Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj já jsem ve stresu celodenně v napětí strachu nejistotě únavy psychologa nemám žádného popřemýšlim jestli taky nějakého nevyhledam ![]()
Máš teda naloženo.
Objednej se i k psychiatrovi. Možná je to na medikaci. Ta by tě mohla zklidnit a přetnul by se ten soustavný stres.
@Anonymní píše: Více
Chtělo by to zvážit medikaci od psychiatra pokud to nebude mít zlepšující tendenci.
Psychika dokáže dělat hrozné tělesné příznaky, sám mám velkou zkušenost.
To vím děkuji já už mam dost s psychicky na dně doma me rodiče využívají potápí dolů a novy přítel to samé neco slibi a pak nedojede akorát jsem zklamaná smutná ted se blíží další termín schůzku 4 července v pátek mam z toho strach jak to dopadne ![]()
Vím, ze to zní děsivě ale někdy je opravdu psychiatr ta správná volba. Je to prostě lékař jako každý jiný.
S rozjetymi fyzickými symptomy se těžko pracuje. Pak už se to nedá ovladat vůli.
@dudinka31 píše: Více
To si pises sama se sebou? Dle upravy textu predpokladam, ze ano. ![]()
Naprosto přesně znám. Pomalu se z toho vyhrabávám. Těžké období mám už 7 let: Řešení: pracuju na zlepšení spánku, hledám čas pro sebe, končíme (s obrovskou ztrátou) podnikání. Kupujeme pejska. Řeším pečovatelky, stacionář, zvažujeme žádost o omezení osob.prav táty.
Mozna utečeme a částečně se přestěhujeme. Občas mam silné výkyvy nálady, úzkosti, záchvatového přejídání, paniku… antidepresiva uz nechci, t nejhoršího mě dostaly a ted je to na me. Intenzivně chodím na terapii. Kdyz chodím pravidelně, dost to pomáhá.
Tak určitě bych lékaře vyhledala i dřív, třeba aspoň obvoďáka, kde se můžeš zmínit o tom, že ti není moc psychicky dobře a on ti poradí. Každopádně teď je super, že máš termín u psychologa, ale podle mě by byl lepší přímo psychiatr, který by ti dal nějaké léky. Ať je brzy líp! ![]()
@Fee-bee píše: Více
Myslím si to taky. Zakladatelky příspěvek je anonymní, pod ním hned odpověď od dudinka31 a dále stejná autorka, která má termín 4.7. Takže to asi odpovídá, prostě tam nedala znovu anonymní režim - mohla chtít více zviditelnit diskuzi, ale je to takové divné no.
Třeba se pleteme.
![]()
Na tohle zjištění tady někdo dával návod.
Zkopíruj oba texty AI. Ten hned pozná, jestli jde o jednoho autora.
myslíš, že Dudinka31 založila diskusi? to určitě ne, zakladatelka píše srozumitelně a spisovně, dudinčiny příspěvky jsou nespisovné, bez interpunkce, píše takhle i do jiných diskusí a ano, potřebovala by psychiatra, nebo je taková od přírody a nic jí nepomůže
Moc děkuju za reakce a taky uklidnění, že nejsem sama a není to jen v mé hlavě. Občas si připadám jak blázen. Když se o tom někomu zmíním, tak nad tím mávnou rukou, že to zase přejde a že mám doma zdravou dceru, tak mám být šťastná a neřešit. No, kéž by to bylo tak jednoduché.
Antidepresivům bych se ráda vyhla. Celkově se od prášků držím dál, pokud mi není opravdu na umření. Ale chápu, že ne vždy je to možné a jsem tomu otevřená.
A abych ukončila dohady, zda si @dudinka31 sama se sebou. Nejsem ona, jen jsem nechtěla citlivé info, jako je porod syna, zmiňovat pod svojí přezdívkou. 🙏🏼
@Anonymní píše: Více
Místo psychologa bych se být tebou objednala nejprve k psychiatrovi. Potřebuješ s dítětem fungovat. Nasadí medikaci, dáš se do kupy a můžeš si najít psychologa, s kterým to pak dál pořešíš, abys byla v pohodě. S psychologem je to obvykle na delší dobu a když už se i třeseš a máš takové potíže, tak to ze dne na den psychoterapií nevyřešíš.
Ahoj, řeším už nějakou dobu únavu, pocit bušení srdce a teď posledních pár dnů i celodenní třes. Hořčík beru, ale nepřijde mi, že by nějak pomáhal. Mám zasebou vyšetření štítné žlázy, EKG holter vše v pořádku kromě zablokované krční páteře nejspíš ze stresu. Měla jsem toho za poslední tři roky hodně. V březnu 2022 jsem v 8. měsíci rodila mrtvého syna (chytla jsem covid), za půl roku jsem otěhotněla, takže celé těhotenství nervy jestli se zase něco nestane. Teď jsou malé skoro dva roky a nedostatek spánku, stres a nejspíš i trauma z porodu malého, na mě nějak dolehlo a mám miliardu fyzických příznaků a už i úzkosti, jestli to není nějaké horší onemocnění. K psychologovi jsem objednaná. Zažili jste někdo něco podobného? Případně, co vám na to pomohlo?
Moc děkuji za vaše zkušenosti.