Paragraf na dítě v době nemoci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
paragraf
AHOJ CHTELA BYCH SE VÁS ZEPTAT V PŘÍPADE ŽE MI NEBUDOU MOCI HLÍDAT TCHÁNI V DOBĚ NEMOCI, JAK JE TO S PARAGRAFEM NA DÍTĚ,jak dlouho muže trvat, zda jej platí také zamestnavatel, zda jsou tam také ty první dny nehrazeny jako u neschopenky, zatím to tuk tuk není potřeba ale abych vědela na co se připravit a jak se moc popřípadezamestnavatel bude zlobit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, první 3 dny jsou neplacené a nárok máš celkem na 9 dní ošetřovné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kometa32 píše:
Ahojky, první 3 dny jsou neplacené a nárok máš celkem na 9 dní ošetřovné.
Dovolím si opravit - první 3 dny už placené jsou, změnilo se to teď v červenci. Jinak opravdu je nárok na 9 dní, samoživitelky dní 16 ![]()
- Citovat
- Upravit
já práve nastupuju už zítra zpet do práce, šef se me bude vyptávat i na to co když…tak abych byla v obraze a připravila si argumentaci…já myslím že pokud je jen viroza tech 9 dní plne stačí a počíta se kalendářní včetne víkendu??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Platí to sociálka, jinak délka paragrafu je neomezená, akorát těch 9 dní je placených, ale pokud bude potřeba tak můžeš být doma i déle, jen zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se nepletu (ns paragrafu jsem byla naposledy v únoru), tak se počítají kalendářní dny a proplácí to stejná instituce, jako neschopenky. Ale třeba budou mít holky jiné info ![]()
- Citovat
- Upravit
já sem našla že u neschopenek to práve proplácí do 15 dne zamestnavatel, tak si myslím že paragraf pro nej bude lepší když by to neplatil on
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Palina - tak to je fajn, že jsi mě opravila..
fakt je, že po prázdninách jsem ještě na OŠČR nebyla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kometa32 píše:
Palina - tak to je fajn, že jsi mě opravila..fakt je, že po prázdninách jsem ještě na OŠČR nebyla
Já to náhodou zaslechla…jinak bych byla taky mimo ![]()
- Citovat
- Upravit
Kdo mi vytaví lístek na paragraf?
Maminky, kdo mi vystaví lístek na paragraf? Synovi dnes teče z nosu a má zvýšenou teplotu, dneska mě na to upozorňovali ve školce. Zítra jdeme k doktorovi, vystaví mi jej dětský lékař?
Děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mahja píše:
Maminky, kdo mi vystaví lístek na paragraf? Synovi dnes teče z nosu a má zvýšenou teplotu, dneska mě na to upozorňovali ve školce. Zítra jdeme k doktorovi, vystaví mi jej dětský lékař?
Děkuji za odpověď.
Ano ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IlkaV píše:
a co znamená paragraf? tím je myšleno OČR?
Jojo, paragraf je vžitý název pro ošetřovné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit