Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tady v Praze se to dělá ambulantně.Kam máte jít?Hospitalizace mi přijde divná,je to zbytečné.Polili jí nějakou znecitlivující vodičkou,plakala,ale myslím že spíš pro to,že sme jí drželi,než že by to bolelo.
No taky mi prijde zbytecne abychom tam byli 3dny,ale jsme z okresu Vyškov takze jedeme do Vyškova.Ale kdyz jsem tam pred tremi tydny s dcerou lezela tak jsem si nemohla na nic stezovat.Tak moc dekuji at uz to taky mame za sebou.Jedem 28.6.Mejte se moc hezky.LIBA.
Pate - jak už jsem psala u nás je super že se malé reflux nepotvrdil.
No a stou mikční, taky to vlastně jakokdyby budu absolvovat poprvé, protože v těch Martínkových 3 měsících ,kdy mu to dělali poprvé tak u nás v Ostravské nemocnici to dělali v celkové narkoze. No a teď v úterý si to už dělá olomouc sám a tam to bude jak u Vás. Už teď je mi Martínka strašně líto ![]()
Moc doufám ve zlepšení stupně refluxu, už jsme pro to udělali opravdu dost tak snad to neskončí tou pitomou operací ..tak držet palce ![]()
No ja tedy nevim ale slysela jsem ze kluci se vzdy u toho uspavaji.Takze trvejte na celkove narkoze a jinak nemocnici i lekare si mate pravo vybrat.Tak at Vam vse dobre dopadne.
Libuše ani kluci už se neuspávají.před námi byli dva a oba to zvládli dobře jako Terka.trvalo to u nich asi půl hodiny
myslím,že celková narkoza je mnohem větší zákrok než mikce
Mate pravdu.Celkova narkoza je vzdy velka zatez pro organismus.Ja pisi jen co jsem slysela.Mam dceru a holkam se to pry bezne dela bez narkozy.Tak to budem muset zvladnout.At dobre dopadnete a mate to uz za sebou.
Dobry den.Tak to vysetreni refluxu mame za sebou a reflux nemame ale mame bilkovinu v moci.Tak uvidime co bude dal.V kvetnu jsme meli ten zanet ledvin.Jinak jsme to zvladli dobre az jsem se divila.Neni to nic hrozneho jen s mensimi detmi je problem aby vydrzeli chvili lezet.Dcerka uz ma skoro 5let takze to chapala ze musi byt v klidu.Preji vsem maminkam hodne stesti aby dopadli dobre.
Ahoj přečetla jsem si že jste po operaci nás ta samá čeká také 10.10.2010 nastupujem můžeš mi prosím říci jak to probíhalo? jak dlouho operace trvala a jak dál malé budou za měsíc 2 roky. a jestli po té operaci bude mít klid. Mě řekli že operovat budou asi 4h a pak bude na pooperačním sama asi 2-3 dny nesmí se hýbat. Můžeš mi napsat jak to u vás probíhalo. Nas budou operovat v Praze na bulovce.
Děkuju Světla
Ahoj,taky jsme byli na mikci,minulý rok a pak ještě na vyšetření nějakou radioaktivní látkou,tam ležel taky znova půl hodiny pod Rtg.byli jsme v nem 3 dny.Nyní,malýmu budou 2roky,chtějí dělat ještě vyšetření tlaku moči.Nevíte někdo jak to probíhá? ![]()
Ahoj holky, ovírám opět tuto diskuzi.
Malá má nyní zánět ledvin, v úterý nás čeká vyšetření Mikce či jak se to píše.
Můžete mi některá napsat jak to probíhá? Má smysl toto vyšetření dělat, když je dítě na ATB a zánět ledvin stále probíhá?
Dále by mě zajímalo jak to bylo u vás s pitím a močením.
Nás v pátek pustili z nemocnice, tam už mi malá pila mlíko a čaj po lžičkách, jen že jen co jsme dojeli domů, tak nechce už ani mlíko a čaj jen po lžičkách a to ještě protestuje. Dokonce mi i ten čaj občas zvrací, co se týče jídla, tak to nejí skoro vůbe.
katy malé je mi líto ))-: k tvému dotazu, tak bohužel nevím. Nevím jestli má jinak ledviny v pořádku a je to jenom z prochladnutí? nebo má vrozený reflux? pokud je tam reflux, tak ten tam bude ať bere ATB nebo nebere a tudíž se jí vzlínáním moč do ledviny bude dostávat stále. my měli zánět v deseti měsících, ale malá mi jedla i pila normálně, tedy až když se jí ulevilo, takže pokud tvá dcera nechce jíst ani pít, tak pak zvážit hosp. v nemocnici a výživu nitrožilně, teď při zánětu by se ledviny měli dostatečně proplachovat.
Aty no nás v pátek z nemocnice pustili, tam prostě to mléko pila relativně v pohodě a čaj po lžičkách taky brala. Při propuštění měla CRP 28, při přijetí měla CRP 140, tak že jí hezky klesá, tak snad zánět ustupuje.
Dnes ráno zatím vypadá jakš takš dobře, od půlnoci má v sobě 400ml čaje, jen se mi zdá že dost málo čůrá, ach jo.
Uvidí jak to bude po obědě, když tak raději pojedeme zpět do nemocnice, jen je teď problém s místy, všechny nemocnice v okolí jsou napraskané k prasknutí a samotnou jí tam fakt nenechám.
Dobry den.To jsem moc rada ze ten reflux nemate.a jeste prosim pri tom zavadeni cevky pouzili u Vas nejaky sprei na znecitliveni?Pry neco takoveho existuje.A lezely jste v nemocnici nebo vam to delali ambulantne?My mame byt kvuli tomuto vysetreni v nemocnici 2-3dny.Tak nam to rekli kdyz nas po zanetu ledvin propousteli z nemocnice.Dekuji za odpoved.LIBA.