Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojík tak jsem v sobotu zacla krvacet a v nedeli mi ultrazvuk oznamil zamlkle tehotenstvi..na revizi jsem nemusela,v pondeli ultrazvuk ukazal že se cistim krasne bez pomoci lekaru..ma z vas nektera zkusenost stejnou jako ja,bez revize a kdy zacit zkouset mimi..mejte se vsechny fajn..ahojik Raduli
Bez revize bohužel zkušenost nemám, po obou ZT jsem měla revizi
Ale pokud to všechno odezní přirozenou cestou, tak si myslím, že můžete začít prakticky hned. Asi bych třeba měsíc počkala, ale jinak nevidím důvod čekat, pokud vše je bez komplikací. Přeji hodně štěstí ![]()
Raduli, já byla po ZT taky na revizi, snažit jsme se mohli hned po MS
Co jsem četla, když se nemusí na kyretáž, je to lepší a taky bych řekla, že to můžete zkusit hned… Kdyžtak se poptej MUDr. Držím pěsti, ať se brzo zadaří a je vše OK ![]()
Ahoj Raduli, já mám po dvou ZT a ani jednou jsem nemusela na revizi…vždycky jsem se vyčistila sama a podle doktora to bylo i lepší. Snažit jsme se mohli hned po první MS, ale doporučoval nám pro jistotu 3 měsíce počkat…no, nějak se nám to nepovedlo a ten 3 měsíc jsem byla těhu…
holky vsem vam moc dekuju za podporu a rady..nebudeme spechat,proste na pohodicku..jednoho prcka uz mame a kdyz za par mesicu uvidim dalsi
pak budeme stastni..jak rikate napred se uzdravit.. ![]()
Raduli, je mi luto, ze ste prisli o miminko ![]()
ja mam za sebou 3 zamlknute tehotenstva bez revizie… snazit sme sa mohli hned. po prvom zamlknutom tehu sme otehotneli na stvrty mesiac, osuduzial to skoncilo opat rovnako… po druhom MA sme to skusili hned po mesiaci a mame dvojrocneho sintrika… po nom opat MA. je pri tom vsetkom skvele, ze si nemusela na kyret, je to prilis velky zasah do organizmu na to, aby bol robeny pausalne… drzim moc palce, aby to vase vytuzene babatko prislo v zdravi ked sa na to budete citit. vela stastia ![]()
ahojky…ještě dotázek..jak dlouho jsi se po ZT ,,čistila" a kdy jsi dostala menzes..???díkec ![]()
u mna to bolo asi 15 dni, z toho tych poslednych 7 len slabe spinenie… prvu ms som dostala teraz naposledy po 40 dnoch, druha uz prisla normalne po 30 dnoch…
ako sa citis?
ahojik jojo citim se už fajn..vím že příroda to zařídila tak jak to bylo správné,vlastně ve mě byl jen žloutkový váček tak to nebylo tak bolestivé jako před pár roky samovolný potrat v 8t..ani tenkrát nebyl nutný zásah doktorú,ale doma mi to stačilo…potom do pul roku jsem otěhotněla a narodil se nam klouček..už bude mít 2 roky..
jo a tu MS počítáš i stím čištěním se a nebo až pak za 40dní jsi ji dostala..??díkeček a přeju fajn den… ![]()
tych 40 dni pocitam odo dna ked som potratila…
mna moje posledne zamklnute tehu uplne rozhodilo, hlavne preto, ze nas chlapcek uz mal 11-12 tyzdnov a viem, ze bol nadherny… ale ideme dalej. o dva tyzdne idem k dokimu, uvidim ci sa dozviem nieco noveho… ovsem kedy opat naberiem odvahu netusim… tuzba je velka a strach asi este vacsi…
Ahoj holky. pokud k něčemu takovému dojde a člověk o tom neví, za jak dlouho myslíte, že by vyšel negativní těhotenskýt test?
Ahojky, potřebovala bych poradit. Minuly týden jsem byla u doktorky 6 tt, gestacni Vacek 8 mm. Dnes po týdnu 7+2 gestacni Vacek 22mm a plod 2mm bez srdeční akce. Příští týden mám jít na kontrolu s tím, když nebude akce, budu muset jít na potrat. Co si o tom myslíte, je to první těhotenství, tak jsem z toho strašně nešťastná.
@Barus519 naděje určitě je. Víte přesně, kdy jste měla ovulaci a nebo ty týdny počítáte z menstruace? Je možné, že jste ovulaci měla mnohem později. Za týden narostl gestační váček a objevil se i plod.
@Magda124 počítám ovulaci podle menstruace. Nejde to nějak zjistit?
@Barus519 píše:
Ahojky, potřebovala bych poradit. Minuly týden jsem byla u doktorky 6 tt, gestacni Vacek 8 mm. Dnes po týdnu 7+2 gestacni Vacek 22mm a plod 2mm bez srdeční akce. Příští týden mám jít na kontrolu s tím, když nebude akce, budu muset jít na potrat. Co si o tom myslíte, je to první těhotenství, tak jsem z toho strašně nešťastná.
Vypadá to dobře. Za týden už bude i srdíčko
já byla v 8+3 a nebylo tam skoro nic.. Zítra jdu znova a očekávám konec
ty to budeš mít určitě v pořádku ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.