Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, zdravím Vás, potřebuji poradit, trochu povzbudit. Jsem dnes 17+3tt a ještě necitim pohyby. Mela jsem. pocit asi před týdnem tak dva dny že něco cítím, ale teď zase nic. Mám strach..jak.to máte nebo měli jste s pohyby vy? Děkuji moc ![]()
Všude přeci píšou, že 18. tt začíná být pro prvorodičky většinou ten první týden, kdy mohou něco cítit. Uvádí se 18.-22. tt. Já cítila přesně 17+4. Nehrotila bych to vůbec, ono už po těch 4 týdnech kopání do močáku to tak „roztomiloučké“ a „příjemňoučké“ taky není ![]()
U prvního bývají tak kolem 20tt ale záleží na hrozně faktorech. V 18tt je brzy, stačí aby se dítě otočilo a bude kopat dovnitř a neucitis nic.
Já pohyby cítila od 17tt, ale nejdříve jsem si nebyla jistá, jestli to je ono. Je to jako by se ti hejbaly střeva, když máš střevní problémy ![]()
Cítila jsem to snad každou hodinu a když to po třech dnech nepřestávalo, došlo mi, že jsou to pohyby.
Od 20tt to už byly regulérní kopanečky a teď ve 30tt už to jsou kopance a dunění a někdy si říkám, že bych raději ještě nic necítila ![]()
Každopádně já mám asi hodně aktivní mimčo, cítím pohyby každou půl hodinu, sestra první pohyby cítila asi ve 24tt a neteřinka byla tak hodná, že musela chodit na ozvy jak se bála, jestli je živá ![]()
Já je začala cítit až na konci 21.týdne, jako druhorodička o týden dřív. Tak klid.
@AnnaP píše:
Ahoj holky, zdravím Vás, potřebuji poradit, trochu povzbudit. Jsem dnes 17+3tt a ještě necitim pohyby. Mela jsem. pocit asi před týdnem tak dva dny že něco cítím, ale teď zase nic. Mám strach..jak.to máte nebo měli jste s pohyby vy? Děkuji moc
Jako prvorodicka je ucitis později, hlavně klid. a pokud je vepředu placenta, tak ještě později než je běžné ![]()
Jako prvorodicka jsem je cítila až po 20. tt. Mimčo tam má hodně místa, i kdyby jsi je už cítila, nebudou ještě cítit pravidelne.
Holky právě nejsem prvorodicka…čekám už třetí mimi. Synovi je 9 let, dceři 8let. Nepamatuji si už kdy začali pohyby u děti. Ale přijde mi to teď už hrozně dlouho že noc necitim ![]()
Já citim kopanecky od neděle. Je to cítit již přes břicho a dnes jsem 19+4tt. Ale není to pravidelně, třeba jen 3× ráno a 2× večer. Od 16tt jsem cítila akorát bublinky a jako by se mi v brise třela rybka. Neplas, dockas se. ![]()
@AnnaP píše:
Holky právě nejsem prvorodicka…čekám už třetí mimi. Synovi je 9 let, dceři 8let. Nepamatuji si už kdy začali pohyby u děti. Ale přijde mi to teď už hrozně dlouho že noc necitim
Kde máš placentu? Jak jsi hubená? Pokud máš placentu vepředu a nějaké kilo navic, tak ucitis pohyby mnohem později. Ale ani tak není v 18tt duvod ke stresu, ze je necítíš, i kdybys čekala desáté dítě.
@Kriss Tina píše:
Kde máš placentu? Jak jsi hubená? Pokud máš placentu vepředu a nějaké kilo navic, tak ucitis pohyby mnohem později. Ale ani tak není v 18tt duvod ke stresu, ze je necítíš, i kdybys čekala desáté dítě.
Jsem celkem hubená (58kg). Ale placentu mám psanou vpredu.
@AnnaP píše:
Jsem celkem hubená (58kg). Ale placentu mám psanou vpredu.
Já lehký pohyby cítím už od 15 TT, druhé dítko, jsem štíhlá..
A ne nejsou to střeva, i na ultrazvuku jsem byla schopná říct kde zrovna mimi je, díky pohybům ![]()
Ale třeba má sestra - čtvrté dítě a pohyby až kolem 19 TT, do té doby prý ani náznak.
Takže klid, každá to má opravdu jinak.