Začíná válka? Mám strach

447
14.11.15 16:13

začíná válka? Mám strach

Ahoj,
celou dobu si říkám, že to nebudu řešit, nemyslet na to, že to neovlivním. Ale to co se ted stalo ve Francii…nechci tu zabíhat do politických podrobností. Ale trápí mě hlavně dvě věci a hodně mě děsí.

Co když mi odvedou přítele do války a už se možná nevrátí? Jak se s tím vyrovnat? Co si mám říct abych se uklidnila?

A co když umřeme všichni…

Je me z toho dost zle. Vy takové otázky nemáte? Co si mám říct na uklidněnou.
ahoj a dík za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
14.11.15 16:19

Nepanikař!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.15 16:21

Nedivej se na zprávy. Co se má stat se stane a my, obyčejní lidi to neovlivníme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
14.11.15 16:21

Od rána mám podobné myšlenky. Spíš mám strach o dítě. Myslím, že válka ťuká na dveře a my s tím bohužel nic neuděláme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.11.15 16:22
@Ga Briela píše:
Ahoj,
celou dobu si říkám, že to nebudu řešit, nemyslet na to, že to neovlivním. Ale to co se ted stalo ve Francii…nechci tu zabíhat do politických podrobností. Ale trápí mě hlavně dvě věci a hodně mě děsí.

Co když mi odvedou přítele do války a už se možná nevrátí? Jak se s tím vyrovnat? Co si mám říct abych se uklidnila?

A co když umřeme všichni…

Je me z toho dost zle. Vy takové otázky nemáte? Co si mám říct na uklidněnou.
ahoj a dík za odpovědi

No ano, svět je ve válce, válce ideologií a náboženství. Evropské státy ji už zažívají. Jsme tady - zatím - ostrůvkem klidu, ale Paříž je tak blízko. Je tzv. tvrdý cíl, ve Francii žije ne nevýznamná generace mladých radikálních muslimů, u nás dosud ne.Ale co není nyní, může být zítra. Dnes už si nikde nikdo nemůže připadat zcela bezpečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
14.11.15 16:24

Mozna zacina valka :think: uvidime co bude, ale na uzemi Evropy je to na spadnuti. Kdo bude alespon trosku pripraveny, muze mit vyhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
14.11.15 16:25

Nikdo si nemůže být ničím jist. Ovšem odmítám si kazit denní žití těmito strachy.

• Citovat
  • Upravit
6868
14.11.15 16:27

Ano, zažijeme 3. světovou…ale jestli vypukne příští měsíc, nebo za 10 let těžko říct. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
14.11.15 16:30

Víte, co mi to připomíná? Atmosféru, která byla po 11. září, taky nikdo nevěděl, co si o tom myslet, umřelo tolik lidí, všichni si mysleli, že „už začníná 3. světová“. :nevim:

Tohle nám je sice v jistých ohledech blíž, ale vyvovzovat z toho závěry… :think: :nevim:

O to totiž teroristům jde… Vyvolat strach, nejistotu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
14.11.15 16:31

@Ga Briela jednou umřeme všichni, je to nezvratné, nevyhnutelné a potká to naprosto každého. Dokonce i všechny teroristy, prezidenty a já nevím, koho ještě. Tak proč se strachovat teď? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
14.11.15 16:32

Válka je už mnoho let na různých místech ve světě. Teroristické útoky jsou rovněž hrozbou už pár let. Nemyslím si, že je větší důvod bát se, než kdykoli dřív. A co se týče toho přítele, dost pochybuju, že by válka v dnešní době probíhala muž proti muži.

@Jana525 Jak připravený? Jeden spolužák na VŠ měl prý na koleji zásoby rýže a luštěnin, prý pro případ války :think:

@kate02 Asi tak. Navíc i kdyby třetí světová válka vypukla, nebudeme o ní jako o třetí světové uvažovat, tahle pojmenování vymýšlejí až další generace historiků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
14.11.15 16:32

@kate02 tedy po 11.zari jsem si opravdu nic o valce nemyslela. To byla naprosto nesrovnatelna vec, alespon pro toho, kdo sleduje udalosti ve svete a v Evrope.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
14.11.15 16:33

Ja mam spis strach, ze to bude Evropa a USA stale neresit a deti se mi jednou nevrati treba ze skoly nebo pozdeji z koncertu, z hospody…
Byla bych rada, kdyby se to zacalo resit driv, nez bude mit IS k dispozici opravdu nicive zbrane. Vlastne nevim, na co se hergot ceka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
14.11.15 16:33

Premyslim nad tim. Nevim, v usich mi zni jedna veta, ze ani ten nejvyssi ignorant by nechtel treti svetovou valku, protoze chce prezit a ne umrit. Stale verim jeste stale ve zbytky zdraveho rozumu u mocnych. Dojit k tomu, do jednoho i s nima je konec. Obavam se, ze je konec klidnych casu.Ze se tyto utoky, budou stupnovat. Myslim si, ze se nyni EU spoji s Amerikou a vyslou pozemni jednotky, ktere puvodne nechteli…Doufam, ze valka jako takova na uzemi EU nebude, ale budou utoky jako ten, ktery se stal nyni.Je to silene, nase deti budou mit jiny svet, nez ktery jsme meli my…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.11.15 16:35
@Atra píše:
Premyslim nad tim. Nevim, v usich mi zni jedna veta, ze ani ten nejvyssi ignorant by nechtel treti svetovou valku, protoze chce prezit a ne umrit. Stale verim jeste stale ve zbytky zdraveho rozumu u mocnych. Dojit k tomu, do jednoho i s nima je konec. Obavam se, ze je konec klidnych casu.Ze se tyto utoky, budou stupnovat. Myslim si, ze se nyni EU spoji s Amerikou a vyslou pozemni jednotky, ktere puvodne nechteli…Doufam, ze valka jako takova na uzemi EU nebude, ale budou utoky jako ten, ktery se stal nyni.Je to silene, nase deti budou mit jiny svet, nez ktery jsme meli my…

bojovníci z IS umírají ve jménu Alláha velmi rádi. A na tu cestu za ním berou čím dál tím častěji i ty, kteří o to nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová