Záchvat a strach, neberu předepsaná antidepresiva

82
1.1.17 14:29

Zachvat a strach

Dobrý den asi se budu tady opakovat je tady někdo kdo má tetanii. Dneska jsem myslela ze to je můj konec šílený strach ze se mi něco stane, studené nohy i ruky. mám pořád strach ze se mi něco stane byla jsem u doktorky poslala me na vyšetření srdce vše o. k.Ale ty stavy jsou hrozne napsala mi antidepresiva ale ještě jsem je neuzila mám 4 dcerku. už nevím co dělat tak my prosím poraďte budu ráda jsem asi zralá tak na chocholouska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27673
1.1.17 14:34

To je spíš panický záchvat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
1.1.17 14:43

Ale to se asi taky musí léčit mívám to dost často tedka vzala jsem jsi neurol a je tak trochu líp ale chci s tím nějak umět pracovat jestli to je ono ale tetanii mám středně těžkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
1.1.17 14:44

Alulu zakládáš zde diskuse na stejné téma od doby, kdy se ti narodila dcera. Rady, abys zašla k psychologovi nebo psychiatrovi jsi v každé z diskusí obdržela. Řídila ses jimi? Pokud ne, tak na co čekáš? Nic není samospasitelné. Na úzkost a deprese ti nějakou medikaci může předepsat i praktický lékař, uleví ti to, ale příčinu problémů neodstraní. Na tom musíš dlouhodobě pracovat, s pomocí odborníků. Musela bys ale chtít a snaha o uzdravení musí vyjít z tvé strany.
Zakládání diskusí, když tě odpovědi nepřivedou k řešení, je k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
1.1.17 14:44

I mně to připadá jao panická ataka a v tom případě doporučuji najít si schopného psychoterapeuta a ačít užívat předepsaná AD. Nečekej zázrak ihned, ale do pár týdnů si tělo zvykne a bude lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27673
1.1.17 14:46
@alulu píše:
Ale to se asi taky musí léčit mívám to dost často tedka vzala jsem jsi neurol a je tak trochu líp ale chci s tím nějak umět pracovat jestli to je ono ale tetanii mám středně těžkou

tak na tetanii se bere horčík tu ti léčí? Panickou poruchu nejlíp s psychologem možná to zvládneš bez AD možná ne závisí to na tobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
1.1.17 14:48

Toto je panická ataka, momentálně ti nic jiněho než antidepresiva nepomůže!!! A ne hned, účinek mají až tak za dva týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.1.17 14:58

1. začněte užívat léky (tedy pokud to jsou skutečně antidepresiva, ne léky na zklidnění jako je neurol a podobně)
2. najdetě si psychoterapeuta/terapeutku.

Jedno bez druhého je zoufale neefektivní. Léky vám pomůžou zmírnit hlavní neurochemichý hokej v mozku, ale ani v nejmenším vám nepomůžou pochopit vzorce, podle kterých už dlouho fungujete, a které původně měly svůj význam, ale nyní škodí a způsobují vám úzkostné záchvaty, stejně jako vás léky neodnaučí zbavovat se přebytečné úzkosti před tím, než propukne v panický záchvat a jak se panickým záchvatům bránit. To všechno umí psychoterapie, plus jako vedlejší efekt se budete mít víc ráda, budete lépe vycházet s okolím a najdete odvahu a sílu na ty změny, které opravdu budou muset nastat a kterých se nyní tak bojíte, že se to manifestuje v panických záchvatech.

Základní informace jak to funuje najdete v téhle knížce, ale opravdu to chce vstoupit do psychoterapie. http://obchod.portal.cz/uzkost-a-obavy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.1.17 15:00

@ka2ka ne- to jestli člověk „zvládna panickou poruchu“ bez léků nezávisí na něm a na jeho vůli, ale na tom, jak moc dlouho držel a zkoušel to zvládnout sám a díky tomu si nechal chemii v mozku zničit natolik, že se to bez léků nedá srovnat zpět.

Snaha být hrdinou, co nikomu neřekne, že je mu zle, co si neřekne o pomoc a „mustí to zvlááááádnout sáááám“, je většinou jedním z kořenů toho, že se člověk do depresivně úzkostných poruch dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27673
1.1.17 15:03

@Ou jinak za mě dobrá knížka je tato https://knihy.abz.cz/…24742359.pdf pomohla mi uvědomit si spousty věcí a najít si systém na zvládání panického záchvatu takže zatím jsem bez AD a lepší se to sice zoufale pomalu ale lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
31.1.17 14:43

A proč máš strach, že se ti něco stane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.20 04:41

@alulu taky mi to přijde spíš jako panická ataka. Mám něco podobného. Najdi si psychiatra, ten ti opravdu pomůže. Mě lékařka doporučila KBT terapii na kterou se chystám. Napsala antidepresiva které ale nezvládám brát. Snažím se to nějak překonat bez nich. Mám ale Neurol jako nouzovku když to trvá moc dlouho a nedokážu si pomoct. Hodně mi pomáhá ve chvíli kdy mě to přepadne začít se něčemu věnovat. Zaměstnat hlavu něčím jiným. Kolikrát jsou to opravdu blbosti ale pomáhá to. Mám skvělou lékařku která mě vždy pro můj klid vyšetří a nikdy ji nevadí že jsem tam třeba 3× do týdne. Nebo volám do Bohnic na linku důvěry. Tady máš číslo 284 016 666. Jsou tam milý, je to anonymní a vždy mi tam někdo pomohl to zvládnout. Hlavně se tomu neoddavej a snaž se si to v hlavě nějak srovnat. Třeba si říkat že je to jen v tvoji hlavě a nic ti není. Tohle jsou ale jen věci, které ti pomůžou dočasně. Důležité je začít s léčbou. Ať už kombinací medikace a nějaké terapie, nebo alespoň terapie. Držím ti palce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.20 08:56

Občas mám taky takové stavy, ale snažím se to vždy přejít a najít něco pozitivního, jinak bych se v tom utopil.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex