Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mě manžel přemlouval, ať se začnu učit programovat. Doporučoval mi Python. Odolávala jsem několik let a minulý týden začala podle https://naucse.python.cz/ Ale beru to spíš, abych si rozšířila obzory. Obdivuju všechny, kdo se do programování pustí, byť mají vystudovaný jiný obor ![]()
@caramba já si ale říkám, že je to jazyk poměrně nový, a přece jen po Java programátorech je poptávka daleko vyšší, ne?
@Anonymní píše:
@caramba já si ale říkám, že je to jazyk poměrně nový, a přece jen po Java programátorech je poptávka daleko vyšší, ne?
Podle něj uživatelsky příjemný a doporučil mi ho jakožto začátečníkovi. On v práci programuje v C, C++ a Pythonu. Asi záleží, do jaké firmy by ses pak hlásila.
@Anonymní píše:
Bylo by ideální si hned na začátku vybrat směr a tím směrem se profilovat a podle toho zvolit jazyk. Něco jiného se využívá na FE něco jiného na BE, něco jiného na apky.
Takhle je to jako dotaz, které boty jsou nejlepší? - záleží, kam v nch chceš jít ![]()
Šla bych do python. Navíc na stránkách python lady máš pdfka nebo prezentace nebo co s kurzy zdarma. Takže aspoň základ si z toho vezmeš.
@vulpes ono je to právě těžké, když se v tom oboru nepohybuji. Takže vlastně nevím, kterým směrem se ubírat.
@debra.morgan děkuji, četla jsem, že je to uživatelsky přívětivý jazyk, tak uvidím.
Teď jsem začala s Javou, s tím odkazem, co mi poslala @Modesta, a vypadá to moc dobře a hezky vysvětleno, tak asi zkusím to. A kdyby byla nějaká krize, zkusím ten Python.
Moc všem děkuji za rady, uvidíme, zda z toho v mém případě nakonec něco bude ![]()
Když se neorientuješ a nevíš směr, tak je to prostě jedno
Prostě se vrhni na cokoli a čas ti ukáže a pak se stočíš tím směrem, který se ti bude zdát nejvíc smysluplný. Přecházet z jednoho jazyka na jiný je snazší, než začít s čímkoli z nuly.