Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zajdi si na gyndu at te ohledne ovu vysetri a partner ma sperma v poho? Uz nekde byl?
Já četla o hodně případech, kdy byl ovu test negativní celý cyklus a k otěhotnění došlo, takže ovulace proběhnout musela. Podle mě, moc spolehlivý nejsou.
Ja snad nikdy neměla pozitivní ovu test,bud bilo a nebo duch,ale nikdy ne silný jako kontrolní čárka.
ovulace se dá potvrdit i laboratorně. Nechte si udělat od gynekologa odběry krve na hormonální profil. Mě takto zjistil, že mám mnohonásobně vysoký prolaktin a mnohonásobně nižší ten hormon, který má dělat ovulaci, takže jsme to léky srovnali a za 4m jsem byla těhotná. Po 8letém čekání nakonec tak snadná cesta k miminku.
Moc Vam dekuji. Vsude pisou ze slaba druha / znamena negativni test a mereni bazalni teploty u me nikdy nevyjde kdyz delam trismenny provoz. Gynekolog vi ze se snazim otehotnet dlouho a dal mi jen nabidku ze me posle do caru. Manzel nikde nebyl. A pri predstave ze by se musel nekde *** aby tam vysetrili jeho sperma se mu krouti i prsty u nohou. Premyslim ze vymenim gynekologa.
Jeste me napadlo, kdy si jsem byla darovat vajicka pod snahou zjistit jistli je vse v poradku alspon u me a dva dny pred odberem se dela ovu test aby vedeli ze je ovu aby mohli ty vajcka odsat a zjistili ze mi nepraskl fotikul tak mi dali pregnyl a vse probehlo v poradku, tak me nepadlo ze i to by mohl byt problem.. PS: otehotnet mi neslo uz pred tim darovanim