Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milé dívky, ženy… Jsem v zahraničí a napadlo mne, rozjet nějakou lehkou digitální aktivitu (eshop) - nemám ale vůbec zkušenosti. Provozuje některá z Vás ehop, nebo provozovala v minulosti a chtěla by se podělit o zkušeosti? Nebo je tu někdo, kdo by do toho chtěl jít také? ![]()
Díky.
Mějte se…
Emma
E-shop ma byt lehká aktivita? Si asi upadla, ne? Teda, muže byt, pokud jo chceš mít jen na ozdobu a nevydělat nic ![]()
@Semtex Lehká aktivita ve smyslu, že nechci rozjíždět nějaký velký business
Máš zkušenost?
Mám
bud ho mas na ozdobu, pro sebe, neprodává skoro nic, ale čas ti to sežere stejně (hodně času), no a IČO taky mít musis, nebo to budeš dělat poradne, ale investujes do toho mraky času a peněz a pak ale toho musis i hodně prodat, aby to k něčemu bylo a vydělalo síť o aspoň na sebe. Pokud tedy nejses nějaká zazobana panicka, které by nevadilo to sponzorovat a prodělávat ![]()
A mas aspoň nápad ceho by se měl e-shop tykat? Peníze na sklad/zboží? Nebo nějaký dropshipping?
@Semtex Aha, no takhle… Zazobaná panička úplně nejsem, ale jdje mi spíš o to, abych něco dělala a nezakrněla, partner je furt pryč a já hhodně sama.
Copak jsi prodávala? ![]()
@jahuhudka Hele, peníze mám, ale to je asi tak všechno. Já jsem ve fázi myšlenky v tuhle chvíli.
Nevím, jestli to vůbec chci zkusit, proto mne zajímaly názory.
@walexa uplatnit se jako nový e-shop chce opravdu velké odhodláni, čas, energii …. Najít na trhu svoje místo je dnes dost těžké.
@jahuhudka Asi ano, spíše hledám nějakou internetovou aktivitu, kterou bych mohla dělat odsud a nějak se zabavila, neboť partner pořád pracuje a já jsem hodně často sama. ![]()
@walexa píše:
@Semtex Aha, no takhle… Zazobaná panička úplně nejsem, ale jdje mi spíš o to, abych něco dělala a nezakrněla, partner je furt pryč a já hhodně sama.Copak jsi prodávala?
Inu hrát si s tím můžeš, je to vlastně celkem zábavné
ale musis něco vědět o tom oboru, mít dobre, kvalitní a lákavé fotky (vlastní nejlepe), obchodní podminky si sepsat, jednotlivé zboží správně popsat a vystavit… a tak dále. Je to dost všestranné. Jako upřímně pokud bych neměla žádné zkusenosti z prodeje a skladu a tudíž neměla představu, co a jak, nesla bych do toho. Plus ještě on-line marketing a seo, když si to chceš vážně dělat všechno sama.
@walexa nemůžeš úplně čekat, ze ti tady někdo prozradí podnikatelský nápad. Mám v hlave několik internetových projektu, ale nikomu je přece neřeknu. Nestihnu je možná vytvořit letos ani příští tok ale někdy třeba jo
Ahoj, jojo e-shop je lehká aktivita na 7 dní v týdnu skoro 24 hodin denně
Zkušenosti mám a řeknu ti, že jsou chvíle kdy toho silně lituji. Člověk ten e-shop musí i propagovat, platit provoz, propagaci atd. Je to finančně i časově docela náročné.
@walexa píše:
Milé dívky, ženy… Jsem v zahraničí a napadlo mne, rozjet nějakou lehkou digitální aktivitu (eshop) - nemám ale vůbec zkušenosti. Provozuje některá z Vás ehop, nebo provozovala v minulosti a chtěla by se podělit o zkušeosti? Nebo je tu někdo, kdo by do toho chtěl jít také?![]()
Díky.
Mějte se…
Emma
Podnikám celý život, mimo jiné i přes e-shopy. Dříve jsme je i zakázkově programovali, dnes se spíš využívá už hotových platforem. A pokaždé, když se někdo takto zeptá, tak nechápavě zakroutím hlavou. E-shop je jen prázdná obchodní platforma, pouze prostředek k realizaci skutečného podnikání. Provozovat e-shop není nic. Je to stejné, jako říct - otevřu si krámek a vlastně nevědět s čím. Skvělá metoda, jak přijít o peníze a čas.