Založit eshop

67
19.10.22 22:12

Založit eshop

Milé dívky, ženy… Jsem v zahraničí a napadlo mne, rozjet nějakou lehkou digitální aktivitu (eshop) - nemám ale vůbec zkušenosti. Provozuje některá z Vás ehop, nebo provozovala v minulosti a chtěla by se podělit o zkušeosti? Nebo je tu někdo, kdo by do toho chtěl jít také? :-)

Díky.

Mějte se…

Emma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14580
19.10.22 22:15

E-shop ma byt lehká aktivita? Si asi upadla, ne? Teda, muže byt, pokud jo chceš mít jen na ozdobu a nevydělat nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
19.10.22 22:17

@Semtex Lehká aktivita ve smyslu, že nechci rozjíždět nějaký velký business :mavam: Máš zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14580
19.10.22 22:23

Mám :lol: bud ho mas na ozdobu, pro sebe, neprodává skoro nic, ale čas ti to sežere stejně (hodně času), no a IČO taky mít musis, nebo to budeš dělat poradne, ale investujes do toho mraky času a peněz a pak ale toho musis i hodně prodat, aby to k něčemu bylo a vydělalo síť o aspoň na sebe. Pokud tedy nejses nějaká zazobana panicka, které by nevadilo to sponzorovat a prodělávat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
19.10.22 22:25

A mas aspoň nápad ceho by se měl e-shop tykat? Peníze na sklad/zboží? Nebo nějaký dropshipping?

• Citovat
  • Upravit
67
19.10.22 22:25

@Semtex Aha, no takhle… Zazobaná panička úplně nejsem, ale jdje mi spíš o to, abych něco dělala a nezakrněla, partner je furt pryč a já hhodně sama. :-) Copak jsi prodávala? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
19.10.22 22:26

@jahuhudka Hele, peníze mám, ale to je asi tak všechno. Já jsem ve fázi myšlenky v tuhle chvíli. :-) Nevím, jestli to vůbec chci zkusit, proto mne zajímaly názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
19.10.22 22:29

@walexa uplatnit se jako nový e-shop chce opravdu velké odhodláni, čas, energii …. Najít na trhu svoje místo je dnes dost těžké.

• Citovat
  • Upravit
67
19.10.22 22:30

@jahuhudka Asi ano, spíše hledám nějakou internetovou aktivitu, kterou bych mohla dělat odsud a nějak se zabavila, neboť partner pořád pracuje a já jsem hodně často sama. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
19.10.22 22:33

@walexa Proč ne, co chceś prodavat?

• Citovat
  • Upravit
14580
19.10.22 22:33
@walexa píše:
@Semtex Aha, no takhle… Zazobaná panička úplně nejsem, ale jdje mi spíš o to, abych něco dělala a nezakrněla, partner je furt pryč a já hhodně sama. :-) Copak jsi prodávala? :)

Inu hrát si s tím můžeš, je to vlastně celkem zábavné :lol: ale musis něco vědět o tom oboru, mít dobre, kvalitní a lákavé fotky (vlastní nejlepe), obchodní podminky si sepsat, jednotlivé zboží správně popsat a vystavit… a tak dále. Je to dost všestranné. Jako upřímně pokud bych neměla žádné zkusenosti z prodeje a skladu a tudíž neměla představu, co a jak, nesla bych do toho. Plus ještě on-line marketing a seo, když si to chceš vážně dělat všechno sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
19.10.22 22:34

@walexa nemůžeš úplně čekat, ze ti tady někdo prozradí podnikatelský nápad. Mám v hlave několik internetových projektu, ale nikomu je přece neřeknu. Nestihnu je možná vytvořit letos ani příští tok ale někdy třeba jo

• Citovat
  • Upravit
Auhagenn
19.10.22 22:46

Ahoj, jojo e-shop je lehká aktivita na 7 dní v týdnu skoro 24 hodin denně :D Zkušenosti mám a řeknu ti, že jsou chvíle kdy toho silně lituji. Člověk ten e-shop musí i propagovat, platit provoz, propagaci atd. Je to finančně i časově docela náročné.

• Citovat
  • Upravit
45689
19.10.22 22:54

Asi bys spis mela nejdriv promyslet, co chces prodavat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8042
20.10.22 02:08
@walexa píše:
Milé dívky, ženy… Jsem v zahraničí a napadlo mne, rozjet nějakou lehkou digitální aktivitu (eshop) - nemám ale vůbec zkušenosti. Provozuje některá z Vás ehop, nebo provozovala v minulosti a chtěla by se podělit o zkušeosti? Nebo je tu někdo, kdo by do toho chtěl jít také? :-)

Díky.

Mějte se…

Emma

Podnikám celý život, mimo jiné i přes e-shopy. Dříve jsme je i zakázkově programovali, dnes se spíš využívá už hotových platforem. A pokaždé, když se někdo takto zeptá, tak nechápavě zakroutím hlavou. E-shop je jen prázdná obchodní platforma, pouze prostředek k realizaci skutečného podnikání. Provozovat e-shop není nic. Je to stejné, jako říct - otevřu si krámek a vlastně nevědět s čím. Skvělá metoda, jak přijít o peníze a čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová