Začít znovu kojit

104
28.12.23 09:24

začít znovu kojit

Ahoj ženy, mohu se zeptat zda jde začít znovu kojit? Přestala jsem kojit před 6 měsíci a teď bych se k tomu znovu ráda vrátila, tolik mě to mrzelo když jsem musela přestat. Když zmáčknu bradavky tak mi vyteče mléko ale spíš hodně do žluta a je takové mazlavé, je to zkažené mléko a raději nemám zkoušet dávat malému at se znovu rozkojím? moc se nevyznám v tom ale oproti tomu jaké jsem měla mléko když jsem kojila bílé až takové béžové a bylo řidší tohle je opak úplný a mazlavé až se táhne dalo by se říct, není to tekuté. Máte někdo podobné zkušenosti nebo naopak názory a rady? budu moc vděčná za jakoukoliv odpověd :kytka: mmoc bych si přála se k tomu znovu vrátit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
104
28.12.23 09:28

Ještě chci zmínit že jsem si ho chutnala těch pár kapek a přišlo mi nakyslejší, že bylo kyselejší a ne sladké jako dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.12.23 10:09

@Katisss1 nijak,za půl roku dítě zapomnělo, jak se saje. Na 99% se to už nepovede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.12.23 10:14

Dite zrejme nebude umet sat.

Ale nic zkazeneho tam nemas, klidne to zkus.

Příspěvek upraven 28.12.23 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
28.12.23 10:14
@Katisss1 píše:
Ahoj ženy, mohu se zeptat zda jde začít znovu kojit? Přestala jsem kojit před 6 měsíci a teď bych se k tomu znovu ráda vrátila, tolik mě to mrzelo když jsem musela přestat. Když zmáčknu bradavky tak mi vyteče mléko ale spíš hodně do žluta a je takové mazlavé, je to zkažené mléko a raději nemám zkoušet dávat malému at se znovu rozkojím? moc se nevyznám v tom ale oproti tomu jaké jsem měla mléko když jsem kojila bílé až takové béžové a bylo řidší tohle je opak úplný a mazlavé až se táhne dalo by se říct, není to tekuté. Máte někdo podobné zkušenosti nebo naopak názory a rady? budu moc vděčná za jakoukoliv odpověd :kytka: mmoc bych si přála se k tomu znovu vrátit :think:
@Katisss1 píše:
Ahoj ženy, mohu se zeptat zda jde začít znovu kojit? Přestala jsem kojit před 6 měsíci a teď bych se k tomu znovu ráda vrátila, tolik mě to mrzelo když jsem musela přestat. Když zmáčknu bradavky tak mi vyteče mléko ale spíš hodně do žluta a je takové mazlavé, je to zkažené mléko a raději nemám zkoušet dávat malému at se znovu rozkojím? moc se nevyznám v tom ale oproti tomu jaké jsem měla mléko když jsem kojila bílé až takové béžové a bylo řidší tohle je opak úplný a mazlavé až se táhne dalo by se říct, není to tekuté. Máte někdo podobné zkušenosti nebo naopak názory a rady? budu moc vděčná za jakoukoliv odpověd :kytka: mmoc bych si přála se k tomu znovu vrátit :think:

Ne, půl roku je dlouhá doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
28.12.23 10:22

@arinecka asi máte pravdu, zkoušela jsem to ale vubec nevedel co po nem chci, jen kousal do bradavky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
28.12.23 14:24

Já bych tomu klidně šanci dala. Občas to zkusit, i když teď jen kouše, třeba se chytí a postupně se ti začne tvořit víc mlíka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
28.12.23 14:51

Dítě dost rychle přichází o schopnost kojit se, je sice možné se ke kojení vrátit i po několika měsíční pauze, ale spíš to platí u starších dětí, před tím déle kojených, většinou to jde po porodu dalšího dítěte, kde pauza proběhla během těhotenství, protože tam starší dítko přijde díky porodu a miminku k mléku tak nějak automaticky, což ho může podpořit, ač jeho schopnost sát je více, či méně narušena - pozapomenuta a prostě už nemusí být úplně funkční tak, aby na ni prsa uměla reagovat. Návrat ke kojení dítěte, které se naučilo živit se jinak není prostě jen tak, i když asi nic není nemožné, to je pravda, navíc žena -matka- si prý schopnost kojit uchovává i po menopauze, alespoň jsem o tom četla.
Ovšem ten popis mi přijde zvláštní, sama jsem měla po odstavu vždy zbytkové mléko, což je běžné, mě zmizelo s dalším těhotenstvím, ale bylo naopak vždy takové až vodové a slané, ve srovnání s dost sladkým aktivně odebíraným mateřským mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová