Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny. Přítel se zamiloval po týdnu v nové práci do jiné
Jsme spolu pět let a máme devítiměsíční holčičku. Jemu je 28, mně 31 a jeho nové lásce 23. Ona mu v práci dala lísteček, ať jí zavolá, že bude ráda, a on odpověděl…Celou dobu jsem si myslela, že jsme spokojení. Minulou neděli jsem z něho vypáčila, že se zamiloval jinde. Prý ho naplňuje, rozumí si spolu. Vím, o koho jde a taky vím, že se mu moc líbí, je to jeho typ. Prý spolu nic neměli, prý to nechce nechat zajít dál. Ona ho chce moc a já vidím, že on ji taky. Teď přemýšlí, koho si má vybrat, jestli nás nebo ji, hrát na obě strany mu prý stejně nejde. V nás má jistotu, celkem spokojený život, ale ona ho tak přitahuje - prý uznává, že je to hlavně sexuálně. Včera jsme o tom diskutovali, říká, že se rozhodl pro nás a tak to bude, jenže já tuším, že stejně půjde za „svým srdcem“, říkal, že každý vztah je na začátku risk a člověk neví, jestli to vyjde. Situace ho trápí, ale mám pocit, že hlavně kvůli malé. Jsem bezradná a nevím, jak se mám zachovat. Přemlouvat ho nechci, vím, že to stejně nemá cenu, když jí má plnou hlavu a nejen ji. Prosím poraďte, i když vím, že to nejde ![]()
Nech ho jít,akorát by jsi se trápila.Já vim,že to je teď hrozně těžký,ale bude to lepší pro oba,bohužel se to stává moc často.Je mi to líto ![]()
Ahoj, máš pravdu, že poradit nelze. Nepíšeš, jak dlouho je zamilovaný. Jestli je to krátká doba, věřila bych, že chemie povolí a pán se vrátí zpátky na zem.
Pokud už to trvá dlouho, tak neporadím.
. Zřejmě ti bohužel nezbyde nic jiného, než počkat, jak se situace vyvine
.
Držím palce! ![]()
Je to krátce, asi týden si psali, dohromady se znají asi čtrnáct dní!!! Udivuje mě ta rychlost, za tak krátkou dobu přemýšlí, jestli pálit mosty… ![]()
když jsem mu řekla, aT jde tedy za ní, tak říká, že nechce, nemůže. Ale tuším, že by jsme se v tom plácali dlouho, jestli to neudělám já…
Teď je to fakt na Tobě jak se zachováš.Jestli Ti za to stojí být s ním i když víš,že má někoho jiného.Osobně bych ho jít nechala,ono mu to dřív nebo později dojde.Drž se
Díky za podporu, já sama nevím, co chci, tolik mi ublížil, že na to nemůžu ani myslet
Jenže, když mu řeknu, ať jde, tak mi řekne, že už by se nemohl vrátit ![]()
já ti holka nevím. Z toho, co jsi tu napsala ve dvou příspěvcích to na mě dělá spíš dojem, že ty jsi s ním ne pro velkou lásku. Když se něco takového provalí, holky tu píšou, že se jim svět zhroutil, že ho milují, že neví, jak bojovat a ty píšeš" Přemlouvat ho nechci, vím, že to stejně nemá cenu, když jí má plnou hlavu a nejen ji", „když jsem mu řekla, aT jde tedy za ní, tak říká, že nechce, nemůže. Ale tuším, že by jsme se v tom plácali dlouho, jestli to neudělám já…“ přijde mi, že by ses ho ráda zbavila…
Jinak tohle je přesně ten případ, který mě štve. Mladí jsou spolu, pořídí si dítě, jeden se zamiluje a ..... protože tu není manželství, je taaaaak snadné z toho všeho vystoupit a přestoupit na druhou kolej. Nikomu nepřijde, že by měl zodpovědnost taky za manželku a dítě. Prostě 3 molekuly jsou spolu, pak se jedna sebere a odejde…
Jak jsi to na něm poznala, že se zamiloval? Píšeš, že jsi to z něj páčila… Mně přijde jako blázen, když po týdnu vyrukuje s tím, že se někde zamiloval
Pochopím, že se stane, že se člověku někde někdo zalíbí, ale po týdnu uvažovat nad odchodem od rodiny? Vzal to teda hopem. Nemám co poradit, jen držím palce, aby to pro tebe dobře dopadlo. Jinak bych nedala nic za to, že je to jenom pobláznění, proto nechápu, že ti to řekl. Vsadila bych se, že za měsíc by na ni koukal už jinak a možná by ho to přešlo.. Nebo ne? Nevím, jak moc vážná je situace.
@laura.w zažila jsem to…jen jsme neměli děti (naštěstí..)…po půl roce jsem to ukončila já…taky řekl, že už se ale nevrátí…nevrátil.. a já krátce po rozchodu potkala svého muže snů a jsem už skoro dva roky tak štastná, jako jsem předchozích téměř 10let vztahu s ex nebyla ani den… a ex je teď se tou svou kolegyní a věř mi, že boží mlýny melou…
nelituju toho rozhodnutí. drž se!!!! ![]()
@ynax manželství není zárukou…je to pak spíš jen „drobná“ komplikce ![]()
Ja bych po nem urcite chtela penize, pokud by odesel, mel by te do dvou let veku ditete zivit a taky platit alimenty. Pokud se zamiloval, jeho vec, ale duveru tim totalne znicil a mel by za to platit, proc by ses mela trapit jen ty? Jak mu budes verit, ze na ni kasla? To by musel zmenit praci, vsechno…Proste jednou uz jsi matka a oba mate odpovednost za to, aby mala zila v dostatku a byla spokojena.
ahoj, na me to dela spis dojem toho ze uz se asi delsi dobu doma nejak necitil, jinak by tak rychle nad rozchodem neuvazoval
Kdyz se tak rychle zamiloval, tak si myslim, ze ho to zase hodne rychle pusti. Otazka je, jestli jsi ochotna cekat.
já bych ho nechala jít, vztah bez důvěry a lásky je na nic, holčička je ještě miminko, tu to nijak nezasáhne,
asi bych se soustředila na to, rozumně se domluvit na péči o dítě, rozdělení majetku a penězích
jsi mladá, život máš před sebou, dovedeš si představit vztah a rodinný život s chlapem, který se takhle lehce zamilovává?