Zaměstnání+ porod
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zaměstnání+ porod
Chtěla bych se zeptat, ![]()
jsem těhulka a můj přítel by chtěl být u porodu. Nevím jestli mu to zaměstnavatel musí umožnit (např. uprostřed směny že by odešel) nebo je to jen jeho dobrá vůle. Také jsem slyšela že po porodu má nějakou dobu placené volno. Poradíte mi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,nevím přesně,jak by to bylo u manžela,ale pokud nejste oddáni,tak vlastně nemáte žádný právní svazek
Můj manžel si bral na můj porod dovolenou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myslím si, že je to na domluvě se zaměstnavatelem, ale zatím jsem neslyšela, že by někdo nepustil.
Co se týče dovči po porodu, o tom se uvažovalo, ale nic takového myslím schváleno nebylo. Takže si musí vzít klasicky dovolenou anebo neplacené volno. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přítele zaměstnavatel pustil a dal mu to jako placené volno..myslím, že tam nejde o manželství, ale o to, že je otec dítěte
Nechci kecat, ale na to myslím právo má, podle zákona ![]()
Jinak dovolenou po porodu si bral klasicky, na to žádný zákon není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky jsem toto zjistovala, a zjistila jsem, ze narok vznika v pripade NAROZENÍ DÍTĚTE 1 placený den pro otce na účast při porodu
Tudiz nezalezi, jestli jste sezdani, ale kdo je otec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel to měl v práci domluvené,že na porod ho pustí,problém nebyl.Asi záleží na domluvě.No a pokud by chtěl být pak s vámi tak asi jedině neplacené volno nebo dovolená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim jak s porodem, ale v pokynech pro propousteni z porodnice byla zprava o tom, abychom si vcas upozornili doprovod a ze volno pro doprovod je dane Zakonikem prace..
- Citovat
- Upravit
Ahoj přítel má nárok na placené volno na nezbytně nutnou dobu na odvoz tebe do porodnice a na nezbytně nutnou dobu na odvoz z porodnice a na neplacené volno k účasti u porodu - tak praví zákoník práce, jinak je to na domluvě se zaměstnavatelem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit