Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neboj rourkou neublížíš když si opatrná a ono se vše časem spraví střívka si zvyknou a vše bude ok,jinak švest.šťávu seženeš všude maj jí od hippu v lékárnách i albertu atd
Ještě je dobrý klistýrek. Na rektální rourku nasadíš stříkačku (stačí malá) musí se to tam trochu narvat, ale jde to. Do stříkačky dáš teplou vodu a pak strčíš trubičku do zadečku a pomaličku stříkáš vodu. Nám to pomohlo, malý se asi po minutě krásně vykakal.
No klystýrek bych asi nedělala já osobně malá má 7 týdnů tak kaše nemůže chudáci malí ještě že už to máme za sebou
no to fakt zkoušet ještě nebudu…je na to moc malá…No uvidíme, není možné aby třeba to mléko nezabralo. Ještě jsem už ze zoufalství zkusila jinou flašku ne mléko s jiným typem dudlíku tak jse mzvědavá ale aspon hezky mléko vypila…už aby něco přibrala:(už ani doktorka si s ní neví rady…jsou to malí bobci a to ještě neví jak se ještě natrápí…
![]()
Zuzi já bych vydržela na současném mlíčku,ale nějak bych do ní vecpala ten čajík,já ho do malého cpala stříkačkou od nurofenu i když byl plně kojenej
Musíš vydržet a když budeš dostávat čajík tak si myslím že za 3 dny bude líp vím jak ti je,ale musíš vydržet jestli málo papá tak třeba vše ztráví a pak to dýl trvá hlavně tekutiny
boball píše:
Do každé lahvičky kapku olivového oleje.Poradila lékařka kamarádce.Osobní zkušenost nemám,kakáme vesele.
Holky, zkoušely jste to některá?
![]()
olivový olej bych nedávala,ale spíš slunečnicový,protože olivový,byť ho všichni doporučují u dětí vyvolá alergickou reakci. né sice u všech,ale raději ze surovin,které se u nás pěstují. tzn kukuříčný a slunečnicový olej a tak to bude i s příkrmy dávat raději naše oleje.
vojti píše:
olivový olej bych nedávala,ale spíš slunečnicový,protože olivový,byť ho všichni doporučují u dětí vyvolá alergickou reakci. né sice u všech,ale raději ze surovin,které se u nás pěstují. tzn kukuříčný a slunečnicový olej a tak to bude i s příkrmy dávat raději naše oleje.
Ale slunečnicový je na smažení, ne? ![]()
vojti píše:
slunečnicový je na vše neměj strach já ho používám také
Také ho dáváš miminku? A jak často, prosím tě?
Vzhladem k tomu,že je nám 6 měsíců a teprve teď jsme začali s příkrmy,tak do každé bašty a to 1 x denně. I tak se má dát pouze 1 denně kvůli vitamínům rozpustných v tucích,což je A,D,E,K Až bude baštit víc,tak i tak podávej jednou denně.Neboj,bude to dobré ![]()
jo no rourku jsme zkoušeli když už se trápila hodně, ale nechci to používat pořád…švestkovou štávu?jaká značka nebo kde to seženu?je mi líto ji trápit měněním mlík:(((((