Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje dcera (dnes 2,5mesice) to ma od narození taky, než usne takovým tím tvrdým spánkem tak sebou hází, rozhazuje ručičky, otáčí hlavičkou a přitom ma zavřené ocicka ![]()
Ale pak kdyz už zabere tak spi klidne.
Jestli to mate taky tak, byla bych v klidu ![]()
Neni to mooruv reflex? (Nebo tak nejak). U miminek je uplne normalni ze rozhazuji ručičky, az se z toho treba vzbudí. Proto se dobre je zavinovat.
@Aqualech ano. Děkuji. Prijde mi to jako drobne epilepticke zachvaty.. ale radeji se v tom nechci dloubat
@Anonymní píše:
@Aqualech ano. Děkuji. Prijde mi to jako drobne epilepticke zachvaty.. ale radeji se v tom nechci dloubat
Já se ze začátku taky bála jestli je to normální, můžete zkusit zavinování. Já sem měla zavinovacku Ergobaby tam se schovají prave i ručičky, ale dceři se v tom nelíbilo a drala se z toho ven, proste sebou chtěla házet
a doktorka mi říkala, že některé děti proste pevné zavinovani nesnesou a tím Moorovo reflexem, kdyz najednou rozhodí rucickama tak tím je zase „prevence“ pred náhlým úmrtím, protože tím jak se jakoby leknou a rozhodí ruce tak se zároveň i nadechnou ![]()
@Mala.ještěrka píše:
Natoč to na mobil a ukaž to doktorce
souhlasím, natočit na mobil a ukázat doktorce, lepší než se stresovat úplně zbytečně, a prosím tě vůbec nečti internet a nějaké nemoci, fakt to natočené ukaž doktorce a uvidíš, já věřím, že to bude všechno v pořádku, zavinuješ?
Dcera měla něco podobného, akorát se u toho nemohla pár sekund nadechnout a pak strašně plakala. Paní doktorka nás poslala na neurologii kam jsme přes půl roku chodili na kontroly a ještě nás poslali na EEG a ultrazvuk mozku. Vše dobré, příčina nezjištěna a samo to asi za dva tři měsíce přestalo.
@Anonymní píše:
Radeji se v tom dloubej, my to taky zlehčovali a kluk ma neurologické problemy, kdybychom to podchytili vcas mohli ksme sobe i jemu ušetřit spoustu trápení.
Prosim anonym - zdravotni stav syna
@Anonymní píše:
Radeji se v tom dloubej, my to taky zlehčovali a kluk ma neurologické problemy, kdybychom to podchytili vcas mohli ksme sobe i jemu ušetřit spoustu trápení.Prosim anonym - zdravotni stav syna
Ted jsem vydesena. Jak to muze neurolog vysetrit?
Jejda, prosím tě, běž k doktorce jestli se ti to nezdá a neřeš to tady, budeš ještě víc hotová. Moje holčičky dvojčata narozené předčasně 33.tt taky rozhazovaly rukama už v porodnici, tobě nikdo neřekl, že u předčasně narozených dětí je to normální? mě to řekli sestry i doktoři, že prostě jak měly být ještě nějakou dobu v bříšku, kde to mohly dělat a meli kolem sebe dělohu cítili se bezpečně tak to dělají i nějakou dobu na světě.
Maminky, ma nekdo zkusenost se zachvaty u novorozence? Muj 11dni stary syn (predcasne narozený v 36.tt) pred usnutim sebou slube a ma takove drobne zachvaty (hazi rucickama i se sebou). Přijde vam to normální? Mel to nekdo? Dekuji za nazor.