Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak včera večer jsem se přímo zhrozila, když jsem zjistila, že místo kotníku mám jen jednu velkou bambuli!!! Vím, že je to „normální“ na konci těhu, ale i tak je to děs! A jenom jeden - druhý je pořád krásný
dneska jsem byla na kontrole a dr. říkal, že to nic není, ale i tak mám obavy. Můžete mi poradit, jak jste s tím „bojovaly“ vy? např. nohy nahoře, obklady… ? A víte, proč vůbec natíkají? Slyšela jsem, že to je tím, že velké bříško uskřípně nějaký nerv… díky moc za rady
Ahoj, teď jsem se docela pobavila.
Ne ve zlém, ale vzpomněla jsem si na svoje „řešení“ - tak asi poslední dva měsíce jsem měla kotníky tak děsně nateklé, že jsem si šla k ťamanům koupit levné boty (které jsem pak mohla vyhodit) o dvě čísla větší, abych si vůbec měla co obout.
.
Jo a proti tomu jsem nedělala nic, přišlo mi to zbytečné. Do rána to bylo ale většinou lepší.
Otoky jsou ze zadržené vody, asi je to opravdu časté. Pokud k tomu nemáš vysoký tlak, byla bych v klidu.
Jsem ráda, že jsem Tě pobavila
Tlak mám dobrý, ale ten kotník je fakt děs… do rána se to zlepší jenom trosinku - skoro neznatelne… Do toho mě bolí i šlapky, takže ráno, než to trochu rozchodím, tak se po baráku vyloženě ploužím… NO, je to hrozně fajn, mít mimi hezky v bříšku, ale už se opravdu začínam těšít, až bude venku… A to jsem ráda, že to mám za pár - nedovedu si představit, že bych měla před sebou třeba ještě měsíc…
Jo a typ na nákup u tamanů je sice fajn, ale zvhledem k tomu, že mám normálně velikost 41 - tak nevím, jak bych to řešila … zimní boty dopnu jakstaks a resim to ted botaskama…
ahoj, mám samý problém, taky oteklý kotník, jeden, ale bolí a mam tam i nepatrnou modřinku..
co to zase jee?? ale nevím, že bych se někde bouchla nic.. už je to třetí den a bolí..
![]()
Me taky natekaji kotniky nesoumerne. U gyndr mi doporucili zajit si radeji k praktickemu lekari, aby vyloucil jinou pricinu, protoze to (vyrazne) nestejnomerne natekani muze mit i jinou pricinu. Nicmene prakticky lekar jinou pricinu vyloucil a je to opravdu jen
tehotenstvim. Ted jsem 2tydny pred porodem a mam to porad stejne, jedna noha vetsi nez druha.
Ze zacatku to pres noc splasklo, ted jak kdy. Pry se nema spat na pravem boku, ze tam vede nejak zila, kterou si pri prilehnes a pak ti ty nohy otekaji, nicmene, ja lezim i na pravem (ale je fakt, ze mi teda ty nohy nesplasknou, tak na tom asi neco je).
Obcas mazu kremem Elasti-Q Relax , co mi koupil manzel. Nevim, jestli vylozene funguje, ale je docela prijemny. Pry zabiraji koupele na stridacku ve studene a teple vode, ale to jsem nezkousela. me se nakonec nejvic osvedcilo „zabandazovat“ celou nohu - proste od kotniku az po koleno mirne stahnu elastickym obinadlem. Noha mi zatim vzdycky splaskla (ne teda na puvodni velikost, ale te se dockam asi az po porodu
.
Lena007 píše:
Me taky natekaji kotniky nesoumerne. U gyndr mi doporucili zajit si radeji k praktickemu lekari, aby vyloucil jinou pricinu, protoze to (vyrazne) nestejnomerne natekani muze mit i jinou pricinu. Nicmene prakticky lekar jinou pricinu vyloucil a je to opravdu jentehotenstvim. Ted jsem 2tydny pred porodem a mam to porad stejne, jedna noha vetsi nez druha.
Ze zacatku to pres noc splasklo, ted jak kdy. Pry se nema spat na pravem boku, ze tam vede nejak zila, kterou si pri prilehnes a pak ti ty nohy otekaji, nicmene, ja lezim i na pravem (ale je fakt, ze mi teda ty nohy nesplasknou, tak na tom asi neco je).
Obcas mazu kremem Elasti-Q Relax , co mi koupil manzel. Nevim, jestli vylozene funguje, ale je docela prijemny. Pry zabiraji koupele na stridacku ve studene a teple vode, ale to jsem nezkousela. me se nakonec nejvic osvedcilo „zabandazovat“ celou nohu - proste od kotniku az po koleno mirne stahnu elastickym obinadlem. Noha mi zatim vzdycky splaskla (ne teda na puvodni velikost, ale te se dockam asi az po porodu.
ahoj a bolel tě ten kotník?? udělala se mi tam i nepatrná modřinka a mam křeče taky nepatrný do toho chodila, rodím za 4t.. žádnej doktor mi to nebere
![]()