Zánět močových cest - psychika

Anna872
1.7.25 23:16

Zanet mocovych cest - psychika

Ahoj holky,
uz od detstvi trpim na zanety mocovych cest, bohuzel na tohle trpeli moji rodice, sestra a ja to mam taky.
Vic nez ty zanety me trapi moje psychika, ktera je tim strasne poznamenana, ten kolotoc atb, bolestí atd… mam pocit, ze uz nikdy nemuzu byt zdrava… casto na to myslím, je to moje kazdodenni zalezitost, ktera zacina prvni ranni navstevou na zachode… uz jsem z toho zoufalá.
Tesne pred svatbou se to rozjelo ve velkem a do ted se toho nemuzu zbavit, atb vzdy zaberou jen na chvili, pak to zase prijde. Vzdy ucitim takové pichnuti, ta bolest se jakoby rozleze do podbrisku a ja vim ze je to tady, od te chvile chodim na zachod co 5 minut. Desi me vlastne jakykoliv hezky zazitek, co me ma cekat, protoze se bojim, ze to zase prijde…desim se dlouhych cest, dovolenych, prace… proste uz vseho.
Zatim jsem nepodstoupila treba takovou cystoskopii i kdyz vim, ze se tomu stejne asi nevyhnu. Z te mam nejvetsi strach. Ze me to bude bolet, ze se to tim treba i zhorsi, ze se stejne na nic neprijde… moje sestra podstoupila snad vsechno, co existuje… a stejne po case se ji to zase vratilo… nechci trpet zbytecne.. chci najit neco, co mi pomuze se toho zbavit uz natrvalo.. premyslim o homeopatii, nebo o navsteve dr. Klubala v Praze, o kterem jsem slysela same pozitiva, jak hodne lidem pomohl, ale taky spousta negativnich zkušenosti, je to dost draha zalezitost a nechci uz investovat do neceho, co mi treba nepomuze…
Poradte, podelte se o sve zkusenosti minimalne jak se z toho nezblaznit a zacit zase zit… casto premyslim, ze snad zacnu brat antidepresiva, aby mi to aspon bylo jedno a trochu pomohlo se z toho nezblaznit… :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1724
2.7.25 01:04

Bereš každý den Blokurimu? Pomáhá ti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
2.7.25 05:46

Zkus si najít nějaké vhodné bylinky od bylináře. Kamarádka na to od dětství taky trpěla, měla to několikrát ročně, už ji pak sni nezabíraly antibiotika. Přešla na bylinky protože je to to jediné co ji pomohlo. Zkus začít hledat jinou cestu a třeba když uvidíš světlo na konci tunelu tak se tvá psychika zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
2.7.25 08:18

Nevím samozřejmě, jestli už jsi to nezkusila, ale mě na tohle pomohla lichořeřišnice. Takový malý zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
3.7.25 21:31

Tchán na to trpel taky, ATB nepomáhali ale pomohli mu kortikoidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9127
10.7.25 11:48
@Anna872 píše: Více

Ahoj, taky trpím na záněty močáku, teď ho mám letos počtvrté. Mám ještě jiné urologické problémy. Spíš než Klubala bych navštívila urologa, pokud ještě nechodíš. Cystoskopie se neboj, byla jsem na ni asi 4-krát a mně to tedy vůbec nevadilo, někde dávají i preventivně ATB třeba před a po výkonu, snad se lze domluvit.

Já třeba můžu cestovat max 1,5 hodiny i když zánět nemám, protože se mi chce i bez něj pořád. Třeba doma jdu před odchodem ven 3-krát a za 10 minut už letím na metru na nejbližší wc. Ono je to i bludný kruh, zhoršuje to psychiku a ta pak zas vyvolává ten stres z cestování, dovolených…

Jinak je spousty léků (včetně nějakých AD), která mohou snížit nutkání, ale jsou určena na hyperaktivní močový měchýř, nepomůžou na zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2223
10.7.25 17:01

Záleží který patogen ty záněty dělá a jestli je správně léčen. Velmi často jsou to vaginální potíže, které se neléčí a stále se to pak stěhuje do měchýře. Typicky streptokok. Z chronických zánětů jsou pak hyperaktivní měchýře. Taky je to často ureaplazma nebo chlamydie. Doktor plácne ATB od pasu, ono se to trochu poléčí, partner se neléčí vůbec a za chvíli to má partnerka zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna872
10.7.25 20:55

@Okta Musím říct, že jsem se posledni dny hodně zaměřila na tu gynekologickou stranku, kterou jsem uplne prehlizela a nehledala souvislosti.. nekdy je dost obtizne rozpoznat kde me to vlastne pálí a bolí. Ale rekla jsem si, ze to souvislost mit muze, a zacala se lecit timto smerem - po par hodinach obrovska uleva od tech neprijemnych pocitu, nerikam, ze je to ted 100%, urcite není.. ale mam pocit ze jsem nasla zdroj problemu a uz to je pro me to co jsem si tak strasne dlouho přála… vim ze tahle oblast dokaze byt dlouho bolavá a ze je potreba byt trpeliva.. ale to ze jsem hned citila ulevu mi ukazalo, ze jsem dost mozna zacilila na ten spravny problem…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.25 22:06

Psala jsem ti zprávu

• Citovat
  • Upravit
20.7.25 22:26

Jaké bylinky jsou dobré celkově na urologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová