Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za něj platit nebude, ale byt a pod, to sebrat můžou
- pokud by šlo o OV.
Přímo platit za něj, to ne. ale může přijít o věci, které má v tom společném bytě.
Tak v tomto případě má žena štěstí, že nebyla žádná svatba. Jinak by i platila. Takhle neplatí, ale můžou sebrat byt a vše v něm ![]()
Jak píšou holky, můžou sebrat její věci, které se budou nacházet v jeho bytě. To prokazovaní potom, že mu ty věci nepatřily, je dost složité.
Mám takový dotaz…můj přítel se před rokem zadlužil a čekáme třetí miminko. Chceme se brát ještě před porodem, jenže moje rodina mi to rozmlouvá a radí mi, ať si ho vezmu až dluhy splatí, což je tak za rok. Tak mám dilema. Jeho dluh je 80. tisíc. Co myslíte, počkat se svatbou nebo jít do toho? Svatbu chceme jen v šesti lidech, takže by byla opravdu maličká.
@Anonymní píše:
Mám takový dotaz…můj přítel se před rokem zadlužil a čekáme třetí miminko. Chceme se brát ještě před porodem, jenže moje rodina mi to rozmlouvá a radí mi, ať si ho vezmu až dluhy splatí, což je tak za rok. Tak mám dilema. Jeho dluh je 80. tisíc. Co myslíte, počkat se svatbou nebo jít do toho? Svatbu chceme jen v šesti lidech, takže by byla opravdu maličká.
a ty si věděla, že se zadlužil? Protože pokud by to udělal za mým chrbtem, tak bych si ho nikdy nevzala, důvěra by byla víš kde… A druhá věc - máte to z čeho splácet? Pracuje?
@Anonymní píše:
rodina má pravdu, si ho vezmeš a dluhy jsou i tvoje. přestane splácet a co pak? Třeba ho to lépe bude motivovat to rychle splatit ![]()
@neila Řekl mi to v ten den, co se zadlužil, ale postavil mne k hotové věci s tím, že kvůli tomu si vzal ještě jednu práci, aby to mohl splácet. Splácel si to ze svých bočních peněz, takže jsem to neřešila. Práci má, ale i tak si říkám, že kdyby o ni přišel, mohl by nastat problém.
Chápu, že se třemi dětmi jsi do vdávání celá žhavá, ale pokud si tvůj přítel dělá dluhy bez tvého vědomí, o jeho zodpovědnosti a důvěryhodnosti to moc nevypovídá - zřejmě toho se tvoje rodina oprávněně obává. Abys třeba neživila sama tři děti a neplatila jeho dluhy. Půjčil si alespoň na něco, co slouží celé rodině?
@Anonymní píše:
Záleží, na co si půjčil. Jestli na bydlení pro Tebe a děti…Také jestli to řádně splácí ![]()
@hanka.br no, je to tak. Půjčil si na rekonstrukci garáže. Zatím to řádně splácí, ale říkám, kdyby přišel o práci, tak by to mohl být problém.
@Anonymní píše: @hanka.br no, je to tak. Půjčil si na rekonstrukci garáže. Zatím to řádně splácí, ale říkám, kdyby přišel o práci, tak by to mohl být problém.
Mně by to dost vadilo aby si partner vzal půjčku bez mého vědomí. Předpokládám, že rekonstrukce garáže není to nejdůležitější, na co byste využili peníze v téhle chvíli, že máte finančně co dělat. Asi bych se za něj v téhle chvíli neprovdala už jenom proto, aby viděl, že takové jednání tolerovat nechceš a že nejsi žádná hloupá naivní husička.
80 tisíc nevidím teda vůbec jako něco dramatického, to se dá zcela normálně splácet, aniž by to nějak zásadně ovlivnilo životní úroveň, pokud normálně pracuje a dostává nějaký běžný plat. Já osobně s takto malým zadlužením nevidím důvod, proč byste se neměly brát. Upřímně, v dnešní době jsou teda mnohem větší dluhy, kde kdo má hypotéku a to je pro mě o dost větší dluh bance než nějakých 80 tisíc. A pomalu se to bere jako nějaká výhra mít chlapa s barákem na hypotéku(rozuměj dluh třeba statisíce až miliony a až do důchodu)
@Anonymní píše: @hanka.br no, je to tak. Půjčil si na rekonstrukci garáže. Zatím to řádně splácí, ale říkám, kdyby přišel o práci, tak by to mohl být problém.
Tak to bych neviděla tak dramaticky…
A Ty chodíš také do práce, nebo jsi na něm fin. závislá?
Víte někdo, jak by se toto řešilo? Žena žije s přítelem x let ve společné domácnosti. Muž je zadlužený, na krku skoro exekutory.
Byt a energie, dluhy, vše je psané na něj.
Pokud by se s ním něco stalo, může z toho mít i žena průšvih? Něco platit za něj jako za druha, se kterým je například 10 let ve společné domácnosti?