Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jestli některá máte zkušenost s tím, že po aplikaci injekce se v místě vpichu objevují kapičky fraxiparinu. I po 40 minutách se mi kapičky stále tvoří.
@wajoletka no, mne dnes dokonce kus vystriknul z kuze ven. Kapicky mam taky, ale jen po aplikaci. Ja si to misto vpichu pak chvili zmacknu, nedelaj se mi pak takove boule. Picham do „madel lasky“ a mam je prekrasne, dvakrat takove ![]()
Jak jsem Fraxiparin píchala mamce, tak se jí taky objevovali kapičky látky po aplikaci, měla to tak cca po 15min.,ale jak se oblékla, tak se na to už pak nedívala, zda to občas káplo. Možná bych si pro jistotu zavolala DR.ale asi to nebude nic znamenat.
Mě se zatím naštěstí nějaké boule nedělaj, jen občas malinká modřinka kolem vpichu, ale je fakt, že jsme začátečník.
Za pár měsíců nebudu vědět kam bodnout. Mám to teda hlavně preventivně, že už jsem trombózu jednou měla po HA, ale trombofilní stavy naštěstí prokázány nebyly. Tak doufám, že kapičky nějak neuškodí no. Jsem ttiž při těle, tak mě zajímalo, jestli to náhodou nemůže být právě tím.
To chce držet déle kožní řasu při aplikaci a po aplikaci místo vpichu trochu rozmasírovat čtverečkem ![]()
@LindaPraha Jo do madel lásky se taky chystám za chvíli píchat, zatím to dávám kolem pupíku ve spodní části - ale dost mě to znervózňuje teda. Takže až mi to vystříkne tak se divit nebudu.
Mě se po vpichu udělá taková jakoby bublinka pod kůží, ale ta pak zmizí - tak asi ten debilní vzduch v tom.
@lucyhavirov Ono to bohužel jen lehčí není. Ale mimčo je zatím i tak zdravé a to je pro mě hlavní. I když jsme chtěla otěhotnět mnohem hubenější.
@belik No je fakt, že kožní řasu pouštím hned po vytáhnutí jehly. Ale říkali mi hlavně nemasírovat, že pak budou modřiny. Já vždycky nějakou chvilku držím přimáčklý čtvereček.
@wajoletka Tak hlavně že je vše jak má, to je důležité. Držím palce ![]()
Kapicky nevadi. Dele drzte kozni rasu, zkuste ji pustit az vytahnete jehlu, pokud to zvladnete jednou rukou. Dulezite je zabodnout celou jehlu, a ne pod uhlem 45 stupnu, ale kolmo. Tak mi to aspon vysvetlovali v nemocnici
Pichala jsem do bricha a v pozdejsim stadiu tehotenstvi do stehen.
@lucyhavirov Člověk bohužel nikdy neví jak to bude probíhat, ale určitě se budu pro to snažit udělat úplně vše abych ho pěkně donosila.
A děkuju určitě se mi to bude hodit. ![]()
A jo, ted ctu, ze rasu drzite
Tak pak jedine pevneji a dele primacknout ten ctverecek.
@Křováček No já nemám vůbec šanci udělat na noze kožní řasu, tak u mě pak asi ruka. Jj jehlu dávám celou a snažím se to i dělat kolmo. Chtěla jsme se zeptat neměla jsi někdy takový divný pocit v břiše po aplikaci? Nevím jestli to u mě není spíše psychické, ale přijde mi, že mám pak strašně divný pocit v břiše a někdy mě i trochu celkově pobolívá.
@wajoletka V brise jen v miste toho vpichu, takove tlaceni jakoby. Za chvili to ale zmizelo. Me spis pak bolely cela stehna, mela jsem je otekle a jako potetovane, sama modrina. Ono uz to ke konci fakt byl problem pichnout do neceho nebolaveho. Ale co bychom pro ty nase drobky neudelaly, ze
Do ramene se to muze pichat taky, ale chce to asistenci
Ja mela zase opacny problem, brisko napjate a tvrde, nikdo statecny, kdo by me bodl do ramene, tak musely prijit na radu stehna. Tam tu rasu moc neudelas, vezmes jakoby kus „masa“. Picha se do zevni strany nebo i primo dopredu, ale teda tam to pekelne boli.