Studium medicíny s nulovou podporou

15
17.10.22 16:10

studium medicíny s nulovou podporou

Ahoj holky,
vím, že tady na tohle téma je toho hodně, ale i tak to napíšu, asi spíš proto, že se potřebuju někde vypsat. Chodila jsem na gymnázium a máti mě po obtěžování otcem vykopla, pak jsem byla u jiných příbuzných, jenže to bylo jak z bláta do louže, máme doma ty vztahy extrémně toxické. To žití v izolaci mi sebralo několik let života, ale vem to čert.
Loni, když máti ublížila mladšímu členovi rodiny a příbuzní, co mi „pomáhali“ ho chtěli nechat na dlažbě, jsem se prostě sebrala a odešla. Byl to boj, ale jsem pryč, na opačné straně ČR a beru si zpátky svůj život. Mám práci na HPP a byt v pronájmu, doteď jsem se tu úplně neusadila, protože nejsem zkrátka zvyklá na to, mít nějakej domov. Většinu času trávim v práci. Nejsem blbá, jak mi celej život tvrdí, sice nejsem úplně povaha na chirurga, ale patolog bych byla pečlivej. Momentálně si dělám C2 z ájiny, až budu mít hotovo, chci se vzdělávat dál. Kdyby to šlo, chci pracovat v soudním lékařství. Jenže nevím, kolik si mám našetřit, jelikož je mi 26 a medicína, to je 6 let vlastně bez příjmu, protože pracovat na plný úvazek toho prý nejde + pokud vím, jsou tam nějaké roky atestace. Chci mít A a opravdu tomu věnovat veškerý volný čas, mimo teda brigádu, abych byla dobrej doktor, ne jako ty lidi, co vystudujou všelijak a pak předepíšou nějakýmu dědovi léky, co maj nebezpečný interakce. Vzhledem k tomu, že mi každej tvrdí, že to nezvládnu, že je pozdě atp., tak se už neptám na názory. Jsme tu jenom jednou a já jednou nehodlám umírat s tím, že jsem se na to vybodla. Navíc chci být vzor tomu druhému členovi rodiny, že na školu nikdy není pozdě, jelikož bobeček úplně pustil zase jeho vš sen.
Je tu někdo v podobný situaci? Kolik je potřeba mít našetřeno, abych to utáhla během 6+ let všechno z nějaký brigády? Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65359
17.10.22 16:15
@kávomil píše:
Ahoj holky,
vím, že tady na tohle téma je toho hodně, ale i tak to napíšu, asi spíš proto, že se potřebuju někde vypsat. Chodila jsem na gymnázium a máti mě po obtěžování otcem vykopla, pak jsem byla u jiných příbuzných, jenže to bylo jak z bláta do louže, máme doma ty vztahy extrémně toxické. To žití v izolaci mi sebralo několik let života, ale vem to čert.
Loni, když máti ublížila mladšímu členovi rodiny a příbuzní, co mi „pomáhali“ ho chtěli nechat na dlažbě, jsem se prostě sebrala a odešla. Byl to boj, ale jsem pryč, na opačné straně ČR a beru si zpátky svůj život. Mám práci na HPP a byt v pronájmu, doteď jsem se tu úplně neusadila, protože nejsem zkrátka zvyklá na to, mít nějakej domov. Většinu času trávim v práci. Nejsem blbá, jak mi celej život tvrdí, sice nejsem úplně povaha na chirurga, ale patolog bych byla pečlivej. Momentálně si dělám C2 z ájiny, až budu mít hotovo, chci se vzdělávat dál. Kdyby to šlo, chci pracovat v soudním lékařství. Jenže nevím, kolik si mám našetřit, jelikož je mi 26 a medicína, to je 6 let vlastně bez příjmu, protože pracovat na plný úvazek toho prý nejde + pokud vím, jsou tam nějaké roky atestace. Chci mít A a opravdu tomu věnovat veškerý volný čas, mimo teda brigádu, abych byla dobrej doktor, ne jako ty lidi, co vystudujou všelijak a pak předepíšou nějakýmu dědovi léky, co maj nebezpečný interakce. Vzhledem k tomu, že mi každej tvrdí, že to nezvládnu, že je pozdě atp., tak se už neptám na názory. Jsme tu jenom jednou a já jednou nehodlám umírat s tím, že jsem se na to vybodla. Navíc chci být vzor tomu druhému členovi rodiny, že na školu nikdy není pozdě, jelikož bobeček úplně pustil zase jeho vš sen.
Je tu někdo v podobný situaci? Kolik je potřeba mít našetřeno, abych to utáhla během 6+ let všechno z nějaký brigády? Moc děkuju.

moc si to neumím představit, když vidím, jak všechno, včetně bydlení, zdražilo. Ne naspoříš, uběhnou další roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13235
17.10.22 16:20

@kávomil líbí se mi tvé odhodlání a nelíbí se mi tvé pohrdání… Až jednou budeš ta lékařka, což bych ti přála, tak sama uvidíš, že udělat chybu není až tak složité…
Co se týká úspor, spočti si své náklady a nádob 1,5 x…
Pokud budeš šikovná, tak už v průběhu studia můžeš působit jako pomvěd… Za to taky nějaká kačka je, prospechové stipendium, doučování bys časově taky mohla dát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
17.10.22 16:25
@Magical-eyes píše:
@kávomil líbí se mi tvé odhodlání a nelíbí se mi tvé pohrdání… Až jednou budeš ta lékařka, což bych ti přála, tak sama uvidíš, že udělat chybu není až tak složité…
Co se týká úspor, spočti si své náklady a nádob 1,5 x…
Pokud budeš šikovná, tak už v průběhu studia můžeš působit jako pomvěd… Za to taky nějaká kačka je, prospechové stipendium, doučování bys časově taky mohla dát…

díky a díky i za zpětnou vazbu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.10.22 16:29

Chceš jít studovat medicínu a neumíš si spočítat kolik tě stojí tvůj život? O oboru, který chceš dělat, evidentně čerpáš informace z krimiseriálů a vůbec mi tvůj projev a argumenty přijdou jako od mimoně. Myslím, že by ses měla vrátit nohama na zem, ve své situaci bys měla vystudovat školu, kterou zvládneš při zaměstnání.

• Citovat
  • Upravit
43035
17.10.22 16:30

Medina se neda moc osidit a chyby pak nebyvaji navrub nedostatecne pregradualni pripravy. Studujes co muzes, abys vubec prolezla, nikdo na to nekaslal Max v prvaku a ti nepostoupili. :dance:

Odpovedet neumim, vlastne by me taky zajimalo, zda ma dospely student denniho studia narok na nejake davky, prispevek na bydleni atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
@Janli píše:
Chceš jít studovat medicínu a neumíš si spočítat kolik tě stojí tvůj život? O oboru, který chceš dělat, evidentně čerpáš informace z krimiseriálů a vůbec mi tvůj projev a argumenty přijdou jako od mimoně. Myslím, že by ses měla vrátit nohama na zem, ve své situaci bys měla vystudovat školu, kterou zvládneš při zaměstnání.

já na žádný krimi seriály nekoukam a tohle chci dělat dlouho. Kdo ti ublížil, že máš potřebu rýpat do anonyma na netu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42428

Holka, to abys našetřila tak milion.
Jinak, patologie je jeden z nejtěžších oborů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
17.10.22 16:33
@Havlova píše:
Jinak, patologie je jeden z nejtěžších oborů.

Vím vím, však já počítám, že se mi to podaří tak 40-45, když to půjde hladce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13235
17.10.22 16:33

Ohledně patologie se mi na YouTube líbí videa s profesorem Zámečníkem z Motola…
Patolog s čivavou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
17.10.22 16:38

Upřímně si myslím, že je to hloupost.
Už jen proto, že ti do života určitě do té doby skočí nějaký muž a budeš měnit plány.
Ale jakože jo. Jestli chceš, tak do toho jdi, ale budeš do těch 40-45 jen přežívat a šetřit, nebudeš pořádně žít.
Nechceš zvolit nějaký obor blízký k lékařskému a normálně u něj i pracovat a prostě užívat si život?

Jo a hlavně to studium ve 40 nepůjde tak jako ve 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20914
17.10.22 16:42

@kávomil nesmysl a nereálné sny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42428
17.10.22 16:42
@kávomil píše:
Vím vím, však já počítám, že se mi to podaří tak 40-45, když to půjde hladce :mrgreen:

A zvážila si i dalších 5-6 let atestace? Nechci tě odrazovat, ale bude to extrémně náročné a asi bys musela vymazat osobní život, děti,…
A našetřit ten milion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
17.10.22 16:44

Jo, kéžby :D obávám se, že takový neexistuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10903
17.10.22 16:46
@Havlova píše:
Jinak, patologie je jeden z nejtěžších oborů.

To je dost malo, to by mela 13.5k na mesic, to je tak na bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová