Základy programování - Java

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.10.22 09:18

Základy programování - Java

Ahoj,

ráda bych využila RD ke zvýšení kvalifikace. Mám VŠ, mám i dobře placenou práci, ale co si budeme povídat, programování je povolání budoucnosti.
Chci si zaplatit kurz, ovšem všude píšou, že i u kurzu pro začátečníky jsou nutné alespoň elementární základy programování. A ty já nemám. Proto mám dotaz na Vás, v oboru zkušené, zda nemáte tip na nějakou konkrétní knihu pro začátečníky nebo ještě lépe online materiál ke stažení. Knih je nepřeberné množství a nechci šlápnout vedle a kupovat toho kvanta, proto by mi moc pomohlo, kdyby někdo poradil něco konkrétního, z čeho se ty základy sám dobře naučil.
Moc děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6019
18.10.22 09:35

Hele zkus tohle https://www.itnetwork.cz/…-jazyka-java

Itnetwork nám doporučovali i na vejšce, ty kurzy tam jsou fakt super. A tenhle je pro začátečníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.22 09:37

@Modesta moc děkuji, něco takového jsem přesně hledala :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6019
18.10.22 09:39

Manžel ještě doporučuje tohle jako základní učení programování: https://krython.vnovak.cz/task/1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6019
18.10.22 09:40
@Anonymní píše:
@Modesta moc děkuji, něco takového jsem přesně hledala :kytka:

Není zač a přeji hodně úspěchů v učení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.22 09:43

@Modesta děkuji, jste zlatá. Doufám, že mi to půjde :oops:

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
18.10.22 09:56

Tohle je také dobrá kniha .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.22 10:13

@Prostě Vodnář moc děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
30300
18.10.22 12:15

A myslíš, že Java má ještě budoucnost? Nechtělo by to spíš najít nějaký novější jazyk? Sama jsem se v Javě učila programovat před 15 lety a už tehdy se o ní říkalo, že brzo skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6019
18.10.22 12:18
@Aspera píše:
A myslíš, že Java má ještě budoucnost? Nechtělo by to spíš najít nějaký novější jazyk? Sama jsem se v Javě učila programovat před 15 lety a už tehdy se o ní říkalo, že brzo skončí.

A furt tady ještě je a furt se v ní programuje… I když slovo „brzy“ je dost relativní pojem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
18.10.22 12:35

Nechceš zkusit nějaký on-line kurz? Kvalitní a přitom ne tak drahé dela VŠB, vzala jsem přes ne tedy jen Excel pro pokročilé, ale top :palec: pak jsme měli pokročily Excel i v práci, ale kvalita se vůbec nedala porovnat a skolitelka se zamotala, přičemž já jsem jediná poznala, v čem to vězí. :lol:

Jinak teda nevím, co přesně děláš, ale proč zrovna Java? Nehodilo by se ti spíše VBA? Abys to pak někdy užila, takové věci se rychle zapomínají, když to nepouzivas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
18.10.22 12:41

Něco tak zaběhnutého není jednoduché zcela ukončit. Subjektivně si myslím, že jednu programátorskou generaci ještě uživí.

@Aspera píše:
  • Citovat
  • Upravit
7835
18.10.22 13:38
@Semtex píše:
Nechceš zkusit nějaký on-line kurz? Kvalitní a přitom ne tak drahé dela VŠB, vzala jsem přes ne tedy jen Excel pro pokročilé, ale top :palec: pak jsme měli pokročily Excel i v práci, ale kvalita se vůbec nedala porovnat a skolitelka se zamotala, přičemž já jsem jediná poznala, v čem to vězí. :lol:Jinak teda nevím, co přesně děláš, ale proč zrovna Java? Nehodilo by se ti spíše VBA? Abys to pak někdy užila, takové věci se rychle zapomínají, když to nepouzivas.

Jestli bych o něčem řekla, že je to bez budoucnosti, tak právě to VBA… :nevim: V samé podstatě bych řto vyjádřila, že ve chvíli, kdy v Excelu potřebuješ použít VBA, tak je to ten moment říkající, že už používáš nevhodný nástroj a měla bys sáhnout po jiném softu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
18.10.22 14:17

S dovolením se pripnu.🌼 🤩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.22 14:25

A jaký programovací jazyk byste mi doporučili, pokud je Java zastaralá? Hledala jsem informace a pořád je to jeden z nejpoužívanějších jazyků. Pokud se budu třeba za dva roky studia (jestli se to naučím) chtít uplatnit na nějaké juniorské pozici, jaký jazyk mám tedy zvolit? Četla jsem o Python, ale nevím. Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák