Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zensky, nechci byt hysterka, ale kdyz jsem byla dnes na zachode a curala jsem tak jak jsem se otocila popisu to vlastníma slovama, tak v kapce moci byli 3 takovy tmavy kapicky maly nevim, asi krve… proste v te kapce 3 takovy tupky krve, tmavsi… mam se bat? Od te doby se porad kontroluju…Jestli něco ![]()
Co na to rict.. muze to neco byt a nemusi. Ja bych na tvem miste jela hned na pohotovost a nepsala na emimino. Radeji jet 10× zbytecne nez jednou pozde.
Prvni trimestr je vždy 50 na 50. Pokud pojedeš na pohotovost, pochybuju, ze to bude k necemu. Možná by ti dali něco na udržení plodu, ale jsi vážně ještě malý týden. Sama jsem si prošla necim podobným, ale abych nebyla jen negativni - cca v 5-6tt jsem se ráno probudila a totálně růžový krvavý flek. Spinila jsem fakt hodně. Zavolala sestře, smirena ze to nevyšlo a ona at se stavím odpo. A ejhle, byla to jen praskla cevka a teď vedle mě spí roční dcerka
příroda je nevyzpytatelna
@Sardelka píše:
Co na to rict.. muze to neco byt a nemusi. Ja bych na tvem miste jela hned na pohotovost a nepsala na emimino. Radeji jet 10× zbytecne nez jednou pozde.
Na pohotovost je podle mě zbytečný jezdit. Já měla to samé, volala jsem tam, a bylo mi řečeno, ať si vezmu Askorutin, že v tomto týdnu to je buď anebo…
Příspěvek upraven 08.04.21 v 22:38
@Sardelka Na pohotovosti s tím ale teď nic neudělají..
@Johnytopi Jestli po utření nikde nic, tak bych se snažila být v klidu a nestresovat. A pro jistotu vynechat sex..
Dekuji holky, po utreni a ani po dalsich navstevach wc nic tak budu doufat, ze to nic nebylo…
Ahoj, řeším něco podobného od začátku těhotenství… Já spinim s přestavkami. Úplně na začátku (což pořád jsem já vím) jsem spinila pak to ustalo… Ale v 6tt se to vrátilo ještě než jsem měla první kontrolu na gynde. Takže jsem běžela o dva dny dříve… Dr na nic nepřišel dal mi klidový režim a utrogestan a řekl mi že máme dvě miminka v děloze. Šla jsem teda domu (radost neskutečná protozr nám lékaři říkali že neotehotnim vůbec) ve středu jsem byla na kontrole a dr mi řekla že vše v pořádku… Ale ve čtvrtek odpoledne jsem začala i krvácet začala jsem plakat ještě jsem byla sama doma a jela hned do nemocnice… Dr mě uklidnila že vidí obě dvě srdíčka dostala jsem kapacku.. A zůstala v nemocnici.. Druhý den jsem začala znovu tak mi nasadily ascorutin a vše v pořádku… Ale spinila jsem pořád v sobotu večer se to vrátilo ale v nemocnici říkali že když to bude slabé že se nemám bát a ležet (mám hematom a cystu) v neděli ráno silné splnění tak jsem neváhala a stejně tam jela… Dostala jsem od pana dr. Injekci a řekl mi že je to velmi časté co se mi děje a že mimi jsou v pořádku… No teď ve středu jsem byla zas na kontrole a paní dr říkala že vše vypadá v pořádku a mimi rostou jak mají… A naplánovala mi s další prohlídku na tuhle středu. Jsme vyklepany jak to vše bude po těch letech snažení… Ale v nemocnici mi řekli sestry že příroda sama pozná jak na tom nimi jsou.. A nedá se nic než čekat… Je ti hrozny.. Snad jsen trochu pomohla… Jo mimochodem spinim pořád… Pořád beru ascorutin a utrogestan a femibion.. A ležím… Ale určitě bych jela na kontrolu nebála bych se toho v dnešní době ti mohou dát nejake léky na podporu tehu. Nebo injekci nebo dozor v nemocnici.. Nepodcenovala bych to
my jsme se dozvěděli že dokonce někdo spini skoro celé tehu. Ale důležité je aby se na tebe podivali
Teď jsem 8+1tt
Ja jednorazove hodne krvacela v 8 tydnu. Jeli jsme na pohotovost a byla jsem za to rada, jinak bych az do dalsi kontroly netusila, jestli tam miminko je. Vse bylo nakonec OK. ![]()
Ahoj, momentálně jsem 7+1 a slabě krvácím necelý týden, nemám bolesti, žádné křeče, ale špinění stále mám. Jelikož jsem v listopadu musela jít na revizi, miminko se přestalo vyvíjet přesně, kdy jsem začala nyní špinit, tak tomu už moc nedávám a smiřuji se s tou horší variantou. Ale bylo to jiné než teď. Tak si pořád říkám, že nějaká naděje je. Já u doktora byla, dostala jsem Utrogestan a Ascorutin, ale změna žádná ohledně krvácení. Když jsem byla naposledy u doktora, tak jsme ani
neměli. Zítra mám kontrolu, která bude nejspíš rozhodující.
Ale jak píší holky, na začátku je to buď všechno a nebo nic. Příroda ví, co dělá.
@Džejý píše:
@Suliii ahoj můžu vědět jak jsi dopadla?
Bohužel stejně jako letos v listopadu. Včera jsem se vrátila z nemocnice po kyretáži. Nezbývá nic jiného než věřit v to, že to vyjde, ale strach, že to nevyjde budu mít už asi pořád.
@Suliii děkuji za informaci. Teď prožívám taky toto. A nevěřím, že se to nějak v dobré obrátí.
@Suliii neztrácej hlavu! Já mám za sebou taky 2 potraty. Po tom druhém jsem se na všechno „vykašlala“ vyčistila hlavu a hlavně prepla úplně na jiné myšlenky. A za měsíc rodim. Strachu už se nezbavíš já ho mám ještě teď. Ale musíš věřit, že to vyjde
musíš si sama uvědomit, že to tak prostě mělo být. Dokud si to neuvedomis budeš se tím trápit. Věř že bude líp ![]()
@Loloj1 píše:
@Suliii neztrácej hlavu! Já mám za sebou taky 2 potraty. Po tom druhém jsem se na všechno „vykašlala“ vyčistila hlavu a hlavně prepla úplně na jiné myšlenky. A za měsíc rodim. Strachu už se nezbavíš já ho mám ještě teď. Ale musíš věřit, že to vyjdemusíš si sama uvědomit, že to tak prostě mělo být. Dokud si to neuvedomis budeš se tím trápit. Věř že bude líp
Moc gratuluji lolo a přeji rychlý porod hlavně bez komplikací.
Přesně jak píšeš, musím se od toho teď odprosit, nebudu už tlačit tolik na pilu. Tyto věci se dějí určitě pro něco, hodně jsem si tím uvědomila a doma nás to ještě víc semklo dohromady
Kamarádka si tím prošla také, dva potraty a teď má úžasného ročního chlapečka doma.
@Džejý píše:
@Suliii děkuji za informaci. Teď prožívám taky toto. A nevěřím, že se to nějak v dobré obrátí.
Je to těžké období, hlavně po té psychické stránce, hlavně si nic nevyčítej, kdyby to špatně dopadlo. Vše co se děje, děje se pro něco. ![]()