 120/110 (po autonehodě 170/130), pak 133/120 a teď posledně u obvodního 145/110. Nelíbilo se mu to vůbec, na EKG vylezla hodně velká sinusová tachykardie a musím se hlídat. Kdyby ten tlak lezl nahoru, budou se muset nasadit léky. A do toho mám ještě opakovaně cukr v moči. Takže si taky poslední dobou užívám, kam vlezu, tam s něčím novým odejdu. Ale cítím se skvěle, náš chlapeček prospívá (je o víc jak týden větší) a jinak mě nic netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.11 09:57

jj, ten tlak bývá někdy strašák, ale tak snad bude dobře. Mě teda ještě i občas trápí bušení srdíčka a jsem taková strašně slabá, ale to přičítám tomu zvracení…Holky, držím Vám pěsti. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
3839
10.2.11 10:03

Ahoj, taky jsem byla z těch, co doufají, že 12 týdnem veškeré nevolnosti skončí… Pravda byla ale ta, že mezi 6-11 týdnem to byla fakt trága. Sice jsem nezvracela, ale celý den mi bylo špatně od žaludku, byla jsem unavená, motala se mi hlava… prostě taková trvalá kocovina. Moc jsem nejedla, a pokud něco tak jen ovoce, bílé jogurty a cereálie (naštěstí z dietetického hlediska byla tato skladba potravin víc než dobrá). Ale i tak jsem zhubla - ve 4. měsíci jsem měla stále o 2 kila méně než před otěhotněním.
Kolem toho 12 týdne se to trošku zlepšilo - už jsem měla dny, kdy jsem se cítila lépe, ale pořád to nebylo ono. Opravdu líp se cítím až zhruba od 20tt. Stále ale musím jíst často, po malých dávkách, nepřejídat se a nejíst nic těžkého (smažené, omáčky apod.) - což taky není na škodu.
Mám výborného doktora, všechno s ním konzultuju, sleduje mě pravidelně - dle něj je takový průběh těhotenství normální. Mimino krásně roste, já všechny vyšetření taky ok, na váze mám +3kg na konci 6.měsíce.
Musíš to prostě vydržet. Nic jinýho ti nezbyde :-)
Bude líp, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.11 10:36

holky, díky za postřehy, hned je člověku líp, když v tom není sám,ale tím neříkám, že Vám přeju potíže, to ne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1612
10.2.11 11:04

Já nechci aby to vyznělo zle :mrgreen: ale na jednu stranu bu´d ráda, že ty nevolnosti a všechny těhtenské příznaky máš. :lol: Mě právě skončili v 7tt a přesně od té doby mimi nežilo, takže se vždy uklidňuj tím, že to je tím pádem vše v pořádku.

Vím, že to není pravidlo, ale taková babská zkušenost, ale přece jen na tom pravdy něco bude.

Jinak moc přeju pohodové těhotnění :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.11 12:44

jsem to s tou nevolností zakřikla…teď jsem hodila takovou šavli, že jsem si po.lila i kalhoty :-( chjo, já už fakt nevím, mám i strach, že to ublíží mimčovi, protože nejsem žádná vazba, spíš taková chvíplinka i normálně, zdravá a pestrá strava není zorvna moje hobby…a teď ještě když takhle blindím, jsem z toho už na palici :-(

• Citovat
  • Upravit
3839
10.2.11 13:02

tak na toto jsem se ptala taky doktora, jestli to nějak miminu nemůže přitížit, když málo jím, hubnu, zvracím atd. - odpověděl, že dítě se v tomto chová jako parazit - vezme si z matčina těla vše, co právě potřebuje.
pokud zvracíš a nemáš pestrou stravu, jez vitamíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
10.2.11 13:10

Ahojky,tak to jsem celá já.. :)) S tou ledničkou to bylo peklo a to byla několikrát vydrhnutá. Taky mi říkali,že se to ve 3 měsíci všechno srovná,ale nakonec se to srovnalo až mezi 5-6 měsícem. Furt žaludej není 100% ,ale už se stím dá žít. Zhubla jsem 4 kila a doktorka říkala,že to nevadí,hlavně ať mě nikdo nenutí do jídla,ať uzobávám sama a hlavně pít. Teď už jsem v 8 měsíci a mám nahoře 14 kilo,tělo si řekne samo ikdyž to byl boj kolikrát.Tlak jsem měla taky vysoký,pak jsem začala hodně chodit na procházky na vzduch a urovnal se. Ale dělá to hodně i návčtěva u doktora ,tam byl vysoký a doma normální. Jak jsem měla zničený žaludek z nevolností ,tak se přidali i křeče do něj a to mi pomohl čípek,uvolnit vše od spoda. No šílený.Ale neboj,pomalu se to rovnat bude-držím palce,bude dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.11 14:59

vitamíny jíst nechci, nevěřím těmto syntetickým náhražkám, jím jen listovku, ale teď se chc pustit do chllorely, nemáte někdo zkušenosti? Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
3839
10.2.11 15:24

některé těhotné nedají na vitamíny dopustit. Ale co ženská (a její doktor) - to jiný názor na vitamíny. :-) Já jsem zastánce vyvážené stravy, vitamíny jen v případě nouze.
Listovku jsem jedla cca rok před otěhotněním - stylem měsíc jo, měsíc ne (Dr. mi řekl, že po měsíci užívání má organismus zásoby na další asi 2 měsíce). Můj Dr. ale klade velký důraz na mořské ryby (ale ne tuňák, pangas, makrela) - min. 1× týdně zařadit do jídelníčku. Dle nějakých odborných studií to má velmi pozitivní vliv na rozvoj mozku dítěte (je chytřejší a klidnější). Proto když nemám rybu, tak jediné co beru je Maxicor - něco jako rybí tuk (co nám dávali na lžičku jako dětem), akorát v kapslích. To jediné mi pro těhotenství doporučil i můj známý - lékárník.
Ostatní (včetně toho, co píšeš) jsou prý jen potr. doplňky, které nejsou nezbytné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
10.2.11 15:36

Ahoj, taky jsem trpěla na nevolnosti, začaly v 7.tt a držely se tak do 20., myslela jsem, že začátkem 4. měsíce vše skončí a ono ne. Teď začínám 25.tt a pořád to úplně není ono, ale už je to mnohem lepší a dokážu mít z jídla i potěšení. O lednici a koši ani nemluv, občas s tím bojuju pořád, ale dřív jsem se nemohla kouknout ani na dveře od lednice. Bude se to lepšit postupně, každopádně přeju, ať už je ti dobře brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
14.2.11 19:50

Tak u me je to stejne. Jsem 14+2 a porad marne cekam, kdy ty nevolnosti odezni. Nejhorsi to bylo zhruba v 6. a 7. tydnu, to jsem malem skoncila v nemocnici, ale od te doby se to jen hodne pomalicku zlepsuje. Nektere dny uz jako by to ustupovalo uplne a pak se to na dalsich par dni vrati. Pachy mi taky hrozne vadi, otevru lednicku a bezim zvracet. Nastesti uz zvracim cim dal min, temer vubec, ale stale mi je spatne od zaludku a to hlavne vecer, casto nemuzu ani usnout. A to nemluvim o silene vycerpanosti. Ale holky, to zvladneme, co bychom pro ty nase drobecky neudelaly… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí