Zamlklý potrat a podpora odkrvácení

Anonymní
23.9.20 10:42

Zamlkly potrat a podpora odkrvaceni

Ahoj holky,
Dnes jsem byla na vyšetření protože jsem se v noci probudila bolesti v podbřišku.. Radši jsem zašla na gyndu a tam mě řekli smutnou zprávu ze se plod bohužel přestal vyvíjet a přestalo bit srdce… :( :( :( :( :( už mám po dvou spontánní potratech kdy se srdíčko vůbec neobjevilo… :,( :,( doktorka se mě ptala zdali chci na revizi nebo to nechám až se samo telo vyčistí… Zvolila jsem přirozený průběh.. Prosím poraďte jak jestli můžu nějak ten potrat urychlit… Někde jsem četla že stačí červené víno nebo kontryhel… Máte stym některá z vás zkusenost??? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.9.20 11:04

Ja osobně, kdyz uz je to potretí, bych sla na revizi a plod nechala geneticky vyšetřit, pokud tedy neznáš příčinu. Já potratila 4×. Zjistili mi v na imunologii antifosfolipidovy syndrom a ted si v tehotenstvi picham Clexane.

• Citovat
  • Upravit
6594
23.9.20 11:13

Já při ZT zkoušela svařák, horké vany, kontryhel a nakonec i běh a stejně jsem po dvou týdnech musela na revizi. Nic prostě nepomohlo. Uvidíš, třeba na Tebe něco zabere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.20 12:15

Já jsem byla na revizi hned po tom prvním potratu… A ten druhý potrat nebyl až tak velký… V 6tt jsem měla pouze malý gestacni váček…takze to bylo jako opožděna menstruace… Po druhém potratu jsem řekla že už to není možné a začala jsem chodit po vyšetření zda v tom není nějaký problém byla jsem na hematologii, na gynde mě braly krev a stery na všechny možné infekční onemocnění vše dopadlo v pořádku nakonec jsme se objednali na genetiku… Podle konzultace s doktorem jsme oba přítel i já v pořádku že se máme snažit dal… Vzal nám ještě krev a výsledky přišly až za 6 týdnu a shodou okolností jsem byla už těhotná…kdyz nám přišli ty výsledky tak jsem se rozbrecela… Mě vyšli testy v pořádku ale přítel má prehozeny chromozony a část spermií co oplodni vajíčko ale časem v děloze stejně zanikne…nikdo nám neřekl na kolik procent je úspěšnost přirozeného otěhotnění… A bohužel i toto těhotenství se nezdarilo… Je to jako zlý sen tak moc bych si přála mimčo ale po každém tom nezdaru mě to totalne odrovna… :( :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.20 12:48

Tak to ma balancovanou translokaci. otehotnet evidentne muzes, ale plody mohou byt spatne. se spermiema nevim
muzete zkusit ivf s genetikou embryii, kdy vyberou jen ty dobra. nebo zkouset dal, ve vetsine pripadu si s tim priroda poradi sama. to jsou ty SP, ZT. zalezi, co je pro vas lepsi. konzultace v ivf centru je zdarma, muzete se objednat a pak uvidite co dal
a mozna by nebylo spatne jit na tu revizi a udelat genetiku plodu, at vite, jestli to souvisi s tou manzelovou vadou.
no a cekani na samovolny potrat muze trvat i nekolik tydnu

• Citovat
  • Upravit
2771
23.9.20 12:49

Přečti si tady, sama jsem čekala několik týdnů a i tak jsem musela na revizi, přeji, ať je to rychlé ;)
 https://www.emimino.cz/…trat-150106/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.9.20 15:22

Ahoj, já po své poslední zkušenosti spontánního potratu bych šla raději na revizi rovnou. Stejně jsem se jí nevyhnula, protože se neodplavilo všechno a oni chtěli mít jistotu, že děloha bude vyčištěná. Takže revize mě čekala stejně a tu noc, co jsem potratila bych už znovu zažít nechtěla. Neskutečná bolest a celá noc strávená na záchodě s kontrakcemi a litry krve. Jsem ráda, že už je to jenom vzpomínka a být v tom znovu, tak se raději objednám a vyhnu se tomu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
23.9.20 15:38

Jak někdo zmínil výše, při revizi by se asi dalo požádat o genetické vyšetření embrya, protože 3 potraty po sobě už nejsou úplně běžné. Na druhou stranu opakované revize nejsou pro dělohu nic dobrého a samy o sobě můžou do budoucna způsobit dost problémů ve snaze počít, takže v tomto těžko radit. Osobně jsem jeden zamlklý potrat řešila revizí, druhý jsem čekala, až se tělo samo vyčistí. Byla jsem teda už cca 9tt, takže to tedy nebyl nic moc zážitek :( ale na dotaz, co pomáhá, mě rozhodně pomohl odvar ze sporýše. Je to děsivě hnusný, ale u mě to zafungovalo. To bylo na spuštění toho „procesu“, pak na dočištění je dobrý ten kontryhel. Zakladatelko počítej ale, že i přes tvoje rozhodnutí se může stát, že se nakonec vše nevyčistí a ty stejně budeš muset na revizi. držím palce a hlavně přeju ti další těhotenství už do šťastného konce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.20 16:29

Vím do čeho jdu první potrat jsem zažila v 9tt a bolelo to jako čert a potom jsem začala krvácet, tenkrát si myslím že bych se sama vyčistila ale doktorka mě hnala ještě na kyretaz byla jsem v jiné nemocnici… Tet jsou to skonzultovala s více doktory a víceméně se mnou souhlasí.. Holt Co doktor to jiný názor… :? Ale z revize mám větší strach přece jen se děloha čistí ostrou kyretou a četla jsem že u jedné paní dokonce i poškodili delohu a musela znovu na operaci.. Plus se tam mohou vytvořit srusty… Zda se mě že nechat to na přírodě bude za mě určitě lepší a pokud to nevyjde tak holt na tu kyretaz půjdu… Děkuji všem za podporu snad se toho vysněného miminka už konečně taky dočkám… Ikdyz mě doktorka na rovinu řekla že to bude těžké zkrz tu přítelovu vadu… :(

• Citovat
  • Upravit
13
23.9.20 17:22

Ahoj, moc mě mrzí, co se Ti stalo. My jsme si tím prošli před více než 1,5 rokem. Protože hodně věřím bylinkám a pohybuju se v této oblasti více než 10 let, nemocnici jsem taky odmítla. Vyčistila jsem se díky díky Vivi Aloe. Následující těhu jsem strávila pouze na bylinkách a teď koukám do postýlky, kde spinká malá. Všechno dopadlo ok. Určitě to tak bude i Tvém případě!!! Přeji hodně síly. Bolí to, ale přebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.20 18:13

Ja vydrzela cekat jen 3 dny a pak uz jsem zarizovala revizi, ale zalezi na kazdem. a uz mas neco za sebou, tak vis.
k te vade je to dost individualni. my ji mame v rodine uz generace a je nas kupa. ale treba mama mela 5 deti a asi 5 potratu, segry nic, netere nic, ja jo.
a geneticka vam rekla, jake je riziko? nam treba napsala 6%, ale na narozeni nemocneho ditete, se zbytkem, ze si poradi priroda a vicemene by to melo byt 50/50

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.20 08:19

Až takhle nám to nespecifikované, nám jen řekli že u přítele je část spermií zdravá, další část je si e taky zdravá ale to dítě bude též prenasecem tě genetické vady až bude chtít mít svoje děti, a část spermií je špatná a žádný procentuální hodnocení nám neposkytli… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.20 08:21

Pardon že pisu chyby ale automatické opravování v telefonu je svina…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty