Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je těžké. jsou ženské, které jsou paranoidní a za každou blbinou hned vidí nevěru, chlapa hlídají jak ostříži, neustále v podezření. To musíš vědět ty sama, zda taková jsi či ne.
A pak je věc zvaná intuice… A ta člověku může napovídat věci, které třeba ani nechce vidět. Ne každý nevěrník si střehne jestřábím zrakem mobil. Taky nemusí neplánovaně jezdit pozdě. Stačí že řekne, že jde tam a tam a spoléhá, že ty si to ověřovat nebudeš. Na mě moje intuice řvala jak šílená a já stejně neslyšela, neviděla a byla jsem přesně za tu kravičku, kde všichni kromě ní vědí. Kdybych věděla, co vím teď, tak bych bez mrknutí oka lustrovala mobil, příchozí, odchozí sms, hovory… Kdybych tak měsíc na nic nenarazila, prohlásila bych se za paranoidní blbku a uzavřela to. Je možné, že třeba něco bylo, jednorázový úlet, ale upřímně, chtěla bys to vědět, kdyby se to už nikdy neopakovalo?
zvlastni ale ja jsem taky vnimavej clovicek taky by me urcite veci rozhodili…stacilo by jen malo a uz po tom pidila jsem hrozna ![]()
Hmm, tak já jsem na tohle taky stíhací. Projela bych mu mobil… nemá se to, to je jasný, ale dřív nebo později tě to uhlodá…
Tak podle mě teda hledáš cosi, kde nic neni…se sousedkou si to podle mě namlouváš a věř mi znám to, já mam narposto pohodový vztah, perfektního přítele, který se stará, mou dceru, pro něj nevlastní, bere jako svojí a ničí jiný, čekáme druhý miminko, před každým mě brání, vodí si mě za ručičku jako kdybych byla princezna, taky ve mě zahlodá červíček „hle neni ono to náhodou trochu moc dokonalý?“ a víš co? neni, jsou lidi co to tak prostě maj a maj bejt štastný, nějakej pohled bych fakt neřešila, nic jinýho nedělá a chová se vzorně, tak si radši važ toho co máš, jinak ze sebe tu kravičku uděláš ty sama…
Gladys píše:
To je těžké. jsou ženské, které jsou paranoidní a za každou blbinou hned vidí nevěru, chlapa hlídají jak ostříži, neustále v podezření. To musíš vědět ty sama, zda taková jsi či ne.
A pak je věc zvaná intuice… A ta člověku může napovídat věci, které třeba ani nechce vidět. Ne každý nevěrník si střehne jestřábím zrakem mobil. Taky nemusí neplánovaně jezdit pozdě. Stačí že řekne, že jde tam a tam a spoléhá, že ty si to ověřovat nebudeš. Na mě moje intuice řvala jak šílená a já stejně neslyšela, neviděla a byla jsem přesně za tu kravičku, kde všichni kromě ní vědí. Kdybych věděla, co vím teď, tak bych bez mrknutí oka lustrovala mobil, příchozí, odchozí sms, hovory… Kdybych tak měsíc na nic nenarazila, prohlásila bych se za paranoidní blbku a uzavřela to. Je možné, že třeba něco bylo, jednorázový úlet, ale upřímně, chtěla bys to vědět, kdyby se to už nikdy neopakovalo?
Přesně tak, souhlasím s tou intuicí.
Asi pokud by to bylo jen jednou a někdy dávno, vědět bych to nechtěla. Přesto díky za názor
. A omlouvám se za anonym, tohle je citlivé téma. Zakladatelka
Máš úžasné manželství a hledáš problém…A co když na něj přijdeš, co pak chceš dělat dál? už by to asi nebylo úžasné manželství, dvě děti do toho, hádky, podezírání, nedůvěra…
Neříkám že si to namlouváš, ale zkus uvažovat v předstihu…co bys pak dělala, jak to řešila? Takže nech to být a užívej pohody v rodině, těhotenství, lásky…
Mno, můžu ti říct, že manžel mě svého času furt obviňoval z nevěry s jeho kamarádem ( ale žertem), až jsem díky tomu na toho kamaráda opravdu začla myslet..To je jediné, co mě napadlo, když si mluvila o tom koukání do okna sousedky.
Mrkni do vedlajsej diskusie, tam som sa dozvedela ze podvadzanie manzelky nie je podvod, takze nemas co riesit a nemas byt moralistka
![]()
Neviem ako Ti poradit. Je dost dobre mozne, ze je Ti manzel verny, ale nechcel by. Preto tie zadumane pohlady smerom k susedke. Mozno sa jej priznal a dohodli sa ze sa zachovaju spravne a nerozbiju rodinu dvom detom. Preto je ona ticho. A je mozne ze ma chlap privela volneho casu a z nudy mysli na kraviny (susedka) … a ona o tom mozno vie a teda nevie ako pred Tebou reagovat. No a treti scenar, nieco spolu maju a este nie su pripraveni na to, aby to prasklo.
Alebo to bola obycajna zhoda nahod a Ty pocujes travu rast. Ja som tiez istu dobu podozrievala kamaratku ze mi ide po manzelovi, lebo bol presne jej typ. A netrufla som si to vyslovit nahlas, aby sa nad tym nezamyslela a v pripade ze o mojho chlapa dovtedy nemala zaujem, nezacala mysliet na to, ake by to bolo, keby ten zaujem mala
… Nakoniec si nasla chlapa velmi podobneho mojmu muzovi ![]()
Eva B. píše:
Hmm, tak já jsem na tohle taky stíhací. Projela bych mu mobil… nemá se to, to je jasný, ale dřív nebo později tě to uhlodá…
Mobil mu neprojíždím i z toho důvodu, že má ještě jeden pracovní a na ten mu volá tolik lidí a tolik neznámých čísel, že by to nemělo smysl.
Anonymní píše:
Mno, můžu ti říct, že manžel mě svého času furt obviňoval z nevěry s jeho kamarádem ( ale žertem), až jsem díky tomu na toho kamaráda opravdu začla myslet..To je jediné, co mě napadlo, když si mluvila o tom koukání do okna sousedky.
Neobviňuji ho, spíš jenom ve své hlavě a jen jednou jsem se ho zeptala. Přesně jak píšeš, nechci ho zbytečně upozorňovat na sousedku a na to, že si teď v tomto moc nevěřím. Bývám často nepříjemná (dítě+těhotenství), prostě to na mě občas přijde, dřív jsem byla o hodně pohodovější a vysmátá. I milování se nám trochu omezilo (ale snažím se častěji než bych sama chtěla), ale to se snad dá pochopit.
Děkuji všem za komentáře, po pravdě jsem doufala, že mi všechny řeknete, co blbneš, dyť je to kravina, evidentně si něco namlouváš. Takto jste mě (některé) nahlodaly ještě trochu víc
![]()
Pro me by byl rozdil, kdyby mel neco s nekym urcitym pravidelne (natoz se sousedkou, ktere vidim do oken).. A kdyby obcas ujel nekde poruznu
Jako kdybych mela perfektni vztah a podezreni na to, ze chlap obcas nekde ujede, zaplati si eskort ci co ja vim, tak bych to neresila. Resila bych spis situaci, kdy bych byla za blba, takze kdyby mel za mymi zady vylozene pomer, nedejboze s nekym, koho znam. To bych nezkousla. Ja osobne nevim, jestli bych nekde neco prohledavala pri podezreni na sousedku. Asi jo.
EDIT: Ale po precteni tveho prispevku jeste jednou bych osobne podezreni nejspis nemela (i kdyz tezko rict, ty svyho chlapa znas). Jeste bych pockala, na patrani vzdycky casu dost.
Možná jsem pitomá, ale napadlo mě, že třeba nemá nic se sousedkou, ale sousedka může vědět něco o jeho nevěře?Proto se vždy odmlčí a on zas na ní kouká, protože se bojí, že něco vyzradí?
Nebo třeba si to přece jen namlouváš a vše je v pořádku.
Já bych asi slídila, mám takovou povahu, že pokud si nejsem něčím jistá tak se po tom pídím a snažím se zjistit maximum ![]()
SarkaNovo píše:
Možná jsem pitomá, ale napadlo mě, že třeba nemá nic se sousedkou, ale sousedka může vědět něco o jeho nevěře?Proto se vždy odmlčí a on zas na ní kouká, protože se bojí, že něco vyzradí?
Nebo třeba si to přece jen namlouváš a vše je v pořádku.
Já bych asi slídila, mám takovou povahu, že pokud si nejsem něčím jistá tak se po tom pídím a snažím se zjistit maximum
Ano, to mě taky prve napadlo a i jsem mu to tehdy řekla jak jsem se ho ptala. Že buď ona něco ví na něho, nebo on na ni, pokud teda neměli nic spolu. Že se prostě chovají divně oba dva. Nevím, jak bych mohla něco vypídit, ptát se jí rozhodně na nic nebudu a nikoho z domu taky ne. To bych se musela hanbou propadnout, že nevěřím svému muži, a možná by se to k němu hned doneslo ![]()
Asi to nechám být, jen mě napadlo, co by si o tom myslely jiné ženy. Nemám jiný důvod žárlit nebo nevěřit. Díky všem!
Zakladatelka
Manželky a partnerky, zajímal by mě Váš názor na moje pocity. Můj manžel je bezva chlap a ještě lepší táta a po všech stránkách si rozumíme. Alespoň si myslím.
Řekla jsem mu na to, že mi nikdy nezavdal příčinu, abych si takové věci o něm myslela, tak že mu věřím. Nikdy nepřišel neplánovaně pozdě, nikdy se neschovával s mobilem, vždy dal o sobě vědět, že přijde později.
Máme jedno dítě a na cestě je druhé. Dá se říci, že jsme se skoro nikdy nepohádali, když pominu dohadování o maličkostech. Nic zásadního a většinou jsme volili kompromis.
Jeden problém (možná jen v mé hlavě) tu ale je. Mám strach, že je mi občas nevěrný, nebo možná někdy byl, ale zatím jsem na nic nepřišla. Říkám si, kašli na to a nic nehledej. Nikde se mu nehrabu (v mobilu, v počítači), ale mám takové rozporuplné pocity. Začalo to tím, že jsem se bavila s naší sousedkou a když přišla řeč na mého muže, vždy se tak divně odmlčela. Když jsem někdy v hovoru se svým mužem narazila na ni, stalo se to podobné. Prostě žádná reakce, ticho. Nějakou dobu mi to vrtalo hlavou a pak jsem se zeptala svého muže na rovinu. Chvíli jakoby nevěděl, o které sousedce že to mluvíme. Pak si vzpomněl, „Aha, Ty myslíš, tu? No to v žádném případě“ a skoro se mi vysmál.
Ale červíček hlodal dál, protože občas se divně zadívá směrem, kde má sousedka okno. Můžete si říct, že jsem úplně blbá a jen si něco namlouvám. Možná, že jsem. Ale svého manžela znám docela dobře a proto mi některé jeho chování prostě přijde divné. Určitě mi někdo napíše, ať v ničem nešťourám a nechám to být. Chtěla bych. Ale nechci být v domě za kravičku, která nic neví, mám svou hrdost a asi jako spousta žen, nesnesla bych se o svého muže s někým dělit.
Jaký máte na věc názor? Klidně mě ukamenujte. Díky