Zamlklé těhotenství 2x

14.12.22 09:45

Zamlklé těhotenství 2x

Dobrý den,
jen se chci se s Vámi podělit o mé zkušenosti se zamlk. těhotenství… Muselo to ven!!! Je lepší vždy, když se o tom mluví… Já mlčela dlouho.. Jako bych se za to styděla, nebo co  ….Měla jsem letos 2× zaml. těhotenství, vždy 6-9 týden. První v březnu, poté v červenci a ještě k tomu na začátku srpna revizi po revizi, kterou mi v 7/2022 udělali špatně :( První zamlk. těhotenství jsem nesla hodně špatně :( věděla jsem, že se takové věci se dějí, že se něco může stát, ale nepočítala jsem s tím, že zrovna MĚ se něco takového stane. Přítel i já jsme sportovně založeni, žijeme zdravě… Byl to šok. A to jsem taky poprvé v mých 32letech byla-šla do nemocnice ( revize ). Oklepala jsem se, sice těžko, proplakala jsem dny a noci…...Vše šlo OK.. menstruace…poté další těhotenství, a stalo se to samé… zase v 7 týdnu zaml. těhotenství… Opět jsem se sesypala…Ale už méně, jelikož jsem věděla co bude následovat… I tak to byla pro mě VELKÁ rána, že nejsem schopná donosit… Po týdnu-dvou, jsem měla bolesti (po revizi), nacož mi moje gynek. zjistila, že mi udělali špatně revizi, takže opět nástup do nemocnice a revize po revizi… Doporučeno jít na hematogii, jelikož otec má nějaké krev. problémy… Vzali mi spoustu krve a i genetiku. Na tu (výsledky) jsem čekala měsíc…Nervozita, co ZJISTÍ… Menstruace po revizích byla opět OK… Kdy mi tedy po měsíci oznámili, že mám asi po matce-jednu z mutací- která způsobuje nedonošení… Překvapivě po matce, i když nemocný je otec. Ale mamce se to potvrdilo nyní také z kr. testů… Špatná srážlivost krve. Ale dá se to řešit ( injekčně do břicha - ředění krve). Že to není vada, ani nic špatného, ale je to ŘEŠITELNÉ a můžu s klidem, být těhotná…. Což mi doporučila i má gynekoložka i hematoložka… Nyní jsem zase otěhotněla. S otěhotněním nemám žádný problém. Jsem na úplném začátku, a bylo mi tedy doporučeno od mé doktorky-hematologie. Píchat si tedy denně injekce ZIBOR 2500, aby se PLOD udržel. Jinak se,,miminko,, nedá donosit. Injekce jsou do břicha. Já od dětství paniku s JEHEL, jakéhokoliv rázu, ať už u zubaře, či braní krve apod. Min. týden jsem si tedy byla na HEMATOL pro injekce, a sestřička mi hezky ukázala, jak aplikovat. Vytřepaná jsem informace pobrala, ale v klidu s tím, že mi to bude píchat přítel. Včera jsme se však dohodli, že nakonec to budu dělat já. TO poprvé, byly hrozný nervy. Stres.. No co Vám budu… Ale dala jsem to. Přece jen něco chci, tak to ZVLÁDNU! A jsem na SEBE HODNĚ PYŠNÁ!!! Nyní je to již týden a injekce zvládám.. Za cca týden jdu na kontrolu ( gynek.), zda se,,plod,, zvětšuje. Doufám, že jsem si to již vybrala – smůlu a smutné období /letos… A do,,třetice,, se to VŠE PODAŘÍ a bude to OK! Člověk musí doufat…a věřit!
Vaše zkušenosti…rady…příběhy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.12.22 10:08

@Marťásek1110 ano je to smutné, lale nejsi v tom sama, tohle zažívá skoro každá druhá. Já sama jsem taky nositelka leidenské mutace a kolem mě je to čím dál častější, nic méně na moje potraty to vliv nemělo. Také jsem si prošla revizí dokonce mi jí dělali na 3× :roll: to už jsem si říkala, že po tom rozšťourání snad ani nebudu schopná mít někdy děti. Dneska mám dvě krásný děti a injekce jsem si píchala až od 3 trimestru a pak v šestinedělí. Určitě to dobře dopadne, hlavně pozitivně myslet a nestresovat se.

• Citovat
  • Upravit
2226
14.12.22 10:21

Držím moc palce!!

podělím se se svým příběhem, bohužel zatím nemá šťastný konec. první ZT s revizí v květnu 2020, byla to rána, ale jak všichni říkali, stává se to strašně často, jen se o tom nemluví, ale nestává se často, že by se to znovu opakovalo. znovu jsem otěhotněla letos v březnu, ale bohužel to bylo chemické těhotenství ukončené spontánním potratem. pak jsem do další MS řešila špatně klesající HCG, které se na negativní hodnotu dostalo vlastně až s tou první MS po potratu. další MS už nepřišla, byla jsem znovu těhotná. opět ZT s revizí v červenci. potom jsem absolvovala kolečko vyšetření v Gennetu - genetika, hematologie, imunologie. v hematologii mi zjistili, že jsem nositel M2 haplotypu u genu ANXA5 (heterozygot) a v těhotenství si mám píchat Clexane na ředění krve. dala jsem si 3 měsíce oddych a znovu otěhotněla. po prvním pozitivním testu jsem kontaktovala svojí doktorku, aby mi mohla napsat ty inijekce na ředění krve. vzala mi krev kvůli HCG, aby si potvrdila těhotenství a od 22DPO jsem si píchala Clexane do břicha, také jsem zaváděla Utrogestan od 5DPO. první kontrola proběhla v 6+5 a dopadla dobře, poprvé jsem viděla a slyšela srdíčko a věřila, že tentokrát to už prostě musí dopadnout dobře. Bohužel tohle pondělí na druhé kontrole přišla ledová sprcha, miminko sice povyrostlo krásně, bohužel zanikla srdeční akce, takže opět ZT, zatím bez revize, dostala jsem potratovou pilulku a ještě v pondělí odkrvácela. Doufám, že odešlo vše a děloha je čistá a nebudu muset nakonec na revizi, kontrolu mám až za 2 týdny. Už takhle mám absolutně zkažené svátky, protože tato poslední ztráta mě zasáhla víc, než ty v minulosti, pořád vidím to tepající srdíčko a cítím strašné prázdno
v Gennetu nemáme dořešený nějaký výsledky (asi imunologie), kde mám po celou dobu lehounce zvýšené CRP a pak nějak lehounce mimo hodnotu nějakého T_Reg, zítra mám konzultaci kvůli tomu, tak uvidím, co mi řeknou, ale dle jejich slov to těhotenství nemělo ohrožovat. Jinak už není moc co dělat, kde hledat. Ano je mi 40+, kvalita vajíček už může být horší, ale já nevěřím, že by 4× po sobě bylo špatné vajíčko. Nehledě na všechny moje stejně staré kamarádky, otěhotněly a tohle nezažily jedinkrát. Zatím se nevzdávám, ale jsem zoufalá. Čas běží a já nevím kolikrát ještě zvládnu takovou ztrátu. znám příběhy z diskuzí, kde si tím holky prošly víckrát než já a nakonec se podařilo… takže musím jen věřit, že se jednou zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.22 10:26

Já právě tu Leidenská mutaci nemám, mám ten druhý tip a to Mutace genu pro srážlivý faktor II (F II protrombin).
Ale i tak děkuji za Váši zkušenost..příběh :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
14.12.22 10:29

Ja jsem si prošla 3× zamlklým těhotenstvím po IVF.
Nedostala jsem se pres 12tt. Šílený. A teď mi doma běhá dvouletá cacorka po 10letech snahy, přišla naprosto nečekaně a přirozeně ;).
Takže držím palce..🍀 😘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.22 10:30
@bejuna29 píše:
Držím moc palce!!podělím se se svým příběhem, bohužel zatím nemá šťastný konec. první ZT s revizí v květnu 2020, byla to rána, ale jak všichni říkali, stává se to strašně často, jen se o tom nemluví, ale nestává se často, že by se to znovu opakovalo. znovu jsem otěhotněla letos v březnu, ale bohužel to bylo chemické těhotenství ukončené spontánním potratem. pak jsem do další MS řešila špatně klesající HCG, které se na negativní hodnotu dostalo vlastně až s tou první MS po potratu. další MS už nepřišla, byla jsem znovu těhotná. opět ZT s revizí v červenci. potom jsem absolvovala kolečko vyšetření v Gennetu - genetika, hematologie, imunologie. v hematologii mi zjistili, že jsem nositel M2 haplotypu u genu ANXA5 (heterozygot) a v těhotenství si mám píchat Clexane na ředění krve. dala jsem si 3 měsíce oddych a znovu otěhotněla. po prvním pozitivním testu jsem kontaktovala svojí doktorku, aby mi mohla napsat ty inijekce na ředění krve. vzala mi krev kvůli HCG, aby si potvrdila těhotenství a od 22DPO jsem si píchala Clexane do břicha, také jsem zaváděla Utrogestan od 5DPO. první kontrola proběhla v 6+5 a dopadla dobře, poprvé jsem viděla a slyšela srdíčko a věřila, že tentokrát to už prostě musí dopadnout dobře. Bohužel tohle pondělí na druhé kontrole přišla ledová sprcha, miminko sice povyrostlo krásně, bohužel zanikla srdeční akce, takže opět ZT, zatím bez revize, dostala jsem potratovou pilulku a ještě v pondělí odkrvácela. Doufám, že odešlo vše a děloha je čistá a nebudu muset nakonec na revizi, kontrolu mám až za 2 týdny. Už takhle mám absolutně zkažené svátky, protože tato poslední ztráta mě zasáhla víc, než ty v minulosti, pořád vidím to tepající srdíčko a cítím strašné prázdno
v Gennetu nemáme dořešený nějaký výsledky (asi imunologie), kde mám po celou dobu lehounce zvýšené CRP a pak nějak lehounce mimo hodnotu nějakého T_Reg, zítra mám konzultaci kvůli tomu, tak uvidím, co mi řeknou, ale dle jejich slov to těhotenství nemělo ohrožovat. Jinak už není moc co dělat, kde hledat. Ano je mi 40+, kvalita vajíček už může být horší, ale já nevěřím, že by 4× po sobě bylo špatné vajíčko. Nehledě na všechny moje stejně staré kamarádky, otěhotněly a tohle nezažily jedinkrát. Zatím se nevzdávám, ale jsem zoufalá. Čas běží a já nevím kolikrát ještě zvládnu takovou ztrátu. znám příběhy z diskuzí, kde si tím holky prošly víckrát než já a nakonec se podařilo… takže musím jen věřit, že se jednou zadaří.

Nebudu lhát, mám též strach a obavy :( V PO jdu na gynekologii, zda se plod zvětšil…A nebo je to ztracené.. Obavy a strach mám. Ale nechci si to připustit :(
Je mi to líto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4575
14.12.22 13:02

Studovala jsem zdravku a braní krve a píchání injekcí mi problém nedělalo. Stejně tak někdo mě - ale nesměla jsem se koukat.
Vždycky jsem si říkala, že sama sobě bych nikdy nebyla schopná píchnout injekci až do doby, kdy jsem si 3 měsíce v těhotenství musela píchat Clexane…
Každý den to bylo pro mě děsný a musela jsem se na to chvilku předtím odhodlávat.

Myslím, že když víme, že to děláme nejen pro sebe, tak jsme víc houževnaté. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
15.12.22 12:02

Byla jsem dneska na konzultaci v Gennetu, kde od září řeší 2 hodnoty v imunologii, které se jim nezdají. vlilo mi to novou krev do žil. byla jsem zoufalá, že stojíme na místě a nikdo neví, proč se mi pořád dějí ta ZT a potraty.
dle dnešní konzultaci mám kromě té jedné hematologické záležitosti (anxa5 heterozygot), kdy si musím v těhotenství píchat clexane, tak nakonec větší problém v imunologii. mám MBL deficit, chybí mi jakýsi protein, mám to geneticky od narození. A tento MBL deficit je spojován s problémy v těhotenství - IUGR, potraty, preeklampsie, předčasné porody a chorioamnitidy atd atd. nedá se to vyléčit, ale dá se to podpůrně terapeuticky řešit. takže až budu zase těhotnět, musím ještě předem začít chodit na injekce imunoglobulinu a pak v těhotenství pokračovat (asi celé, to nevím), plus ten clexane a utrogestan. v těhotenství pak musím být více hlídána.
je to vlastně pozitivní zpráva, i když negativní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
17.12.22 23:45

@Marťásek1110 ahoj, ja prodelala za posledni 2 roky 5× zt. Nikde nikdo nezjistil pricinu. Oba s manzelem jsme podstoupli vsechny mozne vysetreni. Doma mame jiz 2 deti…takze fakt bez vysvetleni. Pokazde jsem musela mit revizi.. na posledni 2 tehotenstvi mi take dali injekce Clexane, z preventivnich duvodu. Nyni jsem tehotna po 6. Za posledni 2 roky a opet mam Clexane. Jsem tesne za polovinou a zatim vse ok. Tak budu doufat, ze to konecne dopadne…
Tobe zjistili pricinu, to je mnohem psychicky snazsi. Vis, ze tu pricinu ted potlacujes, takze verim a preju, at se ti to ted uz podari :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
27.10.23 20:32

Ahoj holky, jdu si k vám pro radu…V březnu tohohle roku jsem prodělala Zamlklý potrat v 8tt, musela jsem podstoupit revizi, pak jsem otěhotněla znovu a teď v srpnu znovu zjištěny zamlklý potrat v 8tt a zase jsem musela jít na revizi.
U prvního potratu nedělali nějaké hlubší vyšetření, ale u druhého mi byla zjištěna parciální mola🙈
Podstoupila jsem různé vyšetření a všechno je v pořádku, přítel je objednaný na spermio, tak uvidíme…co by jste dělaly vy, nebo nesetkala jste se tady nějaká z vás s něčím podobným?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
27.10.23 21:01

@Petta707 a jaký vyšetření jsi podstoupila? ZT může být náhoda a mola vlastně taky, jen se ti to sešlo takhle blbě po sobě… genetiku máte? spermio uvidíš…počkala bych na výsledky a podle toho zkoušela dál…
já mám za sebou 1× biochemické a 4× ZT…nakonec mi zjistili mbl deficit, immunologický problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
27.10.23 21:11

@bejuna29 to mě mrzí, ale hlavně že se na něco přišlo🙈já mám za sebou vyšetřeni na chromofilni poruchy(vůbec nevím jestli se tomu takhle říká, ale snad budeš vědět),na hematologii je taky vše vpořádku a teď mě má na starosti nemocnice v Praze a tam mi dělají nějaké vyšetření, vůbec nevím jaké ale 🙈 jediné co mi řekli, tak bylo to že je vše v pořádku, ale na další kontrole bych se právě chtěla zkusit zeptat na tu imunologii.
To že by to mohla být náhoda mi tvrdí doktoři taky, ale radši bych dřív než se pokusíme znovu měla za sebou víc vyšetření než mám teď 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
27.10.23 21:17

@bejuna29 ještě jsem zapomněla dodat…moje doktorka mě straší s umělým oplodněním, ale v Praze mi to vyvrátili a řekli mi, že tohle by brali jako poslední možnost.
Jsme mladý takže máme na vše ještě dost času, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.23 21:25

@bejuna29 jake jsou tve zmeny od posledni zpravy:13/2022?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
28.10.23 10:36

@Marťásek1110 hele v prosinci jsem si s tím ZT prošla celkem peklem, místo revize jsem měla tenkrát pilulku a v dobu, kdy jsem psala ty příspěvky, jsem naivně myslela, že už mám po potratu. Velké chyba tenkrát! Potrat se spustil přímo na Štědrý den a skončila jsem na pohotovosti. Pak jsem čekala 2 MS a začali jsme znovu. Letos se zadarilo až po cca půl roce. Ač jsem měla veškerou léčebnou podporu ze strany imunologie těhotenství opět zamlklo. Tentokrát jsem došla až do 9tt. Jsem 3 týdny po revizi :-/. Ale nevzdávám se, ještě ne. Dám tomu zase 2 MS a mezitím udělám vše pro to, abych jakkoliv „harmonizovala“ tělo…takže na to půjdu i přes bio a ezo… začala jsem akupunkturu a půjdu na regresivni terapii. Co ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí