Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Petrasku co to bylo krapet nachlazený? Já stresuji že ho toho jeho nachlazení nezbavím. On má slabší imunitní systém a léčí se strašně dlouho. Už jsme byli i 2× v nemocnici s bronchitidou a má trvale sprej a zyrtec.
Aha tak to my sme nikdy jinak nemocní krom toho zánětu nebyli a stěma ledvinama
no měl rýmu tehdy se to táhlo 3 týdny a báli sme se že to do operace nestihnem vyléčit ale ne silnou měl ju tak na půl a krapet pokašlával a jka mi zavolali to byl pátek zda nemůžem jít na to v pondělí tak sem hned volala dr. a ten ho prohledl zda je schopen te operace a řekl že jo tak sem volala nazpět a řekla že jo že to dr povolil a jelo se a odoperovali ho
neboj určo jestli nemá extra rýmu tak ho vemou!!!!
Ahoj holky,tak jak se máte?
my nic moc,maléj včera chytl 40 horečky,začal zvracet a jen brečel a držel si hlavičku,tak sem mu dělala zábali a pak usnul,ale noc byla katastrofa,furt se budil a plakal!ráno sme dali moč,naštěstí to zánět není,asi nějaká chřipajzna,má usazenou rýmu v hlavě bobek!
jak naschval když máme jet do nemocnice ve středu do Olmiku na kontrolu!
ralelo-jak se připravujete do nemocnice,nervy asi hrajou co neboj určo bude dobře!vše dopadne na 1!musíš věřit,si sylná mamina a pro dítě člověk udělá maximum!!!!!!!drž se moc na vás myslím!pak hned informuj!!
Ahojík
byli jsme dnes s Matym na předoperačním vyšetření a dopadlo na velkou 1 s hvězdičkou. Dr říkala že si Matyho už ani nepamatuje tak moc zdravého. Takže v pondělí máme nástup a v úterý operace. Snad to všechno zvládnem, celkem se bojím, i když ani ne te operace ale hlavně jak bude na JIP a i potom jak vydrží být v klidu.
Petrasku tak ať se malý rychle uzdraví
![]()
Ahoj holky,
pořád vás čtu (průběžně), ale nějak se mi nechce přispívat.
Ralelo- budu tvému chlapečkovi držet moc pěstí pro štěstí, ať operace dopadne dobře (bez komplikací) a taky pooperační péče a zhojení je v pořádku.
Petrasku- ať je malý taky brzy fit. Míša teď byl taky nemocný (teda ostatní děti taky). Taky měl horečky, kašlal a rýmu a bolest hlavy (říkal, že to píchá) a oči ho boleli. (zrovna na své narozeniny) No taky mu dali antibiotika a už je lepší. To bylo totiž minulý týden ve čtvrtek. Ani moč jsem nepřinesla k dr (ale ani jí po mě nechtěla). Ovšem když jsme šli v sobotu na pohotovost (Míšovi teploty neklesali a kašel a dýcháná se horršilo, tak jsem se bála, aby mu to nesedlo na plíce), tak mi dr vynadal (zrovna měl službu ten co má Nefrol. poradnu), tak jsem posílala ještě manžu po příchodu domů s močí zpět do špitálu na testy ale to už bylo půl jedné ráno. Ono se totiž Míšovi nechtělo moc čůrat, takže jsem nad ním seděla od devíti do půl noci. Ale naštěstí jsme se dočkali (on teď málo pije- teda míň než dřív- tak max. 1,5l) Dříve vypil třeba 3 litry.
Moč naštěstí čistá.
Tak buďte všichni zdrávy.
Martina a spol
Ahojky
Marti-tak my to máme pokaždé tak že bez moče ani nemusíme chodit,by nás stejnak poslali zpět!mám doma navíc zkumavky a papíry od dr. předepsané takže jakmile se mi maléj nezdá nebo má horečku,hned musím donest moče!
ale hlavně at je malému líp,dneska už teplotka klesla ztaím,ale už se mu spouští rýma!tak snad brzo bude líp!aj vy se uzdravujte!
ralelo-tobě opravdu drží pěstičky a přečkejte to v poho,neboj zvládnete to!!!!!!!!!!!drž se!kdybys chtěla na mě číslo napiš sz a já ti ho pošlu a klidně můžeš pisat i sms kdybys něco potřebovala
pa držte se
ahoj Holky
tak dneska sme byli na kontrole v olmiku a vysledek,dr. říkal že se mu ted ledvina líbí že je lepší …hurá
,ale že ta špatná zpráva je že asi nikdy nebude fungovat na 100%
v květnu tam jedem na ta vyšetření na kolik procent funguje ![]()
hezký večer přeji od pátku jsme doma z Olomouce
jdu vám napsat jak to bylo s naší operací…
takže operace začala v 8 hod. ráno a měla trvat 1,5-2 hod. Nicméně se „trochu“ protáhla a trvala 4 hodiny a já jsem byla pěkně nervní. Maty má totiž hodně zvětšený moč. měchýř a má na něm silnější stěnu, tak měli problém našít močovod zpátky na moč. měchýř.Po operaci byl Maty na JIP kde jsem za ním docházela, někdy mě tam pustili bez problémů a někdy mě vyhodili že zrovna spí tak ať ho neruším.Třetí den po operaci ho převezli na oddělení, kde jsme byli konečně spolu. To byl pátek. Vše bylo celkem v pohodě. Měl 3 vývody na odvádění moči, jeden z močovodu, jeden z moč. měchýře, ten ale moc nefungoval a protože nesměl sám čůrat tak měl i cévku. Od pátku od večera měl Maty zvýšenou teplotu(celý týden), pořád měl nad 37, nicméně moč i krev byla v pořádku, tak to nejspíš bylo od zubů(vylezla mu tam horní jednička).Hodně jsme bojovali s pitím, musel vypít něco kolem 1l tekutin(počítala se do toho polívka a kaše, ale nepočítalo se do toho kojení, protože jsme nevěděli kolik vypije), takže to byl fakt boj. V pondělí mu zrušili cévku, v úterý vývod z moč. měchýře a ve čtvrtek mu zrušili i cévku z močovodu.V ten čtvrtek jsem pak chytala moč na sediment. Od pohledu byla trošku kalná, tak jsem se hrozila co vyjde a loučila jsem se s představou že by jsme šli v pátek domů. Vyšla hooodně blbě. Tak jsem odpoledne chytala znovu na bakterku. Už od pohledu byla čistější. Maty měl opět zvýšenou teplotu, měl 37,8 a já to prořvala. Sestřička mi pak řekla že sediment z té druhé moče je o hodně lepší. Ale teplota vůbec nechtěla dolů. Večer jsme si s manžou psali sms a psal mi že se zrovna všichni za Matyho modlili. Už spinkal tak jsem mu strčila podpaží teploměr a měl 36,8 a ani přes noc a v pátek teplota nevystoupila nad 37, tak jsem jen děkovala Bohu za vyslyšené modlitby. V pátek mi u vizity dr řekla že sediment byl úplně v pořádku a na bakterku že zavolá a podle toho jak vyjde ultrazvuk že by nás pustila domů. UZ byl dobrý a bakterka negativní, takže díky Bohu jsme mohli jet domů.
Takže ve stručnosti to asi takto probíhalo. Moc vám děkuji že jste na nás mysleli. Bylo to hodně těžké, né jednou jsem si pobrečela a jsem fakt ráda že to máme za sebou. Za měsíc nás bude čekat UZ tak snad bude vše v pořádku
Ahoj Ralelo-sem ráda že to máte za sebou!moc sem na vás myslela!uplně si mě vyrazila dech že tě kněmu nechtěli pustit,bych si dupla že tam chcu sním být!mě tam pustili vžd krom jednou sem čekala půl hodky a maléj řval,tak až sem hukla na nějakou sestru tak mě tam pustili,ale jinak sme sním mohla být ikdyž spal a já si tam četla!ale hlavně že to nejhorší je za váma!je mi líto že měl teplotky!já když tam měl 37 tak sem to ani neříkala,nebot my ju máme furt!a jak ti vydržel ležet vpoho nebo si ho měla přivázaného?jiank stěma tekutinama sme to měli stejně!tak hlavně že je to ok a už bude jen líp neboj ste doma a spolu to je hlavní!my jedem v tom květnu už máme termín 19.5!bojim chtěla sme to ambulantně a že préj ne že je moc živé dítě že ho musí uspat
tak se držte pa pa
Petrasku když měl 37 tak jsem to taky neřešila, ale on měl pořád 37,3-37,8
, jinak měl přivázané nožičky, hezky ležel, jen když jsem nutně potřebovala odejít tak jsem mu chytla i ruce. Ale on si na to ležení fakt rychle zvykl.Když jsem ho po týdnu po:,–(ila, tak se tomu začal smát
![]()
A byla si sama na pokoji nebo po dvou!snad sama abyste měli klid a jaký byl přístup sestřiček a dopadlo vše jak mělo?my máme taky hodně velký močový měchýř museli mu ho zkracovat na delku i šířku o 4 cm,a trvala operace 3 hodky a já byl stoho na nervy,tak se ti nedivím že si trpěla a bylas na mateřském pokoji sama?a ještě něco kolik si platila,aj za malého nebo jen za sebe?nevím jak to ted je tak at vím na co se připravit diky
petrasku byla jsem sama. Když nás přijali, tak jeli jen na 1/2 oddělení, byli jsme tam všehovšudy 4 maminy. Všechny operace byly zrušeny kvůli chřipce(bylo málo sester na JIP), nechávali jen to co bylo akutní.Na mateřském pokoji jsem byla do čtvrtku sama, pak tam přišla ještě jedna maminka co měli operaci ve čtvrtek. V pátek jsme ale šli na oddělení.
Sestřičky byly celkem fajn, dr byla super(starala se o nás taková hodně mladá slovenka, ještě jsem ji tam nepotkala). Matymu s močákem nic nedělali, jen dostal léky, které by ho snad měly upravit.
Platila jsem normální nem. poplatek za mě i Matyho. Mateřský pokoj jsem neplatila, protože kojím.
Aha tak to jo,kdo ví zda si ležela na stejném poschodí my ve 4 !ale slovenu si tam pamatuju jen jednu a to měla kolem 40 a byla to pěkná k…,ale to asi enbude stejná!
tak hlavně že ste už ok,pak mi napiš nejmenuje se ten prášek Koram?nám ho dali,ale maléj měl hned po něm alergickou reakci opuchl celý,oči mu nešli ani vidět a nemohl chodit!tak mu to vy:,–(ili!tak se držte!
Ahoj holky,jakpak se všechny máte?ste ok?a co děti?
ralelo-jak malý po operaci????
my sme ted krapet nachlazení,ale kašel má jen v noci a dusí se sním
,tak zítra máme jít k dr na kontrolu abudu doufat že nám nedá atb,už nám je chtěl dát v pondělí,ale já sem ho ukecala že počkáme!
tak snad bude jen líp! ![]()
Neměli jsme teď chvíli v provozu PC
Petrasku Maty bere Hytrin, reakce naštěstí žádná.Leželi jsme taky na 4 patře. Je to pooperační oddělení. Jinak po operaci je O.K. už je ve svém živlu, pořád někde šmejdí
. 6.4. jdeme na UZ.
Jinak u nás jsme všichni jakž takž zdraví (ťuk ťuk). Držím palce ať se z toho kašle rychle vylížete a ať nedostane malá ATB. Já je taky nemám ráda
naštěstí nám je dává dr minimálně. (no Maty teda bude mít ještě chvíli ATB na ty ledviny).