Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
nejsem nikde přihlášená a neplatím si soc. Tudíž nemám nárok na mateřskou. Půjdu si ale vyřizovat rodič. příspěvek a tam po mě budou chtít zamítnutou mateřskou. Kam s ní jít na zamítnutí.? Díky
@Corie Je to na tobě, na UP nemají nárok nějaké zamítnutí žádat, je to pouze jejich výmysl, nikoliv zákonná podmínka.
@j.a.n.i1 no jo, ale mě tenkrát baba řekla, že bez toho zamítnutí mi nedá ani formuláře. Nejdřív jsem musela dotáhnout zamítnutí mateřské a pak mi dala formuláře na rodičák. ![]()
@mejdylko píše:
@j.a.n.i1 no jo, ale mě tenkrát baba řekla, že bez toho zamítnutí mi nedá ani formuláře. Nejdřív jsem musela dotáhnout zamítnutí mateřské a pak mi dala formuláře na rodičák.
no a s kama si ho dotáhla? ![]()
@Corie šla jsem na pracák kam spadám a tam je OSSZ. Poptej se tam, oni tě nasměrují. Měj sebou ten papír od gynekologa kvůli mateřský. Tam podepíšeš čestný prohlášení, že jsi nepracovala a asi do týdne ti to zamítnutí přijde poštou. ![]()
@mejdylko Fomuláře se dají stáhnout na netu a odevzat na podatelně, paní, co mě má „na starosti“ jsem u prvního rodičáku ani neviděla.
@j.a.n.i1 no vidíš to… já jsem byla ze všeho tak podělaná, že jsem radši udělala co mi řekli
tady třeba u nás je jen pidi kamrlík, kde seděj dvě „babči“ a ty to vyřizujou, kde je jaká podatelna jsem neměla ani páru ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@mejdylko Fomuláře se dají stáhnout na netu a odevzat na podatelně, paní, co mě má „na starosti“ jsem u prvního rodičáku ani neviděla.
Aha..to je dobrá informace..kde přesně na internetu? Jak docílit toho abych tam nemusela a co všechno vyplnit?
@Corie Tady https://formulare.mpsv.cz/…y/cs/welcome a já prostě vyplnila všechno, doložila přesně ty doklady, které požadovali a bylo.