Zánět ledvin

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51750
20.2.11 09:36

Aty no a z čeho ten zánět ledvin má, to nevím. Zda má reflux taky nevím, to se dozvíme v úterý na tom mikčním vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
20.2.11 09:39

mája byla na operaci v 15 ti měsících, pití byl a je stále problém, chtěli po nás aby vypila litr denně, což ona nedávala, max. to bylo těch 400 ml i s polévkou, i přesto nás propustili, dětská usoudila, že váhově je to ještě v hranici. měla tenkrát kolem deseti kg. Tak si spíš podle tabulek najdi, kolik musí vypít na svou váhu, třeba to bude stačit. Samozřejmě čím víc pije, tím líp. A zánět dostala jak? prochladnutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
20.2.11 09:45

aha, takže až tam se dozvíte diagnozu. No já nevím na čem jsme byli ((-: ale když měla pár týdnů, tak jsme byli pod rentgenem, dali jí vypít nějakou kontrastní tekutinu a pak sledovali jak postupuje, trvalo to asi půl hodiny. Musela být úplně v klidu. Naše malá má zdvojený ledvinový systém a oba močovody z té jedné ledviny měla rozšířené, jednu hooodně a ještě vývody měla v moč. měchýři hodně nízko, takže reflux jak hrom. Hodnoty si nepamatuju, máme to někde založené. Takže hned jak jsme dostali první zánět, tak za pár měsíců šla na operaci, kdy jí upravili ty vývody. Musím říct, že ledvina je zvětšená, ale téměř plně funkční. Tak snad u vás nebude žádný těžký reflux, nefrolog říkal, že většina refluxů, se upraví sama, pokud je to jenom ten reflux.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
20.2.11 09:57

Aty a jak ti prosímtě malá čůrala? Já teda bych do Eli měla dostat 1200ml tekutin, včera jsme do ní dostali tak 900ml a mám pocit, že teda hodně málo čůrá. No snad to bude dobrý, do nemocnice dnes fakt nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
20.2.11 10:48

čůrala mě málo, protože málo pije, máme s tím problémy dodnes, nefrolog vždycky akorát kroutí očima a hrozí ((-: ale teď už na další kontrolu jdeme až za dva roky ((-: prostě to vše máme moooc dobrý ((-: jinak mája mi teď čůrá jenom třikrát denně a to jí musím na wc nutit, jestli to má spojený s tou bolestí? ona má pořád nějaké problémy, pipku čistím jedině čistou vodou, ničím jiným, jinak jí hned svědí,pálí, bolí, je přecitlivělá, jestli je malá na plenách a má 6× počůráno, tak je to ok, dle doktorky pooperační. a do tekutin zahrň i polévku, takže pokud by polévky jedla, dávej k snídani, obědu večeři, vývary, nebo řidší jakékoliv. já to doháněla polévkama, takže téměř vůbec nepila tekutiny normálně. jedině snad, hodně oslazené čaje a pije mi stoprocentní jablečné džusy, ředím. Takže tenkrát po tom zánětu v deseti měsících, jedině tak sladké pití, což nám jako ledvinařům bylo schváleno, cokoliv, hlavně ať je totekutý ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
20.2.11 10:49

dostaneš 900 ml, to je ok. to je fakt super. Takže to neřeš, takové množství je super ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
20.2.11 10:54
Aty píše:
dostaneš 900 ml, to je ok. to je fakt super. Takže to neřeš, takové množství je super ((-:

No jo, ale od rána nečůrala a to už má od rána vypito 400ml čaje, fakt nevím zda je to v pořádku. To při těch vysokých horečkách pila méně a čůrala teda více. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
20.2.11 11:04

zkus jí dát do sprchy, jestli se nespustí, může jí to bolet a tak schválně zadržuje, pokud se ani ve sprše při teplé vodě nevyčůrá, určitě bych volala do nemocnice, je jedenáct hodin. ani ráno neměla počůranou plenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
20.2.11 21:20

Ahoj Katy.

Já na jaře zakládala tuhle diskusi,malá měla 8 měsíců,když sme byli v nemocnici se zánětem ledvin.

Z čeho to je ti nikdo neřekne,ale většinou je to z bakterií ze stolice,z prostydnutí to u malých dětí prý nebývá.

Překvapuje mě,že už vás z nemocnice propustili,když má ještě malá zvýšené CRP.
My byli v nem týden kde Terka dostávala ATB do žíly,poté jsme doma brali ještě 14 dní zvíšenou dávku a potom ještě měsíc udržovací.

Až když se dobraly všechny ATB,šli sme na mikční vyšetření,reflux se naštěstí nepotvrdil.

Mikční se bát nemusíš,není to bolestivé,jen to hrozně vypadá.
Dítě vycévkujou a napustí ho přez cévku kontrastní látkou,potom na rentgenu pozorují,zda se tekutina nevrací zpět do ledvin.
Cévku vyndají a ještě se čeká,až se dítě vyčůrá.
Celé to trvá asi půl hodinky.
Ale připrav se na pláč,asi ne tak od bolesti,jako pro to,že se dítě nemůže hýbat,ale já mohla být u Terky a sama sem si jí držela,je teda fakt,že byla menší,než tvoje malá.

Držím palce,at se vám reflux nepotvrdí,ale kdyby to byl,tak už by měla malá asi problémy dřív.

Tak hodně síly,zvládněte to :hug:

Kdyby tě ještě něco zajmalo,ozvi se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
20.2.11 21:28

Ještě to pití,je to ted pro ní frakt strašně důležitý.
Snaž se jí prolejvat vším,co bude ochotná pít.
Když nechce čaj,zkus klidně i něco mín zdravýho,štávu,jupíka.Zuby musej stranou,hlavně aby pila.

Já od tý doby mám z toho, že by nepila, takovou fobii,že má do ted flašku s dudlíkem :oops: z tý mi vypije tak litr a půl,když sem zkoušela pítka,tak sotva dvě deci,tak se vždycky pokorně vrátím k dudlu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
14.3.11 12:51

Ahojky,tak naše Lucinka má také potvrzený reflux.Zánět ledvin měla v půl roce (před vánocemi 2009).Pak jí v únoru 2010 dělali mikční a přišli na to,že máme reflux 1.stupně na pravé ledvině.Neustále jsme nosili moč,zákaz koupání a neustále nález v moči a antibitika.Poté se přišlo na to,že má srostlou celou prcinu,tak jsem byli v září 2010 na rozrušení pod narkózou v Motole.V listopadu kontrola v Motole a malá opět i přes veškeré mazání srostlé.Ty dva měsíce po operaci v moči žádný nález.Pan doktor nám v Praze řekl,že je to dáno geneticky,že to pořád takhle srůstá.V prosinci kontrola na nefrologii a vše v pořádku,i moč.V lednu 2011 konrolní moč a opět nález a antibiotika.Naše mudr. povídala,že tím,jak mám menší dírku,tak že tam vždy nějaká moč zůstane a z otho ty bakterie v moči.Od kontroly v Praze se snažím po každém přebalení vatovou tyčinkou srůst masírovat.
Od pátku opět teploty,takže k doktorce a moč a opět nález v moči,takže antibiotika a za týden kontrola.Jinak máme stále zákaz koupání v bazénu.Je problém ji naučit na nočník,protože jen ji posadím,začne křičet bolí a utíká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.4.11 13:20

Zánět ledvin a plavání

Ahoj. Desetiměsíční dcera prodělala zánět ledvin. Týden jsme byly v nemocnici, ve čtvrtek nás pustili a malá dobírá antibiotika. Ultrazvuk ledvin i mikční vyšetření je bez nálezu. Den před začátkem teplot jsme byly na první lekci plavání. Malé se to moc líbilo a já se teď musím rozhodnout zda plavání úplně ukončit nebo začít znovu v červenci. V rodině nikdo problém s ledvinama nemá, voda v bazénu je slaná, voda má teplotu 30 - 33 °C a teplota vzduchu se pohybuje od 28 do 30 °C. Názory lékařů na pokračování v plavání jsou rozdílné. Pokračovaly byste v plavání nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
24.4.11 14:52

ahoj,
Nase nyni petileta mela reflux 3.-4.stupne,do roka pet zanetu lediv,udrzovaci lecbu atb tri roky.......Do te doby koupani veskere NULA,pouze sprcha,bazen neznala…

U vas nevim,co poradit-asi bych to riskla,jestli mas pocit,ze je pro ni/vas/ vestsim prinosem nez pripadne komplikace.Ale po dalsim zanetu uz bych asi plaavani striktne utnula :nevim:

Drzim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.9.11 11:13

Maminky, prosím o pomoc… Dcerka dostala zánět ledvin… měla vysoké horečky až 40°C… týden jsme byly v nemocnci… malá dostávala atb nitrožilně. Teploty klesly (jen na večer byly zvýšené) a po týdnu nás pustili domů. DOmů nám dali atb v sirupu, a druhý den, co jsme doma má opět teploty co se šplhají ke 39°C… večer jsem volala do nemocnice a pan Dr. mi řekl, že mám být v klidu, at teploty srážím čípek-sirup… jsem z toho zoufalá… Nepřijde mi to normální :((( Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihl.FARSKA
18.9.11 12:49
mischel89 píše:
Maminky, prosím o pomoc… Dcerka dostala zánět ledvin… měla vysoké horečky až 40°C… týden jsme byly v nemocnci… malá dostávala atb nitrožilně. Teploty klesly (jen na večer byly zvýšené) a po týdnu nás pustili domů. DOmů nám dali atb v sirupu, a druhý den, co jsme doma má opět teploty co se šplhají ke 39°C… večer jsem volala do nemocnice a pan Dr. mi řekl, že mám být v klidu, at teploty srážím čípek-sirup… jsem z toho zoufalá… Nepřijde mi to normální :((( Děkuji

To rozhodne normalni neni.To je mi moc moc lito-nejpozdeji rano bych to resila u Vaseho dr/opet odber CRP,donest pripadne moc atd atd/.Ta ATB by to sice mela vyresit,ale v infuzi ch jsou silnejsi ,pripadne namichane a treba to nestaci… :-? :-? :-?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA