Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Hele zkus tohle https://www.itnetwork.cz/…-jazyka-java
Itnetwork nám doporučovali i na vejšce, ty kurzy tam jsou fakt super. A tenhle je pro začátečníky.
Manžel ještě doporučuje tohle jako základní učení programování: https://krython.vnovak.cz/task/1
@Anonymní píše:
@Modesta moc děkuji, něco takového jsem přesně hledala
Není zač a přeji hodně úspěchů v učení ![]()
A myslíš, že Java má ještě budoucnost? Nechtělo by to spíš najít nějaký novější jazyk? Sama jsem se v Javě učila programovat před 15 lety a už tehdy se o ní říkalo, že brzo skončí.
@Aspera píše:
A myslíš, že Java má ještě budoucnost? Nechtělo by to spíš najít nějaký novější jazyk? Sama jsem se v Javě učila programovat před 15 lety a už tehdy se o ní říkalo, že brzo skončí.
A furt tady ještě je a furt se v ní programuje… I když slovo „brzy“ je dost relativní pojem ![]()
Nechceš zkusit nějaký on-line kurz? Kvalitní a přitom ne tak drahé dela VŠB, vzala jsem přes ne tedy jen Excel pro pokročilé, ale top
pak jsme měli pokročily Excel i v práci, ale kvalita se vůbec nedala porovnat a skolitelka se zamotala, přičemž já jsem jediná poznala, v čem to vězí. ![]()
Jinak teda nevím, co přesně děláš, ale proč zrovna Java? Nehodilo by se ti spíše VBA? Abys to pak někdy užila, takové věci se rychle zapomínají, když to nepouzivas.
Něco tak zaběhnutého není jednoduché zcela ukončit. Subjektivně si myslím, že jednu programátorskou generaci ještě uživí.
@Aspera píše:
@Semtex píše:
Nechceš zkusit nějaký on-line kurz? Kvalitní a přitom ne tak drahé dela VŠB, vzala jsem přes ne tedy jen Excel pro pokročilé, ale toppak jsme měli pokročily Excel i v práci, ale kvalita se vůbec nedala porovnat a skolitelka se zamotala, přičemž já jsem jediná poznala, v čem to vězí.
Jinak teda nevím, co přesně děláš, ale proč zrovna Java? Nehodilo by se ti spíše VBA? Abys to pak někdy užila, takové věci se rychle zapomínají, když to nepouzivas.
Jestli bych o něčem řekla, že je to bez budoucnosti, tak právě to VBA…
V samé podstatě bych řto vyjádřila, že ve chvíli, kdy v Excelu potřebuješ použít VBA, tak je to ten moment říkající, že už používáš nevhodný nástroj a měla bys sáhnout po jiném softu.
A jaký programovací jazyk byste mi doporučili, pokud je Java zastaralá? Hledala jsem informace a pořád je to jeden z nejpoužívanějších jazyků. Pokud se budu třeba za dva roky studia (jestli se to naučím) chtít uplatnit na nějaké juniorské pozici, jaký jazyk mám tedy zvolit? Četla jsem o Python, ale nevím. Děkuji ![]()
Ahoj,
ráda bych využila RD ke zvýšení kvalifikace. Mám VŠ, mám i dobře placenou práci, ale co si budeme povídat, programování je povolání budoucnosti.
Chci si zaplatit kurz, ovšem všude píšou, že i u kurzu pro začátečníky jsou nutné alespoň elementární základy programování. A ty já nemám. Proto mám dotaz na Vás, v oboru zkušené, zda nemáte tip na nějakou konkrétní knihu pro začátečníky nebo ještě lépe online materiál ke stažení. Knih je nepřeberné množství a nechci šlápnout vedle a kupovat toho kvanta, proto by mi moc pomohlo, kdyby někdo poradil něco konkrétního, z čeho se ty základy sám dobře naučil.
Moc děkuji