Zpět do práce-mám z toho hrůzu!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zpět do práce-mám z toho hrůzu!
Ahoj holky ![]()
Tahle diskuse se bude spíš týkat maminek co se vrátili zpátky do práce…mě to čeká v pondělí a mám z toho takovou hrůzu, starch a provinilost-že opouštim svoji holčičku (ikdyž vim že je to blbost!!!
)zkrátka-jsem z toho na psichyatra a ani nevim proč, nikdy jsem taková nebyla a nikdy jsem se nebála žádný práce ať byla jakákoliv. Mám dobře placenou práci, do který se vracim po třech letech. za tu dobu se tam všechno změnilo-musím se znova všechno zaučit od základů (což neni takovej problém,že) ale práce je na směny: ranní 5:00-13:30+přesčas a odpolední 13:30-22:00+přesčas,ta ranní by mi nevadila ale ta odpolední je katastrofa a budu ji mít častěji. a volný výkend jednou za 14dní
Cítím se provinile, že to moje dítko budu hrozně šidit o mámu, už jsem přemýšlela jak bych to řešila jinak,ale potřebujem každou korunu (snad to znáte) a odcházet ze zaměstnání když je o něj nouze?? podle mě blbost.
Jak jste to vyřešily vy? měly jste taky takové divné pocity??
Děkuju za všechny odpovědi a rady… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, tak jsme na tom podobně, akorát, že já se do práce zatím nechystám, ale pokud se nám příští rok nepodaří další mimi (mám dvouletou), tak mě bude trápit ten samý problém, jenže já to budu mít horší, měla bych 3 směny, když vezmu ranní, která je od 6 do 2, ale vstávat bych musela ve 3 hodiny a domů bych přijela v půl čtvrtý, takže zase pomalu jít spát,při odpolední to samé a při noční bych se o malýho nepostarala vůbec, takže já to budu řešit tím, že si zkusím najít jinou práci někde tady u nás. Jenže o to to bude horší, protože tady žádná neni. Navíc u nás byl hrozný kolektiv a pořád se to tam hádalo a deptalo, navíc se celou dobu stojí na nohou, takže před těhu jsem byla ráda, že jsem si mohla sednout a odpočinout si. A přesčasy vůbec nepočítám, s těma na nás taky pořád naléhali. No uvidíme, snad se něco naskytne. Já mam z toho taky strašný depky už teď, takže nejsi v tom sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky
tak mě to čeká ted v lednu nástup do práce…na jednu stranu se těším a na druhou stranu mám strach…jak to ta moje malá holčička všechno zvládne ..nastoupí do MŠ mezi děti které už budou zajeté od září a ona tam vpadne jak vetřelec doufám že se brzy zapojí a děti ji přijmou bez problémů..já nastupuji také do té samé práce co před lety ale už tam jsou uplně jiní lidé vše se změnilo také se budu zaučovat vše od začátku ale to je asi normální ..i když z toho mám také divný pocit..pracovat budu taky na směny a to na dvanáctky čili od sedmy do sedmy..denní a noční..plus jednou za 14dní víkendy..pokud bude třeba můžou být ty víkendy i tři…takže budu od malé taky hodně pryč..zase se uklidnuju že je tu manžel takže bude vyzvedávat ze školky nebo vodit pak mám ještě jednu starší dceru ta se bude muset také zapojit a pomáhat hlavně o víkendech poklidit a tak ty dom. práce…no a jelikož budu mít mezi směnama i volné dny tak se budu plně věnovat dětem..bude to hodně těžké ale nějak to musíme společně skloubit …jak píšeš penízky jsou potřeba takže pracovat jít musím..hold se ty naše dětičky už musí osamostatnit..i když mě to bolí mám z toho taky špatné pocity ,ale dělat se s tím nic nedá…ledaže by jsi šla do dalšího mimča ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:
A proč budeš mít častěji tu odpolední?
Protože jsme tam čtyři a za ten měsíc se musíme vystřídat, takže to vychází 1týden ranní zbytek odpolední…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Abra píše: …ledaže by jsi šla do dalšího mimča
šla bych hned
ale bude to muset asi chvíli počkat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rubberbear píše:j.a.n.i1 píše:Protože jsme tam čtyři a za ten měsíc se musíme vystřídat, takže to vychází 1týden ranní zbytek odpolední…
A proč budeš mít častěji tu odpolední?
Takže to je tam vždy jeden na ranní a 3 na odpolední? Tak to je fakt dost hloupé, jinak by ti zaměstnavatel měl vyjít vstříc (dle zákoníku práce) a směny ti upravit, ale ve 4 lidech to moc nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj holky,
já začínám bojovat se stejným problémem,oficíální nástup do práce mám v březnu,…jenže chtěla jsem jít malinko dřív,jelikož bude táta přes zimu na pracáku a já bych si tak mohla v klidu zvyknout,taky honíme každou korunu,..a z práce se mi odejít nechce,je tam celkem fajn,ikdyž záhul…a nestresovat se jak to probíhá ve školce…já pojedu taky na směny a rovnou na 12hod.směny,denní * noční…takže to bude taky mazec,…k tomu řešíme nějaké hlídání…takže jsem už teď z toho vystresovaná,malý je naprostej pohodář a k čemu ho nedokopu na to prostě prdí,…takže ještě musíme pár věci vychytat,snad to stihneme…
taky se cítím provinile,ale jinak to asi nejde…holt nám ty dětičky budou v té práci chytět…ach jo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky dělám na směny 5-15 a 12-22, a bohužel taky spíš počítám s více odpoledníma, takže jsem z toho na nervy už ted a navíc podobný pocit co máte vy vůči malé…už ted vím, že mi prostě bude chybět a hlavně, že budu strašně nervní, zda je v pořádku, zda jedla, zda je pořádně oblečená a vůbec
Abra píše:na druhou stranu mám strach…jak to ta moje malá holčička všechno zvládne ..nastoupí do MŠ mezi děti které už budou zajeté od září a ona tam vpadne jak vetřelec doufám že se brzy zapojí a děti ji přijmou bez problémů..
No, tak z toho mám taky dost obavy, ta moje malá je taková citlivka navíc…ale zase trošku si říkám, že pokud tam nastoupí v tom březnu jen ona, možná ještě někdo nový, tak ta učitelka se jí bude asi moct věnovat víc, než ted těm dětm v září, když jich tam nastoupila velká hromada a taky snad už v té době nebudou ty děti tak moc plakat, tak třeba pokud to neuvidí u jiných, tak taky nebude…ale to je asi chabé uklidnění, když ji neuvidím a vůbec…no, tož, holky, ještě že máme amimino a můžem se takhle hezky navzájem povzbuzovat a uklidnovat, co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je normílní, dyť jsme byliys nima denně a najednou máme jít pryč ?
Taky jsem měla pocit, že je něco špatně a tak .. ale už nemám , jednak jsem skoro rok po skončení RD dělala na plný úvazek e-shop, takže jsem pracovala z domu-takže jsm pro malou do školky šla v pohodě brzy .
No a nedávno jsem nastouila do práce, kde mám volnou pracovní dobu, v pohodě odvedu A. na osmou do školky a ve tři v klídečku vyzvedávám ![]()
Zvykneš si, neboj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ha, diskuse přesně pro mě ![]()
Synovi sice budou tři až v červnu, ale stejně už nedokážu myslet na nic jiného ![]()
Do bývalé práce se asi nebudu moct vrátit, ranní, odpolední a víkendy a manžel s naprosto nepravidelnou pracovní dobu na různých místech republiky včetně víkendů. Žádná babička ani hlídání.
Spíš zkusím najít něco jiného, ale to půjde hodně špatně s mým oborem. Navíc bych potřebovala práci od osmi do dvou ![]()
Je mi jasný že to tady nevyřeším, ale vykecáním se člověku uleví ![]()
Ach jo, já toho chlapa budu muset ukecat na to druhý, i když tím problém samozřejmě jen oddálím a pak to bude ještě horší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Meredit píše:Ach jo, já toho chlapa budu muset ukecat na to druhý, i když tím problém samozřejmě jen oddálím a pak to bude ještě horší
Ukecej ho, já mám v plánu otěhotnět do konce roku, tak pokud se zadaří, tak at tu mám za 3-4 roky s kým zas kecat o tomtéž ![]()
A jinou práci mám pak v plánu taky hledat, proto ted dodělávám VŠ, at mám větší možnosti ![]()
A v jakém oboru teda děláš, že je to takový problém?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, neměj žádné výčitky, sama přece víš, že 3 roky doma s dítětem je luxus, který leckde závidí..
Věnovala jsi se dostatečně i když je ti to líto..
Sice budeš i na odpolední, ale pokud máte zvládnuté vyzvedávání holčiny, tak si nedělej výčitky..
uvidíš, že se brzy zvyknete na nový režim a ani ti nepříjde, že se vidíte méně..
Holt život není jen mateřská.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeanette, jsem chemik. šla jsem na tuhle školu s tím že na severu čech nebudu mít potíže s uplatněním a nakonec jsem skončila úplně jinde ![]()
Já bych šla klidně i někam prodávat, ale to je zase min. do pěti
Když jsem neměla po přestěhování práci tak jsem šla do fabriky k pásu na tři směny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám asi opačný problém. Mám dvě děti (skoro 5 a skoro 2roky) a těším se až mladší nastoupí do školky a já půjdu do práce. Budu si muset něco najít, ale něco takového abych dala dítě ráno do školky a odpoledne ho mohla vyzvednout. Tatínek jezdí z práce jen na víkendy, babičky mám daleko…
Závidím vám! ![]()
- Citovat
- Upravit