Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Vyprdnout se na dokrm a kojit klidně při každém zabreceni. Tzn. klidně každých dvacet minut. Za pár dní bude po problému.
@katyna1984 to se prave snazim, ale maly se neustale odtrhuje, tedy jen pri tom odpolednim a vecernim kojeni
Mam obcas stejny problem, take az navecer… Pomaha, kdyz pri kojeni vecer chodim… Je to divne, ale je to tak…
Caste prikladani k prsu nepomaha.
Pijes dost? Ja si myslim, ze u me to muze byt spojene i s horsim pitnym rezimem…
@jannina1 píše:
Dala bych dokrm a sebe a dite nestresovala.Stejne uz muzes zaradit prikrmy.
Spíš než dokrm bych nasadila příkrmy… měli jsme stejný problém kolem 4,5 měsíce, nasadila jsem zeleninu, holka se na vyloženě vrhla a hned napoprvé snědla celou porci a jak se nacpala, tak se uklidnila a v pohodě se pak i dokojila. A ve výsledku jsem ji násilně odstavovala někdy po třetím roce, když už to začalo vadit mě.
@Anonymní píše:
@ekira5 takze se vykaslat na um a zacit klasicky se zeleninou?
Jojo, přesně tak.
Mam obcas stejny problem, take az navecer… Pomaha, kdyz pri kojeni vecer chodim… Je to divne, ale je to tak…
Caste prikladani k prsu nepomaha.
Pijes dost? Ja si myslim, ze u me to muze byt spojene i s horsim pitnym rezimem…
Jinak UM obcas vecer take dam, delam to tak uz 2 mesice, kdyz ma hlad a kojim stale.
@Limi123 snazim se, piju kojici caje, meltu, ted zkousim i kvasnicove pivu (trochu, cetla jsem ze je na kojeni dobre), ale nic, prijde mi, ze mleko tam je, ale jak to malemu netece tak jak by chtel tak se vzteka
@Limi123 U nás to bylo spojené s tím, že v tomhle věku už se mlíko netvoří dopředu, ale až když dítko začne tahat - no a můj hladovec byl děsně netrpělivý a nechtěl tahat, když to hned neteklo.
@Anonymní píše:
@ekira5 takze se vykaslat na um a zacit klasicky se zeleninou?
Podľa mňa ti večer plače že je hladný a mliečko mu nestačí. Áno, po troškách zeleninou a potom pomaly zväčšovať dávky. Mne pediater kázal začať v 5,5 mesiaci plne kojeného.
@j.a.n.i1 píše:
Spíš než dokrm bych nasadila příkrmy… měli jsme stejný problém kolem 4,5 měsíce, nasadila jsem zeleninu, holka se na vyloženě vrhla a hned napoprvé snědla celou porci a jak se nacpala, tak se uklidnila a v pohodě se pak i dokojila. A ve výsledku jsem ji násilně odstavovala někdy po třetím roce, když už to začalo vadit mě.
Tak tak i ja som začala príkrmom a potom dokojiť ![]()
Ahoj, potrebuji poradit, mam skorem 5 mesicniho synka do minuleho tydne plne kojeny, bohuzel v tuto dobu uz bylo mleka mene, tak jsem mu musela dat UM, ale v noci a k ranu mam prsa nalita a pije krasne, nejakou dobu si ho zkousim vazit a proto vim, ze v noci a rano vypije vzdy dost, ale postupem casu vypije mene a mene, na vecer uz place hlady a tak jsem mu bud v mezicase mleko odstrikala, aby bylo na vecer nebo dala UM, kdyz uz proste nebylo co dat, posledni dny se pekne napije v noci, rano a dopoledne, ale odpoledne a vecer uz vypije malo, taha chvilku a odtrhava se, mam strach, ze o mleko prijdu uplne, co delat? Myslite, ze kojeno jeste zachranim?