Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky od 1.1.2013 začínám brát poprvé proveru a hledám parťačky na snažení ![]()
Můj příběh: Máme jednu dceru (1,5) o kterou jsme se snažili asi 6 měsíců a vše bylo bez problémů, ale druhé miminko k nám nějak nechce přijít…
Do února 2012 jsem měla injekční HA. Pak jsem čekala na MS. Do června nic a tak jsem dostala na jeden měsíc tabletkovou HA k nastartování cyklu. MS přišla, ale další měsíc místo menstruace přišlo 3týdenní špinění. ZAčala jsem brát Nrethisteron. Po něm přišla MS na konci září. Pak jsem konečně dostala i ovulaci a MS 42DC. Další měsíc přišlo místo ovulace špinění. Takže mi dr. naordinoval injekci k udržení sliznice a pak jsem měla čekat na MS ale místo ní jsem začala 45DC špinit, takže mi bylo nabráno HCG. Výsledek? Hladina nízká (takže zamlklé těhu??? radši jsem se neptala…) A dr mi řekl, že od prvního dne špinění mám počítat 17dnů a pak začít brát Proveru. Vyšlo mi to hezky na 1.1.2013. Přinese nám to štěstí???
Holky máte podobné zkušenosti a snažíte se o mimčo, prosím přidejte se ke mě nechci být na snažení sama, všechny moje kámošky jsou teď těhutné a já začínám propadat depresi… ![]()
No, snad ti provera pomože k // ale já ji brala 2 měsíce a sama jsem ji vysadila pač jsem po ní byla extrémně zuřivá, opravdu psychopat ![]()
a neotěhotněla jsem, ale řeba tě někdo povzbudí
a držím palce na brzké těhotenství ![]()
Když to tu čtu tak mám úplně husí kůži co do vás doktor za tu krátkou dobu nacpal za sajrajty.. Zvážila bych nechat tělo pročistit od všech těch hormonů
![]()
Holky já jsem tohle téma nezakládala proto abyste mi sem psaly, jak můj doktor dělá všechno špatně a co beru za sajrajty… Já svému doktorovi důvěřuji, hledám jen holky, které se snaží o miminko ne moralistky…
Já taky neříkám zedníkovi jak má stavět zeď a úředníkovi, jak má vyplňovat formuláře
Ahoj,
mám 11 měsíčního syna a od Nového roku se chceme začít snažit o druhé, takže se přidávám do skupiny ![]()
Proveru jsem jedla taky k „zpravidelnění“ cyklu
.
@bobikjana Nemyslím to zle nebo jako urážky jen mě vážně zamrazilo, že tělo vůůbec nedostalo šanci se vzpamatovat - pochopitelně netvrdím, že doktor neví co dělá ale někdy vytloukají klín klínem - přeji brzké těhotenství - vím co je to neúspěšné snažení! ![]()
Souhlasím s @Almira-Alm, těch zásahů je moc, tělo se nevzpamatovalo z inj. HA (kde toto bývá často u někoho půl roku u někoho rok, než se tělo vzpamatuje) a „pod tlakem“ jsou do těla cpány další hormony, ale tvé vlastní nedostaly šanci pracovat. Dr. možná k tomu takto přistupuje, že cítí, že to chceš řešit, že začínáš mít depku..Sama jsem brala progesteron na úpravu cyklu (Utrogestan) a naopak mi ovulaci blokoval - když se nasadí moc brzo. Otěhotněla jsem 35.DC až když jsem nic nebrala. Pravda, MS chodí jak chce (35-60dní), ale mám vypozorováno, že v krátkých cyklech ovulaci nemám a v dlouhých ano - kolem 28-35 dne. Takže za mě bych spíš zkusila něco přírodního, co tělo pomůže nastartovat, podpoří růst sliznice a hormony urovná. Ono pokud je horm. nerovnováha, tak ani ev. potrácení není „divné“, prostě chybí správné hormony na udržení. Takže abych odpověděla - mě hormony štěstí nepřinesly, naopak trvalo to o něco déle..Jinak jsi měla sayanu nebo Depo Proveru a toto je psáno přímo v příbal. letáku: Je však nutné brát v úvahu, že obnovení fertility (ovulace) může být oddáleno až o 1 rok - bohužel dost Dr. o tomto neinformuje ![]()
Holky fakt díky, ale já jsem se neptala jestli brát proveru… ![]()
Opravdu svému doktorovi důvěřuji a pokud vy ne tak to mě mrzí, já mám trochu jiný přístup. Možná že se zklamu, ale je to mé rozhodnutí. A doktor mi určitě nenasazuje hormony kvůli tomu, že bych měla depresi
spíš jsem měla napsat, že už chci miminko a ne že mám deprese, tou fakt netrpím a i kdybych trpěla pochybuju, že by na to pomáhala provera ![]()
Hele, já brala proveru taky na snahu otěhotnět a je sice fakt že cyklus mi upravila na dva měsíce ale nebylo mi po ní vůbec dobře, ale jak píšeš, je to tvé rozhodnutí, a dovolím si napsat že to že jsme ti napsali že máš v sobě moc hormonu není moralizování
![]()
@1simona1 já jsem se neurazila, jen jsem prostě nechtěla řešit zrovna tohle… chtěla jsem si popovídat s někým kdo je na tom podobně jako já a prožívat s ním společně snažení… Omlouvám se prostě máme jiný názor a já ten váš respektuju
@bobikjana já tě povzbudím, já brala Proveru jeden měsíc a ten měsíc jsem otěhotněla. Zítra jdu na první ko viz metřík…
@Vermun Jé díky, že jsi napsala!! Koukám, že budete mít děti kousek od sebe, nekoukal, na tebe doktor divně, že je chcete za sebou?? Mě se totiž pokaždý diví a ségře taky ![]()
@bobikjana budeme je mít od sebe 29 měsíců, pokud vše zítra dobře dopadne. Myslím, že až tak blízko sebe nebudou. Nicméně dr divně nekoukal. Já se ted jen modlím, bo jsme se snažili 12 měsíců…