Zamilovaná známá :/

6926
20.6.11 11:28

Zamilovaná známá :/

Zdravím všechny.
Minulý týden mě navšítila kamarádka (nebo spíš známá… něco mezi tím). Už delší čas jsme s manželem pozorovali, že se chová „jinak“. Nedovedli jsme si vysvětlit jak, ale jakoby se víc usmívala, chodila líp oblečená… Já to přisuzovala končící MD a nástupu do práce.
Bohužel, pravda je asi jinde… začala naznačovat cosi o zamilování. Dostala práci v jiném městě a ten „Někdo“ by měl být jejím kolegou. Uvažuje, jestli nabídku přijmout nebo ne. Je vidět, že se to v ní pere - chce i nechce zároveň. Má čas na rozmyšlenou (do září). Já vím, že zamilovanost ještě není nejhorší, na druhou stranu se bojím, že když se to neutne, časem neodolá (a myslím, že ona to ví taky).
Pro mě byla typicky rodinným typem - a kdyby se dělal seznam-tip na nevěrníky, bude někde hodně na konci.
Já vím, že tady s tím nikdo nic neudělá a spolu tady řešení nevypíšeme, moc bych jí ale chtěla pomoct a nevím jak (takové to být nablízku a vyčkávat… mi přijde málo :nevim: ).
Kdyby s ním už měla vztah, mohla bych mávnout rukou. Ale takhle, když balancuje nad propastí… Co říct, abych neublížila, ale řekla to dost jasně? (Ostatním pořád radím, sama sobě poradit neumím… :zed: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5200
20.6.11 11:47

ja bych do toho nevrtala,co je tobe,jako kamaradce po tom?tva kamaradka je dospela,vi co ma delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
20.6.11 11:51
steveka píše:
ja bych do toho nevrtala,co je tobe,jako kamaradce po tom?tva kamaradka je dospela,vi co ma delat.

Neví. Kdyby to věděla, šla by si za tím a nepotřebovala mi to svěřovat. Když naznačovala, tvářila se jako zmoklá slepice. Jeden den na mě vybouchne, pak se zas přehnaně omlouvá. V pohodě z toho rozhodně není a možná i čekala můj názor, jenže já radši neřekla nic, než blbost.
Takový ty rady „co je ti po tom“ prosím nepsat, je mi po tom hodně - když za mnou přijde a svěří se a nejspíš čeká názor nestraníka, nebudu dělat mrtvýho brouka.
Spíš by mě zajímalo, jestli tu je někdo, kdo měl zamilovanou kamarádku - přejde to brzy?? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
20.6.11 11:51

Ahoj,
no co na to říct? Nic, můžeš ji max varovat, před možnou chybou, pokud to chyba je a být tu pro ni. Je to její život, její rozhodnutí a ona si ponese následky.
A kdoví jaký vztah má teď, jestli je šťastná a spokojená nebo není. Třeba až pana kolegu pozná lépe, zjistí, že je to blb a přejde ji to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
20.6.11 11:52

Víš, že o tvou pomoc stojí :?:
Myslím,že je to jen a jen její věc,abys pak nebyla ta nejhorší Ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
20.6.11 11:59

No kamarádka takhle byla zamilovaná, i když čerstvě vdaná, do jednoho kamaráda. On vysílal taky smíšené signály a ona se v tom plácala. A docela dlouho. Já působila jako vrba, ale moc jsem se do rad typu nech ho být nebo jdi do toho nehrnulu. Nakonec bych byla já ta špatná. No, vše se vyřešilo emailem, kde se mu vyznala ze svých citů. On ji odmítnul a nějakou dobu se nevídali. A teď už je to zase jak má být. Trvalo to několik měsíců, tak 5+-.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
20.6.11 12:55

No můžeš jí k tomu říct svý, ale to je asi tak všechno..
Můžeš jí malovat čerty na zeď, bít na poplach, varovat a hrozit..
Můžeš se na hlavu stavět, ale nakonec udělá co bude chtít ona..
Takže dělej co můžeš ( slovně), ale nečekej zázrak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
20.6.11 13:38
Davdan píše:
Takový ty rady „co je ti po tom“ prosím nepsat, je mi po tom hodně - když za mnou přijde a svěří se a nejspíš čeká názor nestraníka, nebudu dělat mrtvýho brouka.
Davdan píše: …, moc bych jí ale chtěla pomoct a nevím jak (takové to být nablízku a vyčkávat… mi přijde málo :nevim: ).

Dělat mrtvýho brouka nemusíš, ale žít a rozhodovat a ni taky nemůžeš.

Lizbeth píše:
No můžeš jí k tomu říct svý, ale to je asi tak všechno..
Můžeš jí malovat čerty na zeď, bít na poplach, varovat a hrozit..
Můžeš se na hlavu stavět, ale nakonec udělá co bude chtít ona..
Takže dělej co můžeš ( slovně), ale nečekej zázrak..

Přesně tohle jsem chtěla napsat taky. Fakt nic jiného dělat nemůžeš.

A co se týká toho, jestli ji to přejde a kdy? To ti taky nikdo neřekne. My ji nikdo neznáme a tak netušíme, jestli je to pobláznění nebo něco silnějšího a jak se s tím popere. Co je pro to ochotná udělat nebo obětovat. I to máme každý jiné.

Já znala jednu, co ji to nepřešlo a s tím pánem prostě odešla od rodiny. Nechala chlapovi děti na krku a šla za láskou.

Ale taky mám kamarádku, co vystřízlivěla rychle a zamilování přešlo během 14-ti dnů. Nikdo se nic nedozvěděl (jen já byla zasvěcená) a rodina té kamarádky funguje dodneška. Děti už má na vysoké, manžela miluje asi ještě víc (páč si srovnala v kebuli, o co by přišla 8-) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
20.6.11 13:56
radúna píše:
Ale taky mám kamarádku, co vystřízlivěla rychle a zamilování přešlo během 14-ti dnů. Nikdo se nic nedozvěděl (jen já byla zasvěcená) a rodina té kamarádky funguje dodneška. Děti už má na vysoké, manžela miluje asi ještě víc (páč si srovnala v kebuli, o co by přišla 8-) ).

Věřím, že kdo pak vystřízlivý a zjistí, že se jen pobláznil, má nakonec ještě lepší vztah!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
20.6.11 14:15
Davdan píše:
radúna píše:
Ale taky mám kamarádku, co vystřízlivěla rychle a zamilování přešlo během 14-ti dnů. Nikdo se nic nedozvěděl (jen já byla zasvěcená) a rodina té kamarádky funguje dodneška. Děti už má na vysoké, manžela miluje asi ještě víc (páč si srovnala v kebuli, o co by přišla 8-) ).
Věřím, že kdo pak vystřízlivý a zjistí, že se jen pobláznil, má nakonec ještě lepší vztah!

Přála bych to i té tvé kámošce, Davdan. Ale ona na to nějak musí přijít sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
20.6.11 21:54
Davdan píše:
Zdravím všechny.
Minulý týden mě navšítila kamarádka (nebo spíš známá… něco mezi tím). Už delší čas jsme s manželem pozorovali, že se chová „jinak“. Nedovedli jsme si vysvětlit jak, ale jakoby se víc usmívala, chodila líp oblečená… Já to přisuzovala končící MD a nástupu do práce.
Bohužel, pravda je asi jinde… začala naznačovat cosi o zamilování. Dostala práci v jiném městě a ten „Někdo“ by měl být jejím kolegou. Uvažuje, jestli nabídku přijmout nebo ne. Je vidět, že se to v ní pere - chce i nechce zároveň. Má čas na rozmyšlenou (do září). Já vím, že zamilovanost ještě není nejhorší, na druhou stranu se bojím, že když se to neutne, časem neodolá (a myslím, že ona to ví taky).
Pro mě byla typicky rodinným typem - a kdyby se dělal seznam-tip na nevěrníky, bude někde hodně na konci.
Já vím, že tady s tím nikdo nic neudělá a spolu tady řešení nevypíšeme, moc bych jí ale chtěla pomoct a nevím jak (takové to být nablízku a vyčkávat… mi přijde málo :nevim: ).
Kdyby s ním už měla vztah, mohla bych mávnout rukou. Ale takhle, když balancuje nad propastí… Co říct, abych neublížila, ale řekla to dost jasně? (Ostatním pořád radím, sama sobě poradit neumím… :zed: ).

Trochu bych nesouhlasil s tím, že máš dělat mrtvýho brouka… Jasně pokud nechce radu, nebude tě poslouchat a stéjně si to udělá sama, ale pokud je otevřená všem návrhům, tak ji prostě řekni jak to cítíš, jaký z toho máš pocit, nastiň ji možné varianty, jak to asi bude… Prostě ji pověz co si o tom ze srdce myslíš a upřímně, pokud to nepobere, její věc, už více se k tomu nevracéj, pokud tě poslechne nebo bude chtít další rady, tak ji je déj…

Myslím, že pokud přijme tu jinou práci v jiném městě je to cesta k nevěře a rozpadu manželství… To ji klidně můžeš říct… Zeptéj se ji, jestli je teďka šťastná a jestli je ochotna rozbít rodinu… A jestli je připravená být manželovi nevěrná… Pokud ano, není co řešit, nech ji ať si jde za „štěstím/rozbít tlamičku“… :wink: :oops:

• Citovat
  • Upravit
Karolííí
21.6.11 21:59

Zkuste jí to vymluvit, může se to podařit. Já měla tu smůlu, že když se to stalo mě (taky nástup po MD do práce), tak mi to kamarádka doporučovala, že je to super a že to manželství vůbec nenaruší. Narušilo a velmi a ona sama se kvůli nevěře brzy rozvedla. Dodnes jí to trošku vyčítám, protože ona mě v tom strašně podporovala a vykreslovala mi to jen v těch růžových barvách, jak je to krásné a povznášející atd… Zapomněla mi říct o těch probrečených nocích a o těch problémech, které příjdou pak :-( A které jsem pak zažila na vlastní kůži a které mi pak samozřejmě taky přiznala.

• Citovat
  • Upravit
Sisule
21.6.11 23:13

Davdan podle mě můžeš jediné ..něco jako český hydrometeorologický ústav -vydat varování před ničivou bouří a je na kamarádce jestli zváží rizika a přesto se na tu „cestu“ vypraví. Je to hra s ohněm a je to vabank ..riskuje tím naprosto vše. Nicméně tím že jí řekneš názor uděláš maximum co můžeš … nic víc podle mě nejde -bohužel :nevim: . Každej je odpovědnej sám za sebe a svý činy.

• Citovat
  • Upravit
23.6.11 12:24

Ja v takych pripadoch kladiem otazky. Co si myslis ze sa stane? Ako asi zareaguje manzel? Kolega? Dieta? Co je najhorsia varianta? Si na nu pripravena?

No a povedala by som ze drzat ju pri zemi a malovat certa na stenu. Ak ju to zastavi, super, ak nezastavi, moze Ta to mrziet, ale aspon si nebudes nic vycitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí