Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám takový dotaz
V pondělí mi začal zánět močových cest, od úterý beru antibiotika na 7 dní a dnes (ve středu) už bolesti skoro nemám - pouze už jen velmi malá bolest při domočování. V pátek mám jít ale na ples. Když mě to ještě bude byť jen trochu bolet tak samozřejmě nepujdu, ale co když už nenudu mít žádné bolesti? Samozřejmě alkohol pít na atb nebudu, ale když budu v klidu, netancovat, myslíte že je možné abych tam šla? Na cestu tam bych si vzala džíny, pak si je v šatně na plese sundám, tak bude vadit když tam pár hodinek pobudu v šatech s holýma nohama? Ještě mě napadlo něco dát ještě pod šaty - nějaký bodíčko aby mi na ten močák a ledviny nefouklo. Co myslíte? Máte s tím zkušenosti?
V pohodě. klidně bych i tancovala. však tam určitě bude teplo.
@veronika185 zánět močového měchýře nevzniká prochladem, je to mýtus, takže se neboj, zánět močáku je způsobem zanesením střevní bakterie do pochvy a močáku, mimochodem radím zálečit i pochvu, jinak se ti to bude opakovat… je důležité mít perfektní hygienu (mytí po velké), mluvím z vlastntí zkušenosti.
Není to zas až takový mýtus, že jde zánět močáku od chladu. Já na něho trpím bohužel i 3× do měsíce nárazově a to když si nedám pozor a jen mě lehce ofoukne.
Určitě bych se nebála tam jít, ale snaž se co nejvíc držet v teple a hodně pít nejlépe čistou vodu.
Asi bych etiketu s holymi nohami poslala nekam a dala si puncochy, pripadne teple obuti a teplejsi saty nebo neco pod ty co mas. Opravdu muze mocak bolet i z chladu, nebo se vse rozsirit na ledviny. Ta bolest za to nestoji, to radsi strevni chripku…
Nešla bych, nestálo by mi to za to. Tělo je oslabený infekcí a antibiotikama. Byla bych v klidu doma.
Klidne bych sla ale oblikla bych se. Vem si lodicky ve kterych muzes mit puncochy a pod saty bych si dala treba takovy ty stahovaci “kratasy” jsou az na zada. Bude ti pekne teplo. Tancit klidne muzes, v tom problem nevidim. Uzij si to, ja bych sla hned
![]()