Zánět močových cest-REFLUX

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.5.09 12:37

Ahoj holky,

ralelo - tak já nesolím Míšovi (a tím pádem nikomu) do teď. Sice dr mi v Nefrolce říkala, že klidně trošku přisolit můžu (že bych i měla, protože to tělo potřebuje -jód), ale já raději kvůli těm ledvinám nesolím. Bojím se, že se mu to ještě zhorší.

Jinak v červnu bude Míša absolvovat opět MCUG a MAG3 s furosemidem. Ale tentokrát tady u nás v Přerově. Když jsem totiž byla s Míšou na pravidelné kontrole v Nefroporadně, tak jsem jí říkala, že když jezdíme každý prosinec ke Šmakalovi, tak vždycky říká a píše, že za rok vhodné opětovné vyšetření po té operaci (protože od ní ještě neměl znovu ta vyšetření, přestože nám říkal, že půl roku po operaci se uvidí, zda mu to pomohlo, nebo né a nic nedělal přitom ještě a to už je 1 rok a 8 měsíců od operace).
Tak se naše Nefroložka dívala do těch papírů a taky se divila, že tam také každý rok píše jiné vyšetření (jednou MCUG a pak zase MAG3…) a vlastně ještě nic neudělal. Tak říkala, že jak přijdeme 16.6. na nefrologickou kontrolu, tak nám hned hodí termín a buď to bude ještě ten týden (že by tam s ním manžel v tu středu zůstal do pátku by měl hotový ta vyšetření), nebo hned další týden. Protože se na to prý nečeká nijak dlouho.
Tak jsem teda zvědavá.

Každopádně pokud by mu dr dala opět antibiotika, vůbec bych asi nebyla proti, bo když byl po vysazení těch antibiotik (7 měsíců po operaci) na utz, tak se mu to zhoršilo a dr co dělá utz (není to ta nefroložka), tak se divila, že nemá ani udržovací dávku na noc. No zrovna tam byl i jiný lékař (naše dr byla dlouho nemocná) a tak ho to vůbec asi nijak nezajímalo :evil:
takže nás nechal bez nich.

No naštěstí žádnou infekci nedostal (a vlastně ještě nikdy), což je pro něj veliké plus :D

Tak doufám, že ta hypofunkce mu neklesne pod 30%.
I když Šmakal říkal, že to bude klesat pořád, ale teď už záleží, jak rychle.
Pokud mu operace nepomohla (jako že si myslím dle těch utz, že ne), tak by se ta funkce ledviny snižovala rychleji, než kdyby mu to pomohlo a ten reflux neměl aspoň na té levé straně.

Jinak kdo by si na nás nepamatoval (dlouho jsem tu nepsala), tak myslím na začátku, nebo v té druhé diskuzi, co byla myslím špatně vložená jsem toho napsala o nás hoooodně.
Míša reflux 5.st na levé ledvině + funkce ledviny jen na 37%.
Na pravé straně má reflux 3.stupně.
Operovaný byl zatím s tou horší (levou) stranou.
A to zatím jen u toho moč. měchýře.
Kde se dělala reimplantace močového ureteru.

Pravá strana se sleduje dál a pokud by se nezlepšovala (zůstala stejná) nebo se začala zhoršovat, tak by se udělala i tam operace.
Levá operovaná strana se také samozřejmě sleduje, ale tam už se buď očekává zlepšení (po té operaci) nebo že to zůstalo stejné (tím pádem ta operace nepomohla a bude muset na další, která by byla přímo u ledviny nahoře).

Tak se mějte krásně a papaaa Martina a spol :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.09 12:38

Jo tak jsem se dívala, že jsem to psala tady v té diskuzi na první straně - petrasek80 ví :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
24.5.09 15:10

ahoj martinko-jasnačka že vím!tak to je mi líto,nám dr říkal že od roku máme mít tohle vyšetření a že kdyby náhodou mi nedolša pozvánka at mu zavolám,že tam maj toho moc a že se někdy zapomenou,naštěstí došla a nemusela sem volat,není to váš případ třeba??snad se vám to aspon krapet zpraví,nám taky ta ledvina funguje stejně jak před operací,ale prý když je nejhorší stupen refluxu tak že je to normální a hlavně že se to prý nehorší!budu držet pěstičky at nemusíte jít s tou druhou!taky se divím že nemáte udržující antibiotika!aspon na tu druhou ledvinu!tak se drž a sem ráda žes napsala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.09 09:47

Jojo, přesně tak se divila i ta dr na utz, že to nemá aspoň na tu noc, když má tu druhou 3. stupeň a navíc tu hypofunkci.
No uvidíme, co bude za ten měsíc.
Uteče to jako voda a konečně budeme o něco málo chytřejší.
Už aby to bylo.
Nám právě Šmakal neříkal vůbec nic o pozvánce.....prostě jen řekl a napsal, že se to provede a nic.
Teď tam navíc byl s Míšou v prosinci manžel (malá zrovna dostala horečky a já kojila, tak jsem musela zůstat doma), takže ten byl z toho taky asi krapet nervní (chlapy a doktoři :roll: ), takže se na to asi ani nezeptal proč nebyl Míša na tom vyšetření......takže tak.
Naše dr u nás v Přerově na Nefrologii říkala taky, že tam toho teď mají hodně. Hlavně tedy v tom prosinci jak tam byli. To byl manžel objednaný na 10:20hodin a na řadu přišli až po 13. hodině :evil:

No ale že se ani neměl čas podívat do těch papírů pořádně, protože jinak by to zjistil, že s emu od operace nic nedělalo - jen ty běžné utz, což je stejně prý jen hrubá vyšetřovací metoda.
Nejlepší je prý jen to MCUG a MAG3.
A to měl jen před operací.
Tak teď mu to udělaj tady konečně a budem vědět.

No teď jsem to omlela zase dokola :oops: :D

Vy vlastně taky máte ten 5.stupeň toho refluxu že?

Mě vždycky dr říkají, že když byl na té operaci, tak že by už na té levé straně žádný reflux být už neměl. Tak jsem zvědavá, ale jak jsem psala, tak dr podle utz to tam vidí pořád a jeden utz dokonce ukazoval i zhoršení, co neměl ani před tou operací tolik špatný (to bylo po tom vysazení ATB). Ale prý z jednoho utz nemám dělat závěry. Jenže ono taky záleží prý jak je napitý a jak má plný močový měchýř.
Takže tenkrát byl krásně naplněný (když to měl horší) a pak co jsme byli, tak zákon schválnosti měl močový měchýř poloprázdný (vyčůral se než jsme přišli na řadu). Takže proto se to pak zdálo i lepší.

No uvidíme.
Musím končit.
Tak se všichni držte a ať jsou ti naši bobci co nejzdravější.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
25.5.09 09:54

ahojky
ty se marti taky měj pěkně a pak dej všdět jak ste na tom!my tam jedem v sobotu tak se pak taky ozvu! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.09 09:57

Tak to je blbý že tam jedete v sobotu (na víkend), vždyť tam budete zbytečně ne? Přeci vyšetření dělaj až o všedních dnech.
No mi tam kolikrát taky byli třeba zbytečně 2 dny navíc :evil: což mě štvalo.
Teď se to navíc ještě platí, tak to je taky blbý.A ty jsi přesně odkud? Možná jsi mi to už psala, ale já na to jaksi zapomněla. :oops:

My jsme z Přerova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
25.5.09 10:03

Marti my z Valašského meziříčí a my tam jedem soukromě,dr. Šmakala sei nás pozval mimo pracovní dobu ještě ten den jedem dom a on rozhodne co dál,nejdem tam ležet to sme tam byli ted
na ležení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.09 10:05

Aha, tak to jo. :wink:

Tak ať dobře dopadnete a dej vědět.

Já i když sem třeba dlouho nechodím (nepíšu), tak stejně čtu. Takže si to přečtu. :wink:

Tak paaa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.09 20:23

Tak jsem si dneska všimla, že má Míša nateklé nožičky, tak jsem hnedv olala mudře do Nefrolky a řekla, abychom přišli zítra s močí, že udělá sedimentaci. A že buď to může být jen tloušťka nebo opravdu nateklé. A že podle té sedimentace by to poznali. Jestli by tam měl bílkovinu, tak je to oteklé. A to by prý znamenalo zánět.

Ale on to má jako já v těhu. Ten nárt a prsty. A to neměl ani dneska botičky (seděl na kočáře).
Teda měřila jsem ho a teplotu odpoledne neměl. Tak nevím. Na zánět bych to neviděla.

Řeším to raději hned, než odjedeme do ěch Jeseníků, než to pak někde řešit tam.

Tak pak kdyžtak napíšu jak jsme dopadli.

Snad jen plaším.
Ale moje bábi mi umřela 3 dny po tom, co jsme se vrátili z té Míšovo operace a to na selhání ledvin. Taky byla prý celá oteklá...... tak se bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
26.5.09 21:40

Ahoj Marti,proboha nestraš!!!!!!!tak jak ste dopadli????????????snad ej maléj ok!!!!!!!napiš,až teprve ted sem tady vešla a čtu to!drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
31.5.09 20:55

ahoj holky
tak sme doma z Olomouce,tak sme dopadli v normě,sem mooc za to ráda,dr nás ted operovat nebude!!!!!zatím budem jen pod dohledem a pokud se nic nezhorší tak půjdem na kontrolu za půl roku v prosinci a tam se rozhodne zda se to zlepšilo či ne a zda operovat či ne!
tak douféjme že se to spraví!!!!!jinak máme mu snížit příjem tekutin(což sme už udělali) dávat ho na nočník aj v noci(nebot to nám nečůrá)aby nanejvýš vyčůral jen 150ml)on vyčůrá po ránu 400ml,má to ještě od večera než usne:()takže tak,pokud ted bude půl roku bez tuhé stolice-zácpě(ted na to trpěl,le už víme sčeho to měl, a bude čůrat tak jak má tak sme bez operce,v opačném případě operace!
jinak kdyby měl zánět či při zhoršení(jak nás bude naše nefroložka hlídat)tak okamžitě kněmu!
tak sem ráda že aspon takhle a snad se to spraví,že nejsou žádné prášky kterýma by mu pomohl že je na všechny ty látky co obsahují alergický! :cry: tak uvidíme!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
5.6.09 08:31

halo kde ste?????????????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
23.6.09 19:41

Marti tak co??????co vám bylo?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
25.8.09 09:24

Halooo kde ste holky??????????jak se máte s dětičkama????????my nic moc,musíme zase zpisovat příjem a výdej nebot čůrá po ránu strašně moc!!!!! :cry: sem stoho už neštěstná,vyzkoušeli sme vše a nic nezabírá,v noci nepije!až ráno a to vždy vyčůrá 500ml muže jen 130ml:(snad dobře dopadnem v po se musí volat do olomuce co dál :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.10 21:59

Ahoj holky,

tak jsem tu přes půl roku zase nebyla :oops: :oops: :oops: a moc se omlouvám.

Ty nožičky to nic naštěstí nebylo. Prý je to kvůli tomu, že je prostě oplácanější :lol: :lol: :lol:

Pak jsme byli na dovolené hned začátkem toho června v Jeseníkách a pak jsme zase pořád jezdili na kole (každý den, celý den). Pak zase předvánoční shon...... takže času moc nebylo.

Na tom vyšetření toho refluxu jsme nakonec nebyli v červenci, ale až v září, a dopadlo to jak nejlíp mohlo :pankac: :pankac: představte si, že Míša je bez refluxu - úplně 8-o 8-o :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

Dr nás moc chválila, jak jsme to pěkně zvládli a vše se spravilo bez další operace.

A na vyšetření té funkčnosti ledvin jsme také byli až v tom září a dopadlo to stejně jako před operací, takže super, že se to nezhoršilo :dance: :dance: :dance: :dance:

V prosinci jsme byli u Šmakala, tak nám řekl, že to ani nečekal, že se Míša tak zlepší. Že prý s tím ani nepočítal. Že na tom byl tak špatně už když se narodil a že teď v necelých 3 letech je vlastně úplně bez refluxu jen díky jedné operaci té nejhorší strany a tím , že se zoperovala, tak se prý ulevilo té pravé, co byla jen 3. stupeň a tak se postupem času a růstem úplně uzdravila. takže nyní - REFLUX JIŽ NEMÁME !!!!!!! :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
A na výsledek ohledně té funkčnosti nám také řekl, že ani toto nečekal. Že po 2,5 letech je výsledek stejný, jako před onou operací - tedy když v té době měl oboustranný pasivní i aktivní reflux a ještě v takovém rozsahu, že většině pacientů se v takovém případě ta funkčnost zhorší a v našem případě zůstala stejná (5/2007-37% a 9/2009- také 37%) Což je prý ten nejlepší výsledek, který si zaslouží oslavit :-D :pankac: :pankac: :pankac:

A na závěr jsme se dohodli, že pokud nebudeme mít nějaké problémy (zhoršení, nejasnosti, zánět, počůrávání......), tak že ani už k němu chodit nemusíme - že to zvládne naše dr na naší Nefrologii. Takže tak jsme mi dopadli - VÝBORNĚ !!!!

Tímto přeji všem, aby byli tak šťastní a dopadli tak jako mi (že výsledky budou nad očekávání dobré, lepší a nejlepší) a také snad i
tímto dodávám sílu a odvahu v tomto nelehkém boji s těmito zdravotními problémy - doktoři jsou opravdu špičky a příroda a čas také udělají své.

Buďte zdravý a mějte se rádi. :-D

Ahoj Martina a spol :wink:

P.S.: Petrasku - nám řekl dr, že tím, že hodně pil a hodně čůral, tak se to lepšilo lépe, protože se ta moč více ředila a nešla mu ta hodně špinavá zpět do ledvin, ale šla mu tam více naředěná - tudíž méně špinavá.
A ještě jsme dostali doporučení od Šmakala, že prý ať chodí častěji čůrat, protože když byl na tom vyšetření toho refluxu, tak se mu chtělo čůrat až když mu do močového měchýře nalili přes 2570ml toho roztoku, což on by měl prý mít tak kolem 150ml.
Takže ať moc nezadržuje moč a chodí častěji čůrat. Tak to bylo řečeno nám. A prý aby taky dost pil a ta moč se pěkně ředila (nesmí být tmavě žlutá - nejlépe by měla být skoro průhledná - to je pak známka dobré hydratace organismu).
Takže dostatečně pít a čůrat !!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek