Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,jsem v 25tt a v utery jsem mirne zakrvacela cervenou krvi.Okamzite jsem jela na pohotovost,kde si me nechali 3dny na pozorovani.Druhy den jsem uz jen mirne spinila.Veskera vysetreni byla v poradku.Pricina krvaceni se nezjistila krome drazdive delohy.Mam ted hrozny strach,ze se to stane znovu.Krvacela jste take nektera takhle v druhem trimestru?
krvácela jsem v 21tt, taky jsem si poležela pár dní v nemocnici, podle vyšetření vše v pořádku akorát placentu jsem měla nízko položenou a na přední straně. Měla jsem klidový režim, malýho jsem donosila v pořádku. Tak držím palce ať už se to neopakuje a máš zbytek těhotenství bezproblémové ![]()
já v 18tt a 20tt, bez nemocnice, kvůli nízké placentě, ale podle utz je vše ok, prostě se tohle stává, dole je všechno hodně prokrvený
určitě budete oba v pořádku ![]()
Já ve 28 tt, nikam jsem nejela a Dr. mě následně pěkně sprdla. Pak už se to nestalo, ale příště do nemocnice už určitě vyrazím.
Stalo se mi to v prvním těhotenství. Byla jsem na pohotovosti, příčinu nezjistili, ani si mě tam nenechali. Už se to neopakovalo a těhotenství dopadlo dobře. Držím palce, určitě bude všechno dobrý!
Já jsem krvácele od 28. tt do 36 tt čtyřikrát. Vždy je jednorázové zakrvácení a pak to přešlo ve špinění stejně jak píšeš ty. Často mi tvrdlo břicho a měla jsem proto hodně překrvený čípek. Fakt jsem si užila. Porodila jsem v 38+0. ![]()
@Petrlis píše:
Já jsem krvácele od 28. tt do 36 tt čtyřikrát. Vždy je jednorázové zakrvácení a pak to přešlo ve špinění stejně jak píšeš ty. Často mi tvrdlo břicho a měla jsem proto hodně překrvený čípek. Fakt jsem si užila. Porodila jsem v 38+0.
překrvení čípku a tvrdnutí spolu souvisí? aha, to by u mně mnohé vysvětlovalo ![]()
No taak mi to tenkrát vysvětlil gynekolog. v těhotenství jsou vlastně překrvené všechny sliznice, ať už je to v nose, nebo dásně, nebo děložní sliznice. No a jak ta děloha pořád pracuje, tedy tvrdne tak se to překrvuje ještě víc.
@Petrlis píše:
No taak mi to tenkrát vysvětlil gynekolog. v těhotenství jsou vlastně překrvené všechny sliznice, ať už je to v nose, nebo dásně, nebo děložní sliznice. No a jak ta děloha pořád pracuje, tedy tvrdne tak se to překrvuje ještě víc.
njn, to je celkem pochopitelný vysvětlení…na jednu stranu bohužel pro nás, na druhou - lepší vědět, proč se to děje, když už se to děje, než nevědět. děkuju za info